Thinkpad T61

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dustojnikhummer 5. 9. 2016 13:36

Jsou mobilní Core2Quad u těchto thinkpadu možností?
dustojnikhummer
Junior

Odeslat příspěvekod darm 5. 9. 2016 13:56

Ne. Nejsilnější CPU které oficiálně podporuje je Core 2 Duo T9500, neoficiálně pak Core 2 Extreme X9000 (tam už je potřeba dát trochu bacha na chlazení, Extreme procesory mají skoro o 10 W víc). Na stranu druhou, do X se, stejně jako do 8 GB RAM vyplatí jít jen pokud je člověk někde najde jak se bezúčelně válí. Na E-bay stojí asi 3x víc než T9500.

-- 5. 9. 2016 14:02 --

Ještě jeden fígl. Thinkpad T61 oficiálně neuměl multitouch na touchpadu. Což se dá snadno spravit, jsou za tím jen ovladače od Lenova. Odinstaluj věci od UltraNav a nahoď originální ovladače od Synaptics

http://www.synaptics.com/resources/drivers
darm
Junior

Odeslat příspěvekod remet 5. 9. 2016 14:52

dustojnikhummer: U T61 je maximum 8GB pameti, ale financne to bude dost problem, jelikoz DDR2 jsou ve velikosti 4GB pekelne drahe.
Linux? Nein, danke.
remet
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 5. 9. 2016 14:59

To už je lepší se mrknout na T400...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod UserXYZ 5. 9. 2016 15:02

O tu RAM mi nejde, jen mě zajímá těch pár věcí co jsou v mám předchozím příspěvku :D
UserXYZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod darm 5. 9. 2016 15:03

Je, ale jestli to sehnal za pár drobných, jako záložní stroj nebo na nenáročnou práci a staré hry to ujde. Upgradovat cokoliv jiného než SSD (které pak může využít dál) se vyplatí jen pokud někde splaší díly zadarmo, nebo za pivo :)
darm
Junior

Odeslat příspěvekod UserXYZ 5. 9. 2016 15:07

Tak samotný notebook mi vyšel na 1000kč ostatní díly jsem sehnal zadarmo vyjma SSD!
Jinak dle CPU-Z
Mám Mainboard: 7661JZ9 a BIOS: 7LETA9WW(2.09)
UserXYZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vecerapl 2. 3. 2017 23:49

Vůbec mně nesvítí ikonka "power". Zvažuji výměnu adaptéru, ikdyž notebook jede a taktéž se dobíjí. Nevíte, čím to může být, že power ikonka nesvítí?
vecerapl
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 3. 3. 2017 13:45

Chcipla ta mrnava ledka pod ikonou? :) Zkusil bych jiny adapter a kdyz nebude svitit, tak bych nic nemenil.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod dustojnikhummer 3. 3. 2017 16:10

Ikonka power? Myslíš tu LEDku na chassis? Ta asi umřela,takový notebook tady taky mám. Nic se neděje.
dustojnikhummer
Junior

Odeslat příspěvekod vecerapl 3. 3. 2017 19:13

Používáte na T61 Windows 10? Blbne mně wifi připojení. Když zapnu notebook, je to OK. Jakmile notebook uspím a znovu vzbudím, tak wifi se nechce připojit a Windows 10 musí provést opravu - restart driveru.

Mám pocit, že ten driver, co k wifině přidělil W10 nebude příliš zdatný. Na Lenovo stránkách jsem hledal drivery, ale Lenovo nabízí pouze kompletní jejich program a nikoliv jen soubor s drivery. Chtěl jsem totiž použít Lenovo driver, zda-li se problém vyřeší. Bohužel nic nemohu najít přes google.
vecerapl
Junior

Předchozí stránka