Alternativa k MacBooku

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod xcmaniax 28. 11. 2016 13:06

Ahoj, chystám se na koupi nového notebooku na domácí použití. V podstatě jen internet, editace fotek, občas film (se zobrazením na TV), takže žádný extra nároky. Ten nejpodstatnější je asi výdrž, SSD 512 GB, displej cca 13" a bytelné lehce přenositelné provedení. Přiznám se, že kromě ceny hledám další důvody proč neskončit u Apple, což je vzhledem k tomu, že všechno ostatní jako iPhony a iPad od Apple máme, docela těžký. Žádné další periferie doma nemáme, na práci mám jiný stroj. Takže váhám jestli utratit ten cenový "nesmysl" za MacBook nebo hledat alternativu jinde. Co vy na to?
xcmaniax
Junior

Odeslat příspěvekod borekz 28. 11. 2016 14:25

MacBook je bytelný ? To asi není řeč o MacBook White 2006.
borekz
Junior

Odeslat příspěvekod xcmaniax 28. 11. 2016 16:20

Ne, to není:-D
xcmaniax
Junior

Odeslat příspěvekod dustojnikhummer 28. 11. 2016 17:09

XPS15.
dustojnikhummer
Junior

Odeslat příspěvekod Roumenek 28. 11. 2016 17:30

jsem nad timhle taky dlouze premyslel, ale potom mi prisla smska na desktop a rozhodl jsem se, ze asi stejne nic levnejiho se stejnou urovni pohodlnosti s iphonem asi jen tak nenajdu a na hry si slozim novy desktop

xps je krasny pocitac a dokazu si ho s nainstalovanym os x (ale psst, tady je o tom pry zakazane mluvit jako o voldemortovi v hp) taky predstavit jako daily driver, ty omezeni ale nejaka jsou a tak v konecnem dusledku je ta "cesta zpatky" k windowsu hodne tezka

kazdopadne az tohle vyresis, zkus sem prosim sepsat nejaky summary, skutecne me to zajima!
Roumenek
Junior

Odeslat příspěvekod xcmaniax 28. 11. 2016 17:34

na ten xps jsem koukal, vypada dobre. Koukám, taky, že se chleba s cenou láme s kapacitou disku - 512 GB je i u systému s win raketa. Jak má win zmáknuté na 13" vyší než full HD rozlišení? Na iOS mi to přišlo v systému v pohodě.

Jinak win nejsem omezenej, mám office 365, to jde snad i na iOS.
xcmaniax
Junior

Odeslat příspěvekod Roumenek 28. 11. 2016 17:37

byvalo to spatne, nove aktualizace windowsu se v tomhle ohledu ale objektivne dost zlepsily - je ale pravda ze ty 512Gb varianty uz jsou taky pekna palka :D
Roumenek
Junior

Odeslat příspěvekod xcmaniax 29. 11. 2016 08:26

Co jsem ještě koukal na apple, přemýšlím, jestli by nám vše nevyřešil iPad pro s klávesnicí. No jdu studovat:-)
xcmaniax
Junior