Notebook do 8000 Kč

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 28. 12. 2016 16:49

Proč? Máš racionální důvod, nebo je to jen výkřik do tmy.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod dockalacek 29. 12. 2016 11:37

Tak já mám taky trochu averzi, repas může fungovat bez problémů, stejně jako se může podělat. Když se podělá, může to reklamovat kde? Pokud to koupil na webech jako levnepc, importpc, tak balit, posílat, pokud nemá kamennou ve svým okolí, je nepohodlný. U novýho si po dobu záruky zavolá kurýra, co zdarma přijede, naloží a odveze. To nepopírá, že repasovky budou konstrukčně kvalitnější, ale každá věc má svý pro i proti, stejně jako vše v životě. Tady jsem objevil:

http://www.comfor.cz/lenovo-b50-80-156- ... in-10-home

Ale vypadá to na řadu Ideapad, takže servis v Polsku, nicméně jinak super nabídka.

https://eshop.kak.cz/zbozi/nti590e-note ... #hodnoceni

https://www.czc.cz/lenovo-b50-50-cerna_ ... 0_50_cerna
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod swarm 29. 12. 2016 17:25

Speciálně lenovo B50 a G50 bych kvůli konstrukci nebral, ale jinak souhlas s repasy - já tam ještě vidím problém často v ojetých kloubech a baterce, která už má větší část života za sebou.

Na druhou stranu teď jsem bral už třetí vyřazený HP EliteBook 8470p s i5 za 5,5 tisíce a zatím všechny měly baterku na >90% původní kapacity (po 3 letech provozu), protože je to z firmy, kde makaly hlavně zavřené a v dokovací stanici.

Principiálně bych ale třeba vůbec nebral cokoli od repasníků, kde není česká klávesnice.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Python.p 29. 12. 2016 17:28

Docky....

Tak on je rozdíl když je něco dělané na 5 let aby se to nerozbilo a nebo na 2 s tím až to umře nejlépe týden po záruce.

Radši 2x bazar T420 než jednu novou B50.

Záruka je u prodejce i při repasu. S tím kurýrem si seš jistej?! A pohlídat původ, např česká klávesnice.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod pavel14 31. 12. 2016 09:13

Zdravím,

žádám Vás o pomoc při výběru ntb pro rodiče. Bude sloužit na prohlížení internetu, youtube, nějaký film a případně office... Budou ho přenášet maximálně po bytě (95% času bude na stole připojen k napájení) Cenu bych viděl +-10 tis. Kč včetně OS. Rozhodně chtějí nový, nikoliv repas.

Teď parametry, minimálně 15" display ale lepší by byl určitě 17,3". Vzhledem k využití bude stačit stroj s procesorem pentium/celeron nebo mám vzít něco s i3? 4 GB stačí? Pravděpodobně bude lepší vybrat něco bez dedikovné grafiky...

Za 10k se nechá koupit "rozumný" 15" ntb ale 17,3" na 10k spíše začínají a se základními komponenty.

Předem děkuji za návrhy a rady
pavel14
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dockalacek 31. 12. 2016 09:42

Python.p píše:Docky....

Tak on je rozdíl když je něco dělané na 5 let aby se to nerozbilo a nebo na 2 s tím až to umře nejlépe týden po záruce.

Radši 2x bazar T420 než jednu novou B50.

Záruka je u prodejce i při repasu. S tím kurýrem si seš jistej?! A pohlídat původ, např česká klávesnice.

Osobní zkušenost nemám, ale s tím kurýrem to tvrdí všichni výrobci. Jen si to musíš zabalit sám, zavoláš kurýra, přijede, naloží, přiveze opravené zpátky, po dobu záruky zdarma. Ale rozumím tomu, že někoho ani nemusí bavit to balení, takže úplně nejjednodušší je objednat přes e-shop, co má kamennou v okolí, a když porucha, doneseš to prodejci. I když ten prodejce stejně neudělá nic jinýho, aspoň podle mě, že objedná kurýra, kterýho si ale stejně může objednat i koncový uživatel. Jen je s tím trochu papírování. Prodejce je mezičlánek.

-- 31. 12. 2016 09:49 --

swarm píše:Speciálně lenovo B50 a G50 bych kvůli konstrukci nebral, ale jinak souhlas s repasy - já tam ještě vidím problém často v ojetých kloubech a baterce, která už má větší část života za sebou.

Na druhou stranu teď jsem bral už třetí vyřazený HP EliteBook 8470p s i5 za 5,5 tisíce a zatím všechny měly baterku na >90% původní kapacity (po 3 letech provozu), protože je to z firmy, kde makaly hlavně zavřené a v dokovací stanici.

Principiálně bych ale třeba vůbec nebral cokoli od repasníků, kde není česká klávesnice.

Jasný, ale lidi musí být soudný. On už je vůbec zázrak sehnat nový, nerepasovaný notebook s neatomovými procesory za 8 000. Takže očekávat ještě nějakou konstrukční kvalitu je utopie. Vzpomínám na Probook 450 s Celeronem 1000M, který se ke konci prodával za 7 990. Ale kde že loňské sněhy jsou, on už je problém sehnat fajn nový notebook i za desítku.

-- 31. 12. 2016 09:54 --

pavel14 píše:Zdravím,

žádám Vás o pomoc při výběru ntb pro rodiče. Bude sloužit na prohlížení internetu, youtube, nějaký film a případně office... Budou ho přenášet maximálně po bytě (95% času bude na stole připojen k napájení) Cenu bych viděl +-10 tis. Kč včetně OS. Rozhodně chtějí nový, nikoliv repas.

Teď parametry, minimálně 15" display ale lepší by byl určitě 17,3". Vzhledem k využití bude stačit stroj s procesorem pentium/celeron nebo mám vzít něco s i3? 4 GB stačí? Pravděpodobně bude lepší vybrat něco bez dedikovné grafiky...

Za 10k se nechá koupit "rozumný" 15" ntb ale 17,3" na 10k spíše začínají a se základními komponenty.

Předem děkuji za návrhy a rady

Jeden z posledních kusů:

https://www.mader.cz/hp-250-g4-156-hd-3 ... servis-w81
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Python.p 31. 12. 2016 23:38

Ohledně kurýra, a není mi jedno jestli se to servisuje v Brně, nebo Waršavě, či Stockholmu? Ze zákona na to mají 30dní, pokud je to dřív, jenom dobře. Pokud chci řešit dobu reklamace, máme tu NBD.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod swarm 1. 1. 2017 02:01

Python.p: Jedna věc je maximální doba opravy a druhá průměrná doba. Když třeba budu vědět, že Aceru v průměru domácí notebook trvá opravit i s přepravou 7 dní, ASUSu 12 a Lenovu (IdeaPad) 25, bude to taky parametr, se kterým budu operovat.
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Python.p 1. 1. 2017 02:11

Však píšu že pokud je to dřív jenom dobře. Ale já se na to asi dívám jinak no. Pokud by mi odešel notes, vemu jinej ze skříně a až se vrátí tak se vrátí. :)
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod karlos00x 1. 1. 2017 10:38

dockalacek píše:Osobní zkušenost nemám

A tohle je trochu problem... V mych ocich pokud nekdo nekomu anonymne poradi ideapad tak by si mel naliskat.

Jinak ja teda zatim u vsech repas TP ktery jsem resil tak jsem si proste pohlidal CZ klavesku a pak uz to bylo fajn: vsechny mely baterku v dokonale kondici a klavesnici i touchpad v podstate nedotknuty. Coz bylo tim, ze jsem to kupoval pres áčko, kouknul na fotky atd. Takze ja osobne doporuju vic tuhle cestu nez "repas".

NOVY notebook pod 15tis je papir ktery se rozlozi sam kdyz se na nej dite podiva. Naproti tomu treba ty moje T420 a X220 maji klouby ktery snad ani nelze "ojet". Staci si vybrat kus co evidentne ficel v docku (treba tim ze to clovek koupi v kompletu :-) )
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dockalacek 1. 1. 2017 10:58

Osobní zkušenost nemám s kurýry. Nemysli si, že jsem z Ideapadu odvázanej, je to to nejnižší, co Lenovo má. Plus servis za hranicemi, 25+ opravy dní nebude výjimka. Ale z mýho pohledu by sis měl nalískat taky, protože si s těma repasama už trochu trapnej. Mně to nevadí. Jen mě zaráží, že nejsi schopný říct kromě A i to B. Já nikde netvrdím, že nový notebook za 8 bude nějaká hitparáda. Ale swarm měl aspoň kule napsat i ta případná negativa repasů, kdežto vy s Pythonem o nich většinou taktně pomlčíte. Od nového notebooku za 8 přece nikdo nemůže čekat zázraky. A máte pravdu, ve většině případů možná opravdu bude lepší repas za 5,5. Ale zase se netvařme, že repasovaný je prostě lékem na všechno a že je to do 15 tisíc všespasné řešení. Někomu prostě může vyhovovat nový notebook z obchodu, který má pár kiláků od baráku, což ty repasy vždycky splňovat nemusí. Já, na rozdíl od tebe, se nepasuji do role, kdy přesně vím, co komu bude vyhovovat. Jen upozorňuji na rizika na obou stranách viz mé předchozí posty na týhle strance a i ty od swarma. Když řeknu A, měl bych i B. Ano, B50 je konstrukční odpad. Ale za 8 tisíc nemůžu čekat Porsche, že jo. Jen je to prostě nové, z obchodu, když se něco podělá, naklušu do obchodu, omlátím o hlavu. A takový CZC, TS Bohemia, Alza má přece jen víc poboček než aukrák z netu nebo weby, co prodávají repasy. Tím vůbec neříkám, že to mám být hlavní argument. Repas může sloužit 5 let bez problému, nový po roce chcípne nebo se mu vykvedlaj klouby. Ale na téhle stránce máš tazatele, který prostě chce z principu nový, nerepasovaný stroj. A žádnými, i sebelepšími argumenty ho o racionalitě volby repasu nepřesvědčíš. Já ho chápu, chápu i tebe. Tady v tomhle tématu má dost argumentů. Co je nejlepší podle mě, nemusí být nejlepší podle druhých. A obráceně. Ty můžeš považovat za podivíny ty, které chtějí za tyhle peníze nový stroj, já zas můžu považovat za podivíny ty, kteří za tyhle částky doporučují permanentně repasované stroje. Podle mě je ale nejdůležitější upozornit na výhody i nevýhody obou řešení. Ty většinou zmíníš u repasů jen to první. A kdyby náhodou něco, nechtělo by se mi nahánět prodejce z Aukra nebo posílat balík přes půl republiky. Ale každýho volba.
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod karlos00x 1. 1. 2017 12:52

Na rozpadly panty nebo zlomeny viko ti reklamace v tehle cenove kategorii nepomuze.
Ja radsi nedoporucim nic nez by mi pak nekdo omlatil o hlavu, ze jsem mu poradil neco co se za rok samo rozlozi. Pokud nekdo hleda novej notebook za osmicku tak je uplne jedno co koupi.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod swarm 1. 1. 2017 14:32

Až na některý speciální případy nejsou notebooky do 10t až tak mechanicky špatný. Mám zkušenost s kupováním notesů do 10-11t a spousta z nich vydržela provoz bez problému i 5 let. Pak spíš byly vyměněný kvůli jiným důvodům, než že by byly rozpadlý. Jen jeden člověk z blízkého okolí se svého stroje nevzdal a tak má od roku 2008 pořád jeden a ten samý notebook tehdy za 12 tisíc (až na to, že od té doby 2x umřela baterka, je úplně ok).
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jonas41 2. 1. 2017 09:28

Python.p píše:Proč? Máš racionální důvod, nebo je to jen výkřik do tmy.

Víš co, u takových noťasů, si nemůžeš bejt jistej, jestli nejsou třeba přelámaný kabely od displeje apod.
Jonas41
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 2. 1. 2017 09:37

Funguje při zapnutí ? Ano - nejsou a dál? :)
Python.p
Je to rebel!

Předchozí stránkaDalší stránka