Záruční nálepka po reklamaci

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod peta809 25. 1. 2017 20:29

Zdravím lidi, je záruční servis Aceru oprávněn mi nalepit na notebook přes šroubek nálepku říkající mi, že v případě jejího poškození dojde ke ztrátě záruky? To si jako nemohu v notebooku vyměnit HDD nebo přidat paměti RAM? Před odesláním do servisu tam žádná taková nálepka nebyla. Nevěděl jsem, kam téma zařadit, tak jsem to dal do takto obecného tématu. Děkuji za pochopení.
Přílohy
warranty.jpg
Milovník přírody, geocachingu a moderních technologií se zájmem o zařízení se systémy Android a Windows, českou i světovou mediální a politickou scénu, a novinky ze světa našich mobilních operátorů. Ve volných chvílích překladatel Android aplikací do ČJ.
peta809
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 25. 1. 2017 20:40

Při současném právním uspořádání v ČR můžeš tu nálepku klidně strhnout a sníst a nikdo ti záruku nevezme. Někteří se však dokážou dlouho dohadovat.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod zivan 25. 1. 2017 20:42

Bylo by zajimave reklamovat pridani nalepky, v servisu ji strhnou a ty si odskrtnes dalsi uznanou reklamaci :)
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod kromec 25. 1. 2017 20:59

Podle zákona nálepka nic neznamená, ale hádat se k vůli tomu...

řešením by bylo opatrně nálepku pomocí fénu a žiletky sloupnout a po v přidání pamšti navrátit zpět....
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pointops 25. 1. 2017 21:12

Jaká nálepka, já tam žádnou nevidím. Ooo? Na novém nebyla.
p\o.
pointops
Junior

Odeslat příspěvekod D1rty 25. 1. 2017 21:29

Ja mam nalepku na sroubku na HDD... a to uz od vyroby. Nechapem...

Pritom ked si najdem "Hardware Maintenance Manual" k mojmu notebooku tak je tam v kapitole "Removing and replacing an FRU" navod na vymenu hdd, ram, LCD display-a , USB portov, klavesnice, atd. proste pod FRU je komplet cely notebook. Znamena to ze mozem menit vsetky komponenty bez straty zaruky?
D1rty
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 26. 1. 2017 14:40

D1rty: FRU = field replaceable unit

To, co může měnit zákazník, bývá CRU (customer ...).

Hardware Maintenance Manual nemá být volně přístupný zákazníkům. To, že to většinou unikne a někdo to hodí na net, na tom nic nemění.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod soban 26. 1. 2017 17:37

Z právního hlediska nemá nálepka u nás opodstatnění (je to pouze indikace že se v tom někdo vrtal).

Samozřejmě pokud to zničíš neodbornou montáží tak na to se záruka nevztahuje.

Jinak čemu ti to vadí - prostě ji tam nechám - když chci něco přidat tak ji sundám....

Jinak já na každém dílu u HP mám nálepku akorát jsou tak že nezabraňují výměně dílu, ale je na nich identifikační číslo podle kterého se to dá dohledat do jakého stroje ten díl byl namontován.....aby jsi nemohl reklamovat něco co si tam dodal/vyměnil.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dustojnikhummer 26. 1. 2017 18:24

Pokud vím tak "Warranty Void if Removed" nemají v čechách žádnou platnost.
dustojnikhummer
Junior

Odeslat příspěvekod Katikakus 26. 1. 2017 18:37

Pokud nalepka na novem zarizeni nebyla, tak ji klidne odstran. Predejdes pripadnemu dohadovani se se servisem pri dalsi reklamaci.
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod D1rty 26. 1. 2017 18:51

Katikakus píše:Pokud nalepka na novem zarizeni nebyla, tak ji klidne odstran. Predejdes pripadnemu dohadovani se se servisem pri dalsi reklamaci.

A ak uz od vyroby mam nalepku na sroubku HDD?
To stratim zaruku ak si vymenim HDD?
D1rty
Junior

Odeslat příspěvekod soban 26. 1. 2017 20:57

A proč by jsi ji strácel?????

Záruku na určitou věc stratíš pouze tím že ji poškodíš.......

Co se stane když nálepku sundáš? NIC!

Samozřejmě nějaký servis se může škubat, ale nemá šanci.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bebebe 5. 2. 2017 21:01

Warranty void if seal is broken. Takže když není broken ale je missing nebo removed, tak žádný problém nenastane už z logiky věci :D
bebebe
Kolemjdoucí