od KineCZek 29. 6. 2017 12:58
Mam T430s. Vyhody? Muzes osadit az 3x disk (SSD mSATA, pokud nemas WWAN), potom klasiku 7mm SATA do HDD bay a 7 nebo 9,5mm misto mechaniky. NEBO muzes misto mechaniky dat druhou baterii (To jde i u T420s, ale bacha, vymenitelne mezi sebou nejsou, T430s vyzaduje baterii s chipem). Konstrukce je skvela. Klavesnice mne osobne vyhovuje. Ma to lampicku + (v mem pripade) podsviceni - zde 100% chces, aby byla klavesnice rovnou CZ, prepelky pres podsviceni nechces. Notebook lze dokovat.
NEVYHODY ... baterka vseobecne vydrzi vic nez u 420s, ale porad to neni ono. Displej je fakt osklivka (mam 1600x900, delalo se myslim i 1366x768, tomu se vyhni uplne). Chladic je maly, v zakladu docela slyset - lze resit custom nastavenim v TPFC.
Rozdil T420s/T430s je hlavne klavesnice - ta ve 420 nema podsviceni, ale neni ostruvkova a ma lepsi mechaniku a rozlozeni. Po letech provozu ale rozhodne nebude jako nova. Lze jenoduse vymenit. A pak vydrz na baterku, 430s vydrzi dele. 430s pak maji o chlup lepsi procesory i integrovanou grafiku.
Za dulezite povazuji jeste jedno upozorneni. Delaly se i verze s nVidia NVS, tem bych se snazil vyhnout.
IPS ... sveho casu jsem uvazoval o zastavbe do T430s, o cenu ani tak neslo. Ale bohuzel to ztroskotalo, protoze se nenasel vhodny fullHD panel, ktery by sel bez vetsich obtizi zabudovat a pak jsem to vzdal.
Pozor take na to, ze barvicky a vseobecne nastaveni na displeji SOFTWAROVE "mrvi" utilita od intelu, coz je dumyslne maskovano ze "energy saving" nebo jak tomu rikaji. Plati nejen u Lenovo, ale i jinde. Nekteri vyrobci toto nastaveni pry dokonce ani nezpristupnuji!
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)
| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |