Esc klavesa probiji HP G62

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod besip75 3. 2. 2018 18:35

Zdar mam laptop HP G 62

ma ho napojeny na tv a pouzivam vetsinou jako prehravac na ceskou tv {stream tv} sem v zahranici
v posledni dobe pri zmacknuti tlacitka ESC a nebo nekde v tom okoli dostanu ranu...nerekl bych ze to citim jako probijeni spis jako silnejsi kick od staticke elektriny..ale dela to dost casto takze asi staticka to nebude

naky napad co to muze byt

dik :arrow:
besip75
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meda2016 3. 2. 2018 23:16

Jakým kabelem k jaké TV? Oba přístroje na stejné větvi rozvodu 230V? Má-li TV plochou 2 polovou zásuvku - zkusit otočit v zásuvce. Adapter pro NB totéž.
Samozřejmě by bylo lepší nechat udělat odbornou revizi na bezpečný stav napájení.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod besip75 4. 2. 2018 10:46

dik za odpoved...pc docela rozumim ale elektrika a pojmy jako 2 polohova zasuvka...jsou mne cizi ale z laickeho hlediska asi vim co myslis a v zasuvce to neotocim...

ziju v Uk oba pristroje at uz TV ci laptop budou na stejne vetvi rozvodu...laptop jak jsem psal je HP G62 a Tv je LG 49LF590V 49 Inch Full HD Freeview HD Smart TV

laptop je z Televizi propojen HDMI kabelem

co sem cet tak lidem vetsinou probijely kdyz uz tak kovove casti laptopu ale mne to proste kope sem tam u ESC tlacitka

jako laika mne tet este napadlo ci to nemuze byt tim HDMI kabelem....tet sem si uvedomil ze je zapojem asi tak 2 cm od onoho Esc tlacitka??!!

snad to nak vykoumam protoze tady si to ve Skotsku nechat spravit bude znamenat ze mne t spis bude stat jako novy laptop pomalu
besip75
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod swarm 4. 2. 2018 11:20

1) Když odpojíš televizi od notebooku, tak to přestane?

pokud ano, tak:

2) Když odpojíš anténní kabel od televize, tak to přestane?

Pokud ano, tak tam máš jinou zem a notebook je v pořádku.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod besip75 4. 2. 2018 11:30

no muzu skusit
vec se ma ale tak ze to probijeni ci kopnuti se nedeje porad
kazdopadne muzu skusit odpojit na jeden den nootebook od TV a uvidime

mam i zapojeny do tv scart kabelem Freesat tv ale pristroj je vypnuty z elektriky nepouzivat ho....

nerozumim moc tomu ze pokud bude nootebook ok mam jinou zem 8-D ;-)
ale kazdopadne jak jsem psal fungovalo dost dlouho ok sem tam sem menil HDMI kabel ale spis problem byl zvuk a obraz...

takze skusim a dam vedet :arrow:
besip75
Kolemjdoucí