"Poctivý" notebook kolem 20.000 Kč

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ConPower 21. 10. 2019 12:00

Zdravím, jelikož moje dosavadní Lenovo E420 už značně přesluhuje (a to nemluvím o končící podpoře W7), říkám si, že po 8 letech nastal čas na změnu. :mrgreen:

Jsem v zásadě nenáročný uživatel, nehraju nejnovější hry (jedině sem tam klasiku AOE II), nezpracovávám grafiku, ale chci, aby v dnešní době žroutských prohlížečů ani 10-20 otevřených panelů neudělalo z laptopu lenochoda a bez problémů přehraju full HD video i v 60fps.

Dnešní nabídka je strašně široká, ale snad z níže uvedených "filtrů" dostanu nějakého tipa. :)
  • FullHD displej, ideálně matný (doteď jsem měl 14'', ale nebráním se patnáctce)
  • SSD 128 GB, HDD 1 TB
  • ergonomie: velký enter (tohle může připadat někomu jako bizár, ale jsem na to zvyklý a připadá mi, že dnes je problém to najít :hm ) a podsvícená klávesnice
  • obecně uvítám kvalitnější zpracování i na úkor trochu horších komponent (to je relativní, ale snad si rozumíme)

Nemám žádnou preferenci ohledně výrobce.
ConPower
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 22. 10. 2019 09:25

Jeden z kandidátů by mohl být HP ProBook 440 G6 (bez dedikované grafiky, jen SSD)
https://www.czc.cz/hp-probook-440-g6-st ... 84/produkt
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 23. 10. 2019 10:02

Díky za tipa, ten vypadá pěkně. Je tam i nějaká osobní zkušenost? Co jsem četl, má mít (částečně) hliníkové šasi, což hodně kvituji.
ConPower
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 23. 10. 2019 10:20

HP ProBooky / EliteBooky. Lenovo T/X/L, Dell Lattitude, Acer TravelMate atd... to jsou vody kde bys měl hledat.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Milanr1 23. 10. 2019 13:23

ConPower píše:SSD 128 GB, HDD 1 TB

=> profi NB. Laciné domácí křápy pro internet/video toto vybavení nemají.
Vhodné typy:
viz Python.p.
ConPower píše:ergonomie: velký enter

Takové klávesnice pro NB se už nevyrábějí. S ergonomií práce to ovšem nemá nic společného:
žádný samostatný NB nemůže být ergonomický.
Pokud na tom trváš:
a/ nouzovka:
hledej NB v bazarech; před lety se vyráběly kvalitnější klávesnice;
b/ standardní ergonomické řešení, pokud nemusíš často cestovat s NB:
externí ergonomická klávesnice.

Btw:
lépe 2 x SSD místo SSD + HDD; to se ovšem výrobci NB v dané cenové kategorii dosud nenaučili. :-(
HDD = technicky zastaralý hw z minulého tisíciletí.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 27. 10. 2019 12:24

Díky všem za příspěvky. Myslím, že jsem již vybral, a to Acer Swift 3.
https://www.alza.cz/acer-swift-3?dq=5639528

K Aceru jako výrobci jsem býval skeptický, ale mnohé recenze tohoto modelu mě přesvědčily. HW bude pro mé potřeby podle všeho dostačující (o 3 tisíce dražší je ještě varianta s i7 a 4GB RAM), a kdybych potřeboval disk nebo RAM rozšířit, možnost tu je. Hodně kvituji celokovovou konstrukci.

Je tu snad někdo, kdo by mě odradil? :D
ConPower
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 27. 10. 2019 20:34

Na domácí použití, nebo je to i nějakým způsobem (polo)pracovní stroj?
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor