Přenositelný vývojářký linux notebook

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod milsimr 27. 8. 2020 10:43

Vzhledem k tomu, že tyhle nový matebooky jsou sotva pár dní dostupné v Číně, tak to ještě chvilku potrvá, než se objeví u nás, musím však uznat, že na papíře to špatně nevypadá.

Jediné, co mne na těch strojích mrzí, je dotykové LCD (lesklé k tomu; vůbec toto kombo nemusím) a praktická absence jakékoliv NBD záruky (pro pracovní stroj must have).
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod pemasat 27. 8. 2020 11:51

Matebook opravdu ne - mají jen AMD Ryzen 5 3500U a to je opravdu trochu jiná generace a výkon, než kam mířím.
UPDATE: jestli existují už nějaké nové, tak zatím u nás nejsou . (
pemasat
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod joeslovak 27. 8. 2020 12:50

na reddit pisali ze asus radsej nie lebo podpora pri riesini problemov na linux 0 bodov. vraj thinkpad celkom v pohode by mohol byt. thinkpady maju certifikaciu na linux. treba o tom viac precitat asi.
lenovo-thinkpad-e14-gen-2
Lenovo Yoga Slim 7 14ARE05
Lenovo IdeaPad Flex 5 14ARE05
joeslovak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pemasat 28. 8. 2020 12:30

Hm, tak to vypadá na "Lenovo Yoga Slim 7 14" s AMD Ryzenem 4800u. Vypadá to jako rozumná kombinace ceny, váhy, výkonu a podpory Linuxu. Nyní jen čekám až dorazí do Čech.
pemasat
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wojta 5. 2. 2022 14:47

Já jsem si pořídil Slimbook Executive, v minimální konfiguraci je asi za 30k (8GB a 256GB SSD). Upgrade mi přijde levnější si udělat sám. Vejdou se tam dva NVMe SSD (jeden port je pomalejší (asi 2GB/s) a ten druhý je PCIe 4.0, takže jede přes 6GB/s). Luxusní displej, lehoučký. Výdrž se na 10h teda nedostane (spíš tak 4-6h)
C:\>ver
MS-DOS Version 5.00
wojta
Pokročilý

Předchozí stránka