Notebook, 14'' - 15.6'', domácí použití, foto, 14-17 tis Kč.

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 22. 9. 2020 13:45

Když koupíš o fous lepší SSD tak ho pak můžeš použít dál.

Ty nejlevnější SSD, nejsou nejlevnější jen tak pro nic za nic.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Behemot2077 22. 9. 2020 13:55

Desítky osazenejch kusů, nájezd roky a šlapou všechny do jednoho, záruka 3 roky. Nějakej problém? Do laptopu se SATA-300 nemá smysl připlácet za něco lepšího.
Behemot<at>jabber.cz

Špičkové elektrolytické kondenzátory a jiné součástky, akumulátory, baterie, repasované monitory, UPS, sestavy aj. Elektromontáže silnoproud, slaboproud.
Behemot2077
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 22. 9. 2020 17:20

Tak si to přečti ještě jednou a pomale. ;)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod mandak1 9. 12. 2020 22:55

Koupil jsem WD Green 240 GB a mám problém. Disk jsem vyměnil, BIOS ho bez problémů ukazuje. Jenže nedokážu na to nainstalovat W10. Zaseknu se na hlášce, že nelze instalovat požadované soubory. Soubor neexistuje.......Kód chyby: 0x80070002.

Nevíte někdo jak dál?
mandak1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 10. 12. 2020 12:32

Svěř instalaci a konfiguraci OS odborníkovi.
Není to práce pro začátečníka.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mandak1 10. 12. 2020 12:44

Achjo. Instaloval jsem Windows asi stokrát, od XP po desítky, pracuji v IT.

Někdo s lepší radou?

Zkoušel jsem šachovat s AHCI v BIOSU, nepomohlo. Ještě jsem našel na googlu nějaké rady ohledně toho, že měl někdo rozhozený v BIOSu datum a čas. A nebo, že nový SSD disk musí být v pořadí bootu nastaven jako první.
Mám tam pouze SSD a instaluji z flashky. ISO stažený z webu Microsoftu, instalační USB pomocí Rufus.
mandak1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 10. 12. 2020 13:46

SMART SSD (text, ne obrázek)?
Vyčistil jsi SSD standardně pomocí
Kód: Vybrat vše
diskpart
clean

:?:
Buď na začátku instalace OS nebo před instalací v jiném WKS.
Viz FAQ.
Tohle nevypovídá o Tvé profesionalitě:
mandak1 píše: šachovat s AHCI v BIOSU

OS W10 lze instalovat jedině v AHCI režimu řadiče.
Je bootovací flash disk naformátovaný na FAT32?
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mandak1 10. 12. 2020 13:51

Však kdo psal, že jsem profík, to píšeš ty. A nechápu, proč do toho pořád taháš ten útočný tón. Člověk použije jedno slovo a hned se chytáš.

Jo, čištění jsem samozřejmě provedl. Bootovací disk je na FAT32, když jsem zkoušel GPT. Pokud MBR tak jsem ho měl jako NTFS.
mandak1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 10. 12. 2020 14:37

Nekompatibilita. nForce čipsety měly problémy s SSD snad odjakživa. Aby to chodilo, byl třeba řádně upravený FW. Obávám se, že tyto staré čipsety už dnes výrobci moc neřeší.

V tomto vlákně doporučují jako ověřený funkční disk Crucial BX500. WD Green tedy vrať a zkus tento.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mandak1 11. 12. 2020 06:32

Díky, pročetl jsem to. Zkusím tedy ještě ten Crucial.
mandak1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chalejkum 16. 1. 2021 09:02

kultus píše:Nez jsem koupil Legion 5 tak jsem dlouha leta delal v LR i panoramy i HDR a nekdy i oboji zaraz na i5 2430m + 8GB RAM + GTX560m a slo to ikdyz to posledni uz bylo utrpeni. Takze IMHO staci i to Uckove ctyrjadro a 8GB RAM coz je v tehle cenove hladine obvykle. Ono ten lightroom se chova dost zvlastne, na okamzite zobrazeni zaostreneho zvetseneho nahledu nestaci ani nejnovejsi i7 10750h coz jsem zjistil a to mam vygenerovaneho nahledy...vzdy je nejaka prodleva. Jadra vyuzijes az pri exportu, skladani (HDR/panoramy), nebo kdyz mas vic lokalnich uprav.

ahoj a jakou sestavu toho legion5 mas? ohledam se taky po bucku na upravu foto ve velikosti 15,6"

dik
MB: Asus M4A87TD/USB3; CPU: AMD Phenom II X4 955 Black Edition @3,6GHz box; RAM: DDR3 Kingston 4G HyperX 1600; VGA: Geforce GTX 750Ti (TwinFrozen) (Sapphire RADEON HD 5670 1GB GDDR5 SDRAM 128-bit PASIV); Samsung SSD, skrinka Sileo500
chalejkum
Kolemjdoucí

Předchozí stránka