Lenovo y50-70, dedikovaná grafika a externí monitor

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Topes 26. 8. 2021 15:12

Tehdy mi odešel displej tak jsem koupil externí monitor a najednou se mi začaly sekat hry, jenže sem myslel ze to je kvůli zanesenému chlazení a jelikož jsem na hry už stejně čas neměl, neřešil jsem to. Bohužel jsem teď na nemocenské tak jsem ntb včera vyčistil ale problém přetrvává.

Zkrátka zapnu hru - tanky, gta 5 a nedá se to hrát ani při grafice na minimu. Zřejmě nepřepne grafika od Intelu na tu lepší ge force gt960m takže chybí výkon. V gta 5 to ukazuje možnou videopamět necelé 2gb což bude právě Intel když ta ge force má 4gb.
Co s tím? Už jsem přeinstaloval ovladače a natvrdo vynutil u těch her tu ge force ale prostě se nesepne.
Něco jsem našel na netu že to je tím monitorem, respektive i jiný člověk má problém že se GK nechce přepnout při použití externího monitoru přes hdmi.
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod Behemot2077 26. 8. 2021 15:29

No může to tak byt zadrátovaný. Jak se to chová s dokovačkou?

Eventuelně by mohla být (trochu krkolomná) cesta zredukovat výstup pro interní displej na externí.
Behemot<at>jabber.cz

Špičkové elektrolytické kondenzátory a jiné součástky, akumulátory, baterie, repasované monitory, UPS, sestavy aj. Elektromontáže silnoproud, slaboproud.
Behemot2077
Junior

Odeslat příspěvekod Topes 26. 8. 2021 16:19

Tenhle ntb dokovačku nemá. Ve win jsem zkusil všechny možnosti ohledně displeje a stále stejný - duplikovat, rozšířit, pouze externí monitor, pouze vestavěný - u téhle poslední možností ale monitor stále běží což by měl zhasnout, ale jak sem ten interní displej odmontoval a vyhodil včetně nějakého kabelu co ho propojoval s deskou, tak možná kvůli tomu, že prostě interní displej v systému neexistuje... No to je jedno, prostě furt se ta blbá grafika nepřepne ať zkouším cokoliv. Nepomohly ani nový drivery ani ty původní z roku 2015.
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 26. 8. 2021 16:49

Tohle bohužel nebude bug, ale vlastnost. Výstup na externí monitor není propojen s dedikovanou GPU.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod Topes 26. 8. 2021 17:23

Tak to si už nezahraju když externí monitor je jediná možnost a to jsem si myslel, že použití monitoru u noťasu je standardní věc pokud chce člověk větší úhlopříčku nebo ten interní odejde tak jako v mém případě.
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 26. 8. 2021 17:24

A interni displej je napojeny na dedikovanou? U Optimusu to je snad vetsinou tak, ze integrovana grafika se stara o vystup a jen v pripade potreby se zapoji dedikovana, spocita co je potreba a vysledek posle integrovane k zobrazeni.

Ta hra na tom nekdy bezela bez problemu? Co teploty?
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod Topes 26. 8. 2021 17:43

Když jsem ntb před lety koupil tak všechno šlo krásně, samozřejmě ne na ultra hyper detaily, ale grafika byla na pohodu a nesekalo se to, jen v teplých měsících problém s chlazením např u toho gta. Co mám externí monitor tak se všechno seká úplně děsně. Třeba to gta 5 mám na minimum takže grafika na blití a stejně se to nedá hrát. Teploty jsou úplně v klidu a větráky jedou úplně běžně, žádná turbína se nekoná. Včera sem celý chlazení zbavil prachu a přepastoval cpu a gpu.

Edit :interní displej už neexistuje, takže mám pouze ten monitor. Ale když byl notebook ještě notebookem tak vím že se to samo přepínalo podle náročnosti aplikace na výkon.
Naposledy upravil Topes dne 26. 8. 2021 21:29, celkově upraveno 1
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod Mizi 26. 8. 2021 20:19

A rozlišení toho externího monitoru je stejné jako měl původně integrovaný display?
Mizi
Junior

Odeslat příspěvekod Topes 26. 8. 2021 21:25

Nene, tam mám 32 palců uhd zatímco noťas má 15 palců full hd
Topes
Junior