Obdržel jsem od zaměstnavatel notebook Dell Vostro 15 3510. A hledám způsob, jak k němu připojit můj přenosný monitor ACER PM 161Q.
Notebook nemá USB-C konektor, jen 3 x USB-A (z toho dva označeny SS) a jeden port HDMI. Naproti tomu monitor se připojuje pouze přes USB-C. Má ještě možnost externího napájení přes microUSB pro případ, že by zdrojové zařízení nedodávalo dostatek energie (zkoušeno připojení s mobilem Samsung vyšší třídy, kdy monitor se připojil přes USB-C, ale mobil nezvládl dodávat dostatek energie a tak si monitor bral energii z tohoto dodatečného napájení). Notebook nedispojuje žádným rozhraním pro nějakou proprietální docking station.
No a nyní řeším, jestli je nějaká možnost připojit tento přenosný monitor k tomuto notebooku.
jako první řešení jsem uvažoval o externí grafické kartě, našel jsem modely cca za tisícovku, existují i varianty pro připojení k USB-A, nicméně výstup je různý (HDMI, D-Sub, snad i analogové video jsem někde zahlédl), ale nikde jsem neviděl variantu s USB-C
Druhá varianta mě napadla - vyrobit z HDMI (jako zdroj dat) a USB-A (jako zdroj energie) signál, který by šel poslat do USB-C. Ale ať jsem hledal, jak jsem hledal, nikde jsem nedašel žádné hotové řešení - přitom obráceně, tj. z USB-C vytáhout HDMI se nabízí všude.
Nejspíše řešení neexistuje, nicméně, třeba jsem něco přehlédl.