Lenovo ThinkPad L14 - připojení k LAN přes Dokovací stanici

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod pb03 7. 1. 2024 16:57

Zdravím všechny,
snažím se poprvé nainstalovat a zprovoznit výše uvedený notebook a narazil jsem na problém.
v NB jsem nastavil TCP/IP protokol a připojil se do LAN sítě (přes eth adaptér zabudovaný v NB) až potom jsem připojil Dokovací stanici (je připojena pomocí USB-C kabelu) a když UTP kabel připojím do ní, síť nefunguje.
Zjistil jsem, že po připojení dokovací stanice se v NB objeví další ethernetový adaptér, který je nenakonfigurovaný a nejde mi na něm ani nakofigurovat IP adresa apod. (taky nevím jestli bych tam měl dávat stejnou adresu nebo nějakou další).
Ale stejně je to celé divné, normální NB s dokovací stanicí se takhle nechová - žádný nový eth adaptér apod., prostě se připojí kabel do Docku a vše běží...
Prosím nemáte s tím někdo zkušenosti??
Předem děkuji za radu.
Petr
pb03
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 7. 1. 2024 20:34

Čemu říkáš normální NB? Že dokovací stanice obsahuje vlastní síťový adaptér, který se pak objeví v systému, je naprosto normální.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod Mizi 7. 1. 2024 20:56

USB-C dock obsahuje svoji vlastní síťovou kartu (a třeba i další zařízení), klasický dock připojovaný přes dokovací konektor je vlastně jenom LAN konektor napojený na integrovanou síťovku v notebooku.
Mizi
Junior

Odeslat příspěvekod pb03 8. 1. 2024 06:56

je to tak...
mám ještě NB s klasickým Dockem a na tom se neobjevuje druhý ethernetový adaptér.
Teď ještě kdyby mi někdo poradil, jak to na tom USB-C docku nakonfigurovat, aby fungovalo síťové připojení?
Díky.
Petr
pb03
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 8. 1. 2024 07:31

No a máš tam od něj drajvry..?
Spusť Lenovo System Update a uvidíš...
Abox
Pokročilý