Tlačítko napájení - vypnout displej

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod aurum 13. 3. 2024 20:37

Zdravím, na NTB Asus Vivobook Oled v možnostech napájení nemám k dispozici "Vypnout displej" tlačítkem napájení, ani po zavření víka. Je tam pouze Vypnout, Hybernace, Režim spánku. Na stolním PC a jiných NTB tuhle možnost mám. Dokonce na velmi podobném NTB stejné řady je tohle k dispozici. Snad někde něco zapnout nebo povolit?
Přílohy
2024-03-13_202821.png
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 13. 3. 2024 22:20

To čtu poprvé, že by šlo tlačítkem napájení vypnout display. Právě jen display.
Nemáš také PrintScr jako důkaz?
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wikan 13. 3. 2024 22:42

Přiznám se, že jsem to taky ještě nikde neviděl.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod zivan 13. 3. 2024 22:44

V tomhle clanku to je, ale trochu jinde. Ja to ale na Elitebooku nemam.
https://www.computerworld.cz/clanky/tla ... -monitory/

Obrázek
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod aurum 14. 3. 2024 11:38

Ano.tento čllánek jsem už četl, nevidím však na svém ntb kolonku "Vypnout displej". Zajímavé je, že na téměř stejném ntb kolonka je. Tato možnost je vhodná pro Oled displeje.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 14. 3. 2024 12:02

U strojů s podporovou S0 Low Power Idle (Network Connected) není volba vypnoutí displeje k dispozici (lze ověřit v cmd pomocí powercfg -a).

Connected Standby lze zásahem do registru deaktivovat, ale příjdeš tím o možnost uspání notebooku, protože S3 zpravidla není možno díky ořezaným BIOSům povolit.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 14. 3. 2024 19:03

to r34ktor: Díky za informace, změna v registru nevypadá obtížně, ale nevím, jestli se do toho pouštět. Tuhle fci jsem na téměř stejném oled notebooku (Asus Vivobook 15 Oled) před nedávnem měl. Jen frekvence procesoru byla o fous nižší a neměl USB C nabíjení, že by tohle mohl být důvod?.
Uspání notebooku nepotřebuju, teda, pokud se to nepoužívá k něčemu, o čem nevím.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 14. 3. 2024 20:43

Jakou funkci u Asus na klávesnici vyvolá HotKey F9=Activates the Lock screen?
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 15. 3. 2024 20:05

to Meda: Možná jsem dobře dotaz nepochopil. Po stisknutí klávesy F9 se neděje nic, stejně jako u ostatních F1 - F 12. Při soustisku spodní klávesy Fn + F9 se vypíná a zapíná mikrofon.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 15. 3. 2024 23:15

Aha. Hledal jsem, co mají Asus za HotKeys, tedy ty se soutiskem Fn. Jestli nemají to zhasnutí displeje.
Asi ten manuál nebyl ke tvému NB.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 23. 3. 2024 20:37

Zadal jsem příkaz powercfg /a
Znamená to tedy, že NTB režim Connected Standby nepodporuje?
Viz tabulka níže.

Edit: Vyzkoušeno, vše funguje, jak mi bylo poraděno, ale zůstávám při režimu spánku.

Abych neotvíral nové téma, zeptám se na maličkost, týká se taky napájení. Mám vytvořené zástupce na hl.panelu jako je vypnutí PC, hibernace, restart. Uvedu příklad vytvoření pro vypnutí: shutdown /s /t 0. Neznám však údaje pro vytvoření zástupce pro režim spánku, existuje?
Přílohy
2024-03-23_202935.jpg
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod Sodrak 23. 3. 2024 22:16

Vytvorte si na ploche "Nový odkaz" a zadajte mu toto umiestnenie cieľa:
C:\Windows\System32\scrnsave.scr
Vytvorenú ikonu na ploche si pomenujte na "Vypnout displej"
Sodrak
Junior

Odeslat příspěvekod aurum 23. 3. 2024 22:39

to Sodrak: skvěle, ideální rada, na Oled NTB funguje parádně. Netroufal jsem se na to ani zeptat, protože jsem si myslel, že to systém nepodpoří. Jen ze zajímavosti jsem to zkusil na stolním PC a je zajímavé, že displej zčerná, ale pořád je podsvícen (nevadí, u st PC nepotřebuju).
Teď bych jen uvítal ještě údaj pro režim spánku.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod Sodrak 24. 3. 2024 09:39

aurum píše:...Teď bych jen uvítal ještě údaj pro režim spánku.

Vytvorte si na ploche "Nový odkaz" a zadajte mu toto umiestnenie cieľa:
c:\WINDOWS\system32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState
Vytvorenú ikonu na ploche si pomenujte napr.: "Uspať"
Sodrak
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 24. 3. 2024 11:03

aurum píše:Zadal jsem příkaz powercfg /a
Znamená to tedy, že NTB režim Connected Standby nepodporuje?
Viz tabulka níže.

Ano, máš tak vysloveně uvedeno, že S0 není firmwarem notebooku podporováno.

aurum píše:Abych neotvíral nové téma, zeptám se na maličkost, týká se taky napájení. Mám vytvořené zástupce na hl.panelu jako je vypnutí PC, hibernace, restart. Uvedu příklad vytvoření pro vypnutí: shutdown /s /t 0. Neznám však údaje pro vytvoření zástupce pro režim spánku, existuje?

Já používám HotkeyP. Pomocí něj si můžeš nadefinovat klávesovou zkratku jak pro uspání, tak i hibernaci, či vypnutí. rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState u mě nefunguje dle očekávání. Nezávisle na parametrech vždy aktivuje hibernaci.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Další stránka