Přídavný disk do NTB Lenovo

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod aurum 14. 5. 2024 22:10

Díky chlapi, objednávám. A kdyby přesto nepasoval, potřebuju do krabičky, co mám z Ali, zrovna takový. Ale dva raději neobjednávám :-).
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod aurum 22. 5. 2024 10:18

Zpráva pro poradce,
prázdný prostor pro SSD disk byl opravdu pro 2280. Takže OK, disk jsem přidal. Jen trocha zklamání z upevnění disku. Je ho třeba z jedné strany zajistit v půl kruhovém výřezu šroubkem. V NTB šroubek nebyl, tak jsem otevřel krabičku a hledal v mých. Žáden z nich nešel normálně zašroubovat, ale pak jsem si všimnul, že u disku je šroubek přibalen. Použil jsem ho tedy, ale taky nešel volně zašroubovat, jakoby Lenovo použilo v NTB jiný závit, stoupání, či co. Tak jsem ho tam prostě trochu našrouboval, tak max jednu otáčku, abych nepoškodil závit a zdálo se, že drží docela pevně. Je tam ale vůle, mezi diskem a dnem, to by však vadit nemělo. Spíš mě štve, že kdyby se časem šroubek uvolnil, mohl by na desce natropit spoustu neplechy. Nemůžou být u Lenova jakési spešl šroubky?
Ještě jednou děkuji za rady a tipy.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 22. 5. 2024 12:38

Tady máš hardware maintenance manual. Podle něj potřebuješ šroub M2 x 3,5. Vezmi posuvku a změř, co máš k dispozici.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod meda2016 22. 5. 2024 13:14

@aurum - Neměly by být. Spíš je z výroby špatný závit (jestli vůbec nějaký) ve sloupku a tak šroubek pominuli. Vezmi lupu a dobré světlo, podívej se.

Zajímavé, že v jiných používají také M1.98 x L3.0
Zkus se domluvit s firmou, která dělá repasy, třeba jeden šroubek najdou.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 22. 5. 2024 23:33

to r34ktor: Taky všechno zjistíš :-) Dík
to Meda: Taky děkuju...
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod 123123123 23. 5. 2024 05:16

Nekteri vyrobci desek ani zavity a srouby nepouzivaji, misto toho nejaky plastovy zajistovaci kolik s hlavou, ktery se tam jen zatlaci, mozna i pootoci. Ale to asi nebude tento pripad, kolik tam byva uchycen poutkem, aby se neztratil.

Koupil bych nejakou sadu sroubku pro M.2.

https://www.temu.com/ul/kuiper/un9.html?subj=goods-un&_bg_fs=1&_p_jump_id=894&_x_vst_scene=adg&goods_id=601099530992876&sku_id=17592278784658
123123123
Kolemjdoucí

Předchozí stránka