Notebook do 30 000 na hry

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kaspo 2. 7. 2024 19:01

Zdravím, kámoš začal shánět notebook, převážně ho zajímá aby nejlépe vycházel poměr cena-výkon. Tak bych se chtěl zeptat místních co mají přehled, co se právě nejlépe vyplatí.
Požadavky :
1.s operačním systémem
2. Bez periferií
3. Prosím o tipy na velikost 15 i 17 palců
4. Váha není rozhodující

Předem děkuji za tipy.
kaspo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ja-cz 3. 7. 2024 00:14

Do 30k v pomeru cena/vykon bude mnohem lepsi konzole nebo klasicke PC.

Pokud ale trvame na notebooku, je potreba pocitat s pomerne mizernou moralni a fyzickou zivotnosti. Obecne bude nejvetsim limitem graficky vykon, takze bych cilil na stroje s co nejlepsi grafikou v danem budgetu. A druha vec je idealne jenom FullHD rozliseni, protoze vice pixelu potrebuje vyzsi vykon grafiky...

Lehce pres 30k je par stroju s RTX 4070. Volil bych asi ASUS TUF A15 a pokud by byl bez OS, tak ten se da za par stovek poridit od preprodejcu na nejmenovanem aukcnim portalu. Napr: https://www.alza.cz/asus-tuf-gaming-a15 ... dq=7661425

Pokud by to uz bylo moc, tak je pak nekolik stroju s RTX 4060. Volil bych opet ASUS TUF 15 nebo Acer Nitro 5.
ja-cz
Junior

Odeslat příspěvekod kaspo 3. 7. 2024 08:41

Děkuji za první odpověď.
Výhod pc nad notebookem jsme si vědomi a teď chceme jen noťas.
kaspo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 5. 7. 2024 01:33

Na alze teď mají:
https://www.alza.cz/omen-16-c0001nc-mic ... 996601.htm

Je to "použité" ale sám sem koupil několik takových výrobků a byl jsem spokojen.
Zajímavé plusy:
+ 144hz monitor, antireflexní 2560 × 1440
+ Ryzen :)
+ RTX 3070
+ v ceně je i OS Win11

Mínusy:
- Použité zboží - může mít nějaké nedokonalosti na těle (poškrábaný plast, drobná rýha)
- 12 měsíců záruka

Já bych do něj šel, když nechceš stolák

ja-cz píše:
... pokud by byl bez OS, tak ten se da za par stovek poridit od preprodejcu na nejmenovanem aukcnim portalu.

Chápu že se bavíme o mobilním zařízení, ale myslím že vykreslit více pixelů místo lepší grafiky je lepší. Do fullHD v roce 2024 za mě ne-e.
anonymni

Odeslat příspěvekod kaspo 5. 7. 2024 07:36

Zajímavé, ukážu mu i ten Omen, díky.
Zatím u něho vyhrává tento: https://m.alza.cz/msi-katana-17-b12vfk- ... seg1-short

Je to z nějakého důvodu špatná volba?
kaspo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 5. 7. 2024 10:59

Vem si to, že pro mě to má vlastně všechny mínusy co jsem psal.
1) Refresh rate mají oba modely veliký, ale opravdu bych nekupoval dnes pouze FullHD (1900x1080)
2) Je tam Intel procesor co bude topit. Ten intel má podle specifikace sežrat až 95W. Naproti tomu to AMD si vezme maximálně 54W, ale podle recenzí dlouhodobě, bude srkat 45W. Ano - někdo může namítnout, že je to procesor minulé generace ale i tak, je ten produkt lepší.
3) Zbytečně rychlá DDR5 paměť, která je spíš marketingovým tahem toho MSI.
4) RTX 3070 je sice grafika minulé generace ale daleko výkonnější než 4060, která mám pocit, že ztěží podle testů se vyrovnala 3060. Velikost paměti mají obě stejné.
5) Designově, je to elegantní HP vs pseudo gaming MSI :-D

Já teda koukám jen na parametry a nepřijde mi teda rozumné, jít do něčeho, co je novější ale zároveň papírově slabší. Ještě, když je to dražší o 4 tisíce. Ale třeba ty chceš mít tu věc co nejnovější, s plnou 24měsíční zárukou. Osobně bych do procesoru od Intelu už nešel, AMD je v průběhu let sežerou.
anonymni

Odeslat příspěvekod ja-cz 10. 7. 2024 13:20

QHD ma +77% pixelu oproti FHD, realne to znamena pokles FPS o tretinu minimalne. Takze za me je QHD do budgetoveho herniho notebooku kravina. Lidi casto hrajou na 27" FHD monitorech, takze tazatel to na 15-17" taky prezije.

Laptopova 3070 rozhodne neni "daleko vykonnejsi" nez laptopova 4060. Prevazne byvaji vykonove podobne, s tim ze 4060 nabidne novejsi frame gen a DLSS. Realne bude zalezet na power limitu u daneho laptopu.

MSI Katana je na papire ok. Ale co se tyce kvality navrhu, provedeni, fyzicke vydrze a spolehlivosti to jsou stroje spise nechvalne proslule. Osobne bych se spise drzel klasiky (ASUS TUF, Acer Nitro, Lenovo Legion). Na druhou stranu, kazda tisicovka utracena na herni laptop je jen o malinko lepe pouzita nez kdybychom ji vyhodili do kanalu, takze s tim vybiranim bych to nejak extra neprehanel, proste vzal nejlevnejsi z tech aspon trosku lepsich.
ja-cz
Junior

Odeslat příspěvekod kaspo 10. 7. 2024 16:19

Tak už si objednal tu katanu. Díky všem za názory �
kaspo
Kolemjdoucí