zivan píše:Ono taky záleží, jak se k tomu notebooku uživatel chová. Někdo má levný plastový notebook 5 let a vypadá pořád jako nový. Další má podobnou dobu business kovový, ze 3 USB funguje už jen jedno a to ještě blbne, klávesnice je 3x prolitá kafem a některé klávesy skoro nefungují....
To rozhodně. Ale jestli ho bude každý den nosit do školy a ze školy, tak nějaké ty šrámy utrží. Takže kovové tělo by bylo plus. Můj starý ASUS Zenbook UX305F přežil neuvěřitelné věci, včetně pádu ze 2 metrů na podlahu, je fakt hodně omlácený, po pádu má ohnutý roh (být z plastu, tak je na cucky), ale furt funguje.
Kdyby ho měla jen doma na stole , tak klidně plastový, ale to by ve škole nechtěli, aby měla notebook.
zivan píše:Já se snažím kupovat notebooky, kde jde upgradovat RAM i SSD. Teď se dá koupit třeba konfigurace s 8GB, za dva roky upgradovat na 16GB a třeba za další 2 roky na 32GB.
Pozor na to, že možnost upgrade je čím dál horší, některé notebooky už mají RAM nevyměnitelnou (připájená), nebo mají jen 1 slot, takže se stará musí vyhodit a koupit nová, nebo mají obsazené oba sloty nízkokapacitními moduly, takže se musí oba vyhodit,... to všechno s sebou nese zbytečné náklady. Proto se přikláním spíše o koupi stroje s rovnou větší RAM (fakt těch 16 GB minimum a spíš bych se přikláněl k těm 32 GB).
Když jsem seřadil na Alze nelevnější notebooky s 32 GB RAM, tak mě zaujal tento -
https://www.alza.cz/hp-probook-460-g11-d12398662.htm - co si o něm ostatní myslíte?
Líbí se mi tam 3 roky on-site servis, ale nevidím tam nikde podmínky. Osobně HP moc rád nemám, ve firmě jsme s nimi neměli dobré zkušenosti. Je to docela kráva (16"), ale zase váha 1,74 kg, to se dá unést (otázkou je velikost a váha napájecího adaptéru, některé výkonné notebooky mají fakt cihlu)
Ale zeptám se - opravdu ten notebook musí mít prvního září? Nemáte nyní doma nějaký jiný, který by první dny do školy mohla mít, než se rozkouká a zjistí, co opravdu potřebuje?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.