Prosím o dopororučení ntb do 25k +/-

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod hexacore 30. 8. 2024 11:10

No jo, jenze vse co jsme meli kdysi doma i v kanclu od HP, tim myslim ntbcka (ale to je fakt 5+ let zpet) byly strasne sunky. Panty se lamaly, vykonove nic moc.

Zcela kdysi nejlepsi zkusenosti jme meli s Vaio Sony ntbckami. Pak nasledoval Asus, Lenova byly sporadicke.

Jenz ev kanclu uz ted mame jen desktopy i doma mam desktop. Vse ostatni se vyrizuje pres mobil nebo tablet. Ale ted proste prisla doba, kdy manzelka ten notas vyslovene potrebuje, protoze tables s klavesnici ani telefon na danovu cissnost neni vhodny ani komfortni.

-- 30. 8. 2024 12:11 --

PatrikChrz píše:Já mám právě Asus Zenbook UX305, ale ty nové už větráček mají. Však taky ten můj má Intel Core M se standardním taktem 0,8 MHz a boost asi dvojnásobek. A na to ticho se navykne strašně snadno. U pracovního notebooku v práci mi to tak nevadí, není hlučný a v hluku kanceláře se to ztratí. Ale doma, večer při surfování v posteli by už větráček slyšet byl.

Alternativa je asi jedině nějaký Mac, ale to zase nechci.

Nad Mac alespon M1 jsme taky uvazoval, nabizel jsem to manzelce, jenze ona s Mac neni kamaradka a nema ten ekosystem tak jako s Winy.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 30. 8. 2024 11:26

Ono je HP a HP. EliteBook 10 je to nejvyšší business od HP. Celokov, výborná klávesnice, výborný touchpad ... s nějakým levným ProBook, Pavilion, nebo nedej Bože celoplast "HP laptop 15" to srovnání je +/- jak když budeme srovnávat Fabia HTP a Bugatti Veyron, říkajíc, že je to oboje od téhož VW a z téhož roku 2007.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 8. 2024 13:17

hexacore píše:No jo, jenze vse co jsme meli kdysi doma i v kanclu od HP, tim myslim ntbcka (ale to je fakt 5+ let zpet) byly strasne sunky. Panty se lamaly, vykonove nic moc.

Zcela kdysi nejlepsi zkusenosti jme meli s Vaio Sony ntbckami. Pak nasledoval Asus, Lenova byly sporadicke.

Jenz ev kanclu uz ted mame jen desktopy i doma mam desktop. Vse ostatni se vyrizuje pres mobil nebo tablet. Ale ted proste prisla doba, kdy manzelka ten notas vyslovene potrebuje, protoze tables s klavesnici ani telefon na danovu cissnost neni vhodny ani komfortni.

-- 30. 8. 2024 12:11 --

PatrikChrz píše:Já mám právě Asus Zenbook UX305, ale ty nové už větráček mají. Však taky ten můj má Intel Core M se standardním taktem 0,8 MHz a boost asi dvojnásobek. A na to ticho se navykne strašně snadno. U pracovního notebooku v práci mi to tak nevadí, není hlučný a v hluku kanceláře se to ztratí. Ale doma, večer při surfování v posteli by už větráček slyšet byl.

Alternativa je asi jedině nějaký Mac, ale to zase nechci.

Nad Mac alespon M1 jsme taky uvazoval, nabizel jsem to manzelce, jenze ona s Mac neni kamaradka a nema ten ekosystem tak jako s Winy.

Já tam ani nemám Win (ani si nejsem jist, jestli by to Win utáhlo), ale Linux, konkrétně XUbuntu. Prostě se mi nechce platit za MAC, když jeho hlavní devizy nevyužiju, navíc levné notebooky od MAC mají zoufale málo paměti.

Ale já mám ve všem nějaké "extra fíky". Třeba mobil si "suším" BlackBerry Key One, protože nový telefon s HW qwerty/z klávesnicí nekoupím. A já jsem zvyklý i na mobilu opravdu hodně psát, dotyková (mám na služebním) mi opravdu zoufale nevyhovuje. Aktuálně je aletnativou asi jen Unihertz Titan, ale i ten se i jako nový prodává s už zastaralou verzí OS Android a na nějaké aktualizace může člověk zapomenout.

No, nejspíše budu obojí řešit, "až to prostě zdechne"
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 30. 8. 2024 13:42

Tady je k dispozici průběžně udržovaný seznam pasivně chlazených notebooků.

Ale je třeba dávat pozor, někteří výrobci (zejména čínští) bez varování po čase změní konfiguraci, a notebook aktuálně dostupný pod stejným jménem již nemusí být pasivní.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 8. 2024 17:09

díky, prostuduji
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hexacore 31. 8. 2024 19:14

Diky za seznam. Prosel jsem ho a nic adekvatniho nenasel pro. manzelku.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 4. 9. 2024 16:43

Já bych tipnul Lenovo ThinkBook 16 G6 ABP Arctic Grey s R5 7530U (6/12) a ano, DDR4, osaďte druhý M.2.

ale pokud se nelibí, vemte z prvniho příspěvku
Lenovo ThinkBook 16 G7 Ultra 5 125U. (2P+8E+2LPE), DDR5.

Je ale i varianta AMD. Lenovo ThinkBook 16 G7 Ryzen 5 7535HS/16GB/512GB SSD/16" WUXGA/3yOnsite/Win11 Pro
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod meda2016 5. 9. 2024 16:11

meda2016
Pokročilý

Předchozí stránka