Nová baterie

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod askovit 7. 12. 2024 18:35

Mám takový problém.
Koupil jsem novou baterii do notebooku Fujitsu Lifebook U748.Stejný typ jako originál v notebooku. Po výměně ale baterie nebyla vůbec zaregistrována. Tak zpět původní a ta funguje. Tak si říkám, že je špatná. Koupil jsem tedy jinou jinde a stejný problém.
Dělám někde chybu, nebo mám prostě smůlu a koupil jsem dvě vadné baterie?
Nemá někdo podobné zkušenosti? Díky
askovit
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 7. 12. 2024 20:14

Kupoval si originální OEM baterii, nebo jen "kompatibilní" náhradu?
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod askovit 7. 12. 2024 22:27

Kupoval jsem kompatibilní

-- 7. 12. 2024 23:29 --

Ale kupoval jsem i do jiného a tam problém nebyl. Vyměnil jsem a v pohodě.
askovit
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 9. 12. 2024 13:22

Ne všechny stroje jsou schopný pojmout "kompatibilní" náhrady.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 9. 12. 2024 14:13

Několikrát se mi stalo, že kompatibilní "nová" baterie byla provozně stejná či horší, jak originální původní, kterou měla nahradit.
Baterie pro Váš notebook je kompatibilní s dalšími 11 modely, z nichž nejstarší je z roku 2017. Pokud bych předpokládal, že se náhradní akumulátory začaly na trhu objevovat o rok později, může být ta zakoupená náhradní někdy z doby předešlých 6 let.
Pokud byla baterie skladována v nevhodných podmínkách (třeba ve skladu, kde není udržována stálá teplota), může za domu skladování naprosto zemřít. A i kdyby byla skladována dobře, za cca 3-4 roky ztratí 35+ procent své životnosti.
Předpokládám, že jste zvolil "cenově výhodné varianty", které už z výroby nevychází zrovna v křepkém stavu. Tam je vysoká pravděpodobnost, že narazíte na špatný kus.
Emil Pastelka
Junior