Notebook pro rodiče na doma/kancelář, do 17 tis.

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod stampesv4 16. 1. 2025 21:29

Ahoj. Řeším výběr notebooku pro rodiče. Využití doma/kancelář a internet (klasicky spousta oken). Numerická část součástí. Velikost vzhledem ke klávesnici a dnešní nabídce tedy 15-16“. Ideálně nějaká rozšiřitelnost RAM do budoucna. Občas se bude přenášet, ale raději bych se úplně vyhnul plasťáku. Byl bych rád za Intel CPU i přes to, že mám načteno, jaká je situace. Dalo by se vůbec něco takového doporučit v novém provedení? Líbí se mi ThinkBook nebo ThinkPad, ale budget bude pro tyto řady asi nízký… Budu rád za všechny doporučení a zkušenosti.
stampesv4
Junior

Odeslat příspěvekod ja-cz 16. 1. 2025 21:46

Thinkpad E16 neni uplne tank, ale pokud s tim nebudou hazet, tak poslouzi. Jen novy je 20k+. Ale srovnatelna konkurence na tom bude podobne. Hledal bych asi nejaky repas T15/P15, ale i tam to s cenou bude asi lehce vyse.

Napriklad tady uz s 32GB RAM https://www.pocitarna.cz/notebooky/leno ... 5-gen-2-2/

-- 16. 1. 2025 21:47 --

Konkurence v nejakych strednich/vyssich radach bude podobne.
ja-cz
Junior

Odeslat příspěvekod stampesv4 16. 1. 2025 22:04

TP E16 je upřímně favorit... Velký bonus On-Site. Pokud bych to tlačil na tu cenu a nové provedení, dal by se uvažovat i třeba nějaký celokovový IdeaPad? U něj se ale nevytočím s nějakým navyšování RAM - je tak?

-- 16. 1. 2025 22:15 --

Docela se mi zamlouvá i tato varianta s tím, že by se časem přidal nějaký další modul. Pokud jsem správně načetl, tak u Raptor provedení bude stále otazník nad spolehlivostí...

https://www.alza.cz/lenovo-thinkbook-16 ... 32.htm?o=1
stampesv4
Junior

Odeslat příspěvekod ja-cz 16. 1. 2025 23:32

Ideapad je spotrebak, uplne jiny servis a upgradovatelny taky moc neni. Zkusenosti na foru s tim servisem pro spotrebitelske lenova moc dobre tusim nebyly. Za me - ruce pryc.

Thinkbook je provedenim nekde mezi (hadam ze to bude podobne jako Thinkpad E), ale jak je to se servisem, to bohuzel nevim. V korporatech jsem je ale zatim jeste nevidel, takze na pracovni stroj to uplne nevypada.

Osobne bych sel po jete T15, protoze ocenim spise trvanlivost nez usetrenou tisicovku, nebo par procent vykonu, ktere nevyuziju.
ja-cz
Junior