Ahoj,
mám problém s novým notebookem ASUS TUF Gaming A17 FA706NF-HX023W, zakoupený 14.1.25. Poslední 3 dny se mi zdálo, že to nějak pomalu startuje, hlavně ta přihlašovací obrazovka kde se zadává PIN, to jsem si připadal jak na klasickém disku, kde se to pořád nechtělo zobrazovat. Když už to nastartuje, tak bych řekl, že to pracuje normálně.
Kouknul jsem se tedy do správce zařízení a tam je vykřičník u Firmware - System firmware. Ve vlastnostech je tam napsáno Aktualizace firmwaru selhala a Restartovat počítač. Dál je tam Firmware čeká na aktualizaci při příštím restartu systému. Čekající verze firmwaru : 308.
Asi to chtělo aktualizovat Bios, ale já jsem nikde žádnou aktualizaci Biosu nespouštěl a dobrovolně bych se do toho nepustil, dokud to funguje jak má a ještě k tomu na novém PC.
Když ten PC restartuju, tak se na chvíli objeví dole nějaký bílý nápis, který nestihnu přečíst a pak se spustí UEFI s oknem aktualizace Biosu, viz toto foto:
https://drive.google.com/file/d/1TDvR_X ... sp=sharing
Nevím o tom, že by tam byl BitLocker, aspoň já jsem ho tam určitě neinstaloval. Nemám odvahu tam na té obrazovce zvolit Ano, tak jsem jednou dal Ne a podruhé nechal ten čas vypršet...
Co doporučejete? Nedávno jsem aktualizoval Bios na starším PC, viz zde:
viewtopic.php?f=940&t=1338222
a tam to pomohlo, od té doby už ten počítač nepadá do modré obrazovky. Ale taky vím, že se při to nastavení Biosu vyresetovalo a pak to nechtělo startovat. Mám si tedy vyfotit nastavení Biosu a zkusit dát Ano? Nebo to radši dát na reklamaci, ať to udělají tam? Docela mě tedy naštvalo, že mi to samo od sebe vnutilo aktualizaci Biosu...
Díky za rady
Edit: Ještě mě napadlo, když udělám tovární reset, zbavím se té aktualizace Biosu? Jde ji pak nějak zakázat? Je to nový počítač, nejsou tam nahrané skoro žádné věci ani data, takže tovární reset by byl jednoduchý...