Už jsem nechtěl víceméně přispívat, bylo rozebráno dost, ale tenhle příspěvek a ještě následující mě donutil jako novodobého laika a důchodce na odpočinku reagovat
marně přemýšlím, v čem by mi byl přínosný ten Acer Nitro za 24 litrů - Ultra HD rozlišení 2560 × 1440 na noťasu pro moje potřeby fakt nepotřebuju a ta dedikovaná karta NVIDIA GeForce RTX 4050 6GB 140 W to je síla - tenhle přímotop, za který bych zřejmě pěkně připlatil v ceně notebooku, bych nevyužil na nic - a ventilátory by musely jet zřejmě fest
- novodobé hry nehraju, hrával jsem jen ty staré počínaje Prince of Persia a konče verzemi Need for Speed
(renderování pomocí AI vnáší do her NVIDIA DLSS 3. Zvyšuje počet FPS a přináší tak rezervu pro vyšší herní nastavení při zachování vysoké vizuální kvality- no tuhle moderní vlastnost notebooku bych asi nepotřeboval )
Hmotnost o kilo větší než zmiňované notebooky je taky celkem síla (3,1 kg) i když ho mám na doma ....
následující příspěvek o koupi na Bazoši za 20 litrů používaný noťas - no to bych se já osobně neodvážil a dále:
RAM 32 GB
Disky - 1TB SSD a 2TB M2 karta
Grafika RTX 2060
Procesor Intel i7
Obrazovka 17 palců dotyková ve 4K
- tři terabajty SSD fakt nepotřebuju ( mám dva SSD externí Samsungy T7 1TB, jeden váží 58 gramů )
- dotykovou obrazovku 4K na 17" také ne, vždyť i u stolního PC mám na prohnutém monitoru
MSI G273CQ jen max 2560 × 1440 px a i tak je to perfektní pokoukáni
- 32 GB RAM pro mě zbytečnost
- opět dedikovaná grafika, kterou vyloženě v noteboocích odmítám - o kolik zvyšuje zahřívání notebooku konkrétní typ nevím, ale integrovaná je pro mě jasná volba -