Lámání pantů

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Zive.cz 6. 4. 2005 20:56

Slyšel jsem, že některé modely notebooků mají problém s uchycením displeje - lámou se panty. Má někdo s tímto problém osobní zkušenost?? Tedy ne zprávy typu kamarád kamaráda povídal...
Zive.cz
Junior

Odeslat příspěvekod s-l 11. 4. 2005 12:19

acer aspire po -3mesicich ,ted po oprave (leden) zatim drzi
s-l
Junior

Odeslat příspěvekod bigdoc 11. 4. 2005 13:38

Acer TravelMate, starší model - ale až tak po dvou letech dost tvrdýho používání, a stále se s tím dá pracovat, akorát se to gigle.
bigdoc
Junior

Odeslat příspěvekod cache 11. 4. 2005 14:49

Compaq Armada - prasknuty cely kovovy drziak LCD, neopravitelne za rozumne peniaze (jedine komplet vymena celej otvaracej casti, prilis drahe). Otvarane velmi opatrne s pridrzanim.
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 11. 4. 2005 15:02

Zatím jsem sice pant nezlomil, ale Acer TravelMate nakonec při sebelehčím dotyku naprosto strašlivě vrzal. Teď mám IBM ThinkPad s kovovými závěsy - dokonalost sama.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod John 11. 4. 2005 17:13

jak jiz bylo receno, starsi modely Aceru (tusim ze 630tky) mam ted uz rok TM291 a zatim v pohode..
John
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Composite 11. 4. 2005 22:19

Acer TM4501 LCi žiadny problém.
Composite
Junior

Odeslat příspěvekod Daft 11. 4. 2005 22:19

Acer, Asus, Gerciom, obcas i HP, panty jsou nocni mura, kamaradka predevcirem zjistila, ze se ji u Acera Travelmate 2300 (ten, co je dnes videt na kazdem rohu) lame levy pant. Dikybohu Apple vyresil panty na PBs a iBs excelentne, takze zadny strach.
Daft
Junior

Odeslat příspěvekod -MHE- 12. 4. 2005 19:48

Acer Aspire, po půl roce používání, po výměně zatím OK
michal.h
-MHE-
Junior

Odeslat příspěvekod theor 12. 4. 2005 19:54

a ta vymena je zdarma kdyz je notebook v zaruce?jak dlouho ten pant asi vydrzi?
mobil Nokia 6230,operátor Vodafone,notebook Asus A6K. Este by to chtelo auto a to vysneny je Ford Scorpio a mam od 14.6.2006 motorku a tou je ČZ 125/473 rocnik 1963,je to krasavice
theor
Junior

Odeslat příspěvekod bigdoc 12. 4. 2005 20:36

theor píše:a ta vymena je zdarma kdyz je notebook v zaruce?jak dlouho ten pant asi vydrzi?

Bych se dost divil kdyby ti ho vyměnili, protože to je zrovna věc, která vznikne jenom užíváním, a oni budou asi argumentovat, že jsi s tím hodně kroutil. Jinak ono to skoro nikdy úplně neodpadne, jen to vrže, vikle se - měl jsem už tak asi pět noutbuků a nikdy to neodpadlo, jenom se to hrozně viklalo a blbě se s tím dělalo.
bigdoc
Junior

Odeslat příspěvekod theor 12. 4. 2005 21:04

ada se stim vyvyklanym pantem pracovat?nepada ta obrazovka kdyz je notebook na stole?a da se stim notebookem jet ve vlaku?
mobil Nokia 6230,operátor Vodafone,notebook Asus A6K. Este by to chtelo auto a to vysneny je Ford Scorpio a mam od 14.6.2006 motorku a tou je ČZ 125/473 rocnik 1963,je to krasavice
theor
Junior

Odeslat příspěvekod MI'RA 13. 4. 2005 07:48

Ahoj. Mate nekdo zkusenost s timhle typem? Me zacaly panty uplne silene blokovat otevirani a musi se do toho dat docela sila, aby to slo otevrit. A tudiz to jakoby praska, kdyz se to otevira (nastesti jen zvuky).

Daji se panty nejak promaznout/povolit?

Ted vlastne se jeste klimba ten display (pri jizde autem/vlakem), ale to neni nijaka prekazka. Jen pri tom trosku vrze (vrzou panty).

Dalo by se s tim neco delat? Urcite se ho nechci zbavit, pac je to naprosto uzasna masina, ktera je navic dost mechanicky odolna (a navic na moje prijmy pomerne draha :-)).
MI'RA
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cache 13. 4. 2005 08:04

MI'RA píše:Daji se panty nejak promaznout/povolit?

IBM su asi kvalitativne najlepsie notebooky (x86, mac neratam), vo firme ich mame niekolko a odisli skor na HW chybu po rokoch ako na mechanicku chybu.
Ale ak vrzgaju panty, odporucam nejako rozobrat a namazat jemne vazelinou. Ako rozobrat snad bude v manuale, alebo sa opytat servisneho technika.

theor píše:a ta vymena je zdarma kdyz je notebook v zaruce?jak dlouho ten pant asi vydrzi?

Vacsinou je zaruka vztahovana len na hw chyby, nie na mechanicke poskodenie.
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bigdoc 13. 4. 2005 08:09

theor píše:ada se stim vyvyklanym pantem pracovat?nepada ta obrazovka kdyz je notebook na stole?a da se stim notebookem jet ve vlaku?

Aspoň u mě s tím šlo pracovat tak i tak. Byly u pantů viditelné praskliny a vrzal, ale nesklápěl se sám, nemusel jsem jej podpírat něčím na stole atd.
bigdoc
Junior

Další stránka