sirokouhly displey nebo normal

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Latine 28. 7. 2005 06:09

Ahoj, chtel bych se zeptat, respektive poradit, je lepsi si koupit notebook s sirokouhlym displeyem nebo normalni. POtrebuji na tom delat ve Photoshopu a webove stranky. Proste nahrada za stolni pocitac. Notebook mam jiz vybrany :-) jen nevim, jaky displey. DIky za radu. LATINE :D
Latine
Junior

Odeslat příspěvekod kangz 28. 7. 2005 06:57

sirokouhly - oci mas len jedny, tak sa o ne staraj. A sirokouhly LCD je dobra "podivana" :)
kangz
Junior

Odeslat příspěvekod Jirri 28. 7. 2005 07:47

Ahoj, taky jsem tento problem resil a nakonec jsem sel do normalu. Kamos sel do sirokace a docela jsem rad, ze mam klasiku. Ale kazdymu vyhovuje neco jinyho....
Jirri
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pepa123 28. 7. 2005 08:17

Jak uz tady nekdo, napsal, kazdemu vyhovuje neco jineho. Ja byl vzdy pro 4:3, neb jsem konzerva a navic 16:10 neumi vetsina her. Potom ale vysel notebook "mych snu" ale pouze s sirokouhlym displejem, tak jsem to prekous. A uz bych se nevracel, fakt je mi to na oci prijemnejsi nez 4:3 (jen ty problemy se starymi hrami...).

Jinak uparava grafiky a pod je uplne paradni - mas vic mista na ruzne sidebary/palety a pod.
Pepa123
Junior

Odeslat příspěvekod a 28. 7. 2005 08:37

ja by som uz siel do sirokeho
a
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hannawald 28. 7. 2005 14:03

taky me zajimaji odpovedi na tuhle otazku, ale spis bych to otocil, je pro Vas sirokouhlost resp. klasicky format displeje duvodem, proc nejaky notas zvolit nebo nezvolit? (tj. chcete sirokouhly, ale libi se vam nejaky model s 4:3, je to duvod, ze ho nevezmete?)
hannawald
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 28. 7. 2005 14:15

Pre mna je dizajn notasu dovodom zmeny zo sirokouhleho (ktory som povodne chcel) na normalny. Okrem toho, ze ten "normalny" ma veko displeja jednoliate (bez vystupkov, ktore WXGA model ma), ma aj svetly ram okolo TFT matrice.

Jednak to vyzera efektnejsie a okrem toho mavaju modely so svetlym ramom velmi casto certifikat TCO03, zatialco tie s tmavym len TCO01.
Videl som to najme u klasickych LCD monitoroch - tam sa jedna o nejaky kontrastny rozdiel medzi samotnym obrazom a ramom monitora - a svetly je (zevraj) lepsi pre oci.

Jedna sa o notasy ASUS M6V-B**** (sirokouhly 1280*800 alebo 1680*1050) vs M6V-8**** (klasicky, SXGA+).

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod david.stefka 28. 7. 2005 14:41

Ja jsem si nedavno kupoval notebook a mel jsem vybrany AMILO V2020, s rozl. 1024x768, ale pak jsem videl AMILO M1424, sirokouhly, 1280x800 a rozhodne je to lepsi podivana. Na filmy je to uplne super, ale i na programovani, upravu grafiky atd. (proste se ti tam vleze o listu vpravo vic). Taky mi to subjektivne prijde "prirozenejsi" na divani, kdyz ted hledim do 4:3, jsem jak vyorana mys.

Kazdopadne dulezitejsi nez rozliseni je kvalita displaye, rozhodne je lepsi ho nejdriv videt. Byl jsem v datartu, koukal na ACER zprima a skoro nic jsem na nem nevidel, ale perifernim videnim jsem videl na AMILO M1424 pod uhlem cca 60 stupnu a videl jsem na nej lip nez na ten ACER zprima. Tak jsem ho hnedka koupil :)
david.stefka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod swarm 28. 7. 2005 15:11

Já bych šel do širokoúhlého displeje jenom u notebooku s grafickou kartou nVidia, protože tam jde nastavit, že má roztahovat se zachování poměru stran, což u ATI neni. U nVidie se vám tam běžná hra neroztáhne na celý displej, ale po stranách zůstanou černé pruhy narozdíl od ATI, kde se vám obraz nepřirozeně roztáhne na šířku.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pepa123 29. 7. 2005 07:53

omyl, u ATI je to take. Mozna ne u starsich ovladacu, ale to je hudba minulosti. Mam MR X700 a 15.4" LCD a napr Diablo 2 jede bezproblemu na maximalni moznou velikost bez deformace pomeru - ma to jen debilni cesky preklad "Zvetsit pomer stran, jestlize je provadena udrzba" :roll:
Pepa123
Junior

Odeslat příspěvekod mpsdesign 29. 7. 2005 11:58

musím souhlasit, když si pustíš třeba photoshop tak se tim krásně vleze lišta, kterou na normálním monitoru zavírám

david.stefka píše:Ja jsem si nedavno kupoval notebook a mel jsem vybrany AMILO V2020, s rozl. 1024x768, ale pak jsem videl AMILO M1424, sirokouhly, 1280x800 a rozhodne je to lepsi podivana. Na filmy je to uplne super, ale i na programovani, upravu grafiky atd. (proste se ti tam vleze o listu vpravo vic). Taky mi to subjektivne prijde "prirozenejsi" na divani, kdyz ted hledim do 4:3, jsem jak vyorana mys.

Kazdopadne dulezitejsi nez rozliseni je kvalita displaye, rozhodne je lepsi ho nejdriv videt. Byl jsem v datartu, koukal na ACER zprima a skoro nic jsem na nem nevidel, ale perifernim videnim jsem videl na AMILO M1424 pod uhlem cca 60 stupnu a videl jsem na nej lip nez na ten ACER zprima. Tak jsem ho hnedka koupil :)
mpsdesign
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minio 29. 7. 2005 14:30

Taky se da postavit na vysku taskbar (myslim tu hlavni listu s tlacitkem start :) ). Podstatne lip se pak pracuje s vice otevrenejma oknama.
minio
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 29. 7. 2005 17:25

Pepa123 píše:omyl, u ATI je to take. Mozna ne u starsich ovladacu, ale to je hudba minulosti. Mam MR X700 a 15.4" LCD a napr Diablo 2 jede bezproblemu na maximalni moznou velikost bez deformace pomeru - ma to jen debilni cesky preklad "Zvetsit pomer stran, jestlize je provadena udrzba" :roll:

Tak to slyším rád - každopádně to není zas tak dávno, co tam tato volba nebyla a byla tam jen možnost roztáhnout.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod nAscA 30. 7. 2005 15:37

Custe, super tema. Muzete nekdo napsat jake hry vam na sirokouhlem cini potize? Chci notas hlavne na pareni a video....
nAscA
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fanks(smazano) 31. 7. 2005 17:41

lenze pozor, ak na nom budes robit www stranky tak sirokouhla obrazovka ich ukazuje uplne inac....
Ale inak je to fasa vec a dobre sa na nu diva...
...a to by blo asi tak všetko. Ak máš s touto odpoveďou nejaký problém tak ŽKM ;)
fanks(smazano)
Junior

Další stránka