Nezsatavující se větrák u HP nx6125

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Mikhail 19. 1. 2006 00:04

Na mém notebooku HP nx6125 mam problém s nezastaujícím se vétrákem. Pokud poćítač startuje studený, vétráček se zapíná a vypíná normálně - pokud je teplota vyšší, asi tak 56 a vic stupnu podle speedfanu, tak se pri startu systemu nastavi na cca 1/2 maximalnich otacek a niz uz pak nejde. Je treba ty tocky srazit nejakym programem typu speedswitchxp, pak uz ten program nemusi bezet, dale se notebook chova korektne.

Co s tim? Reklamovat? Nebo mi poradite nejaky program, ktery by pri snizeni teploty pod urcitou miru "zresetoval" ventilatorek?

Zkousel sem původni instalaci od hp, stejne tak i cistou instalaci a nove ovladace z webu hp, vcetne noveho biosu a ovladace procesoru sempron, nic se nemeni.

Hodil by se mi soft, kterej by napr. rek "kdyz je teplota mensi nez 50 stupnu, vypni ventilatory" ......
It is as it is.
Mikhail
Junior

Odeslat příspěvekod PiERO 19. 1. 2006 08:45

Znamej ma taky ntb a CPU Sempron a vetracek se toci porad...cice ne na plne otacky, ale porad se to chladi...
PiERO
Junior

Odeslat příspěvekod Mikhail 19. 1. 2006 11:05

Pokud to myslite jako chybu, tak to je mozne zmenit v biosu notebooku.

Ja mluvim o tom, ze se chova různě podle startovní teploty systému, což chyba je ... kdyby mi lide na netu nerikali, ze se jejich nx6125 chova korektne s cistou instalaci od hp, tak bych veril tomu, ze jde o chybu winxp ... kazdopadne pouzivam CPUcool a kdyz se pri startu vetracek "zasekne" tak tenhle program ho zase srazi do normalu ... No uvidime ...
It is as it is.
Mikhail
Junior

Odeslat příspěvekod Šutr 19. 1. 2006 11:46

Tak tenhle notes mam taky a rozhodne se mi vetrak netoci porad, jen obcas.
HP nx6125; 512 MB; 40 GB; X300; DVDRW; mouse Microsoft Wireless
Šutr
Junior

Odeslat příspěvekod tomko 19. 1. 2006 12:20

..stalo se mi něco podobnýho u ntb s desktopovým Celeronem - příčinou byla utavená destička mezi chlaidčem a CPU... Pokud je to v záruce, utíkej do servisu. Pokud ne, zkus nějakej program na soft chazení resp. podtaktování CPU a nebo - utíkej do servisu. v operačním systému bych v tomhle případě nehledal chybu, pokjud nemáš zátěž stabilna na 100% - např. při hraní her...
lepší být bohatý zdravý než chudý nemocný
tomko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The XANDEROVITCH (novy) 19. 1. 2006 12:39

se podivej do biosu, je tam polozka s nastavenim, aby bezel vetracek, kdyz je pustenej NTB
The XANDEROVITCH
The XANDEROVITCH (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mikhail 19. 1. 2006 13:20

The XANDEROVITCH

Promin, ale s timhle to nesouvisi. Kdyby sis precet poradne co pisu v otazce, tak bys videl ze nejde o to ze by ten vetrak bezel porad vzdy kdyz notebook zapnu, ale jen kdyz je teplota pri startu vyssi nez nejaka hodnota (priblizne 56 stupnu) - a i pak se otacky meni, ale neklesaji pod cca 1/2 maximalnich tocek.
It is as it is.
Mikhail
Junior

Odeslat příspěvekod xoj 19. 1. 2006 17:58

A na jakej profil a jake je vyuziti CPU? nedela to najakej program na pozadi?
hp nx6125, ~~~ ~~ ~~ ><(((°> ~~ ~~~ ~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~~
xoj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vortex 21. 1. 2006 23:18

Já mám notex od Umaxu. Když startuje tak je tichej jak myška ale pak už se rozjede a nezastaví. když hraju hry tak ještě zrychlí.
Moře bez vln nevychová zkušené námořníky.
Vortex
Junior

Odeslat příspěvekod Gwaihir 28. 1. 2006 16:03

Mam presne ten isty notebook s Turionom a presne ten isty problem. Ale vsimol som si to, ze pokial notebook vypnem a hned aj zapnem, vsetko ide uplne v pohode, ventilator sa vypina ako ma. Pokial ho ale restartujem, ventilator sa toci stale, aj ked je teplota procesoru 35 °C. Nastavenim v BIOSe to nie je, nemam nastaveny neustaly beh ventilatoru. Dokonca som podla odporucania HP hotline aj dvakrat aktualizoval BIOS a ziadna zmena. To by ma zaujimalo, v com problem, zatial nemam velmi chut ho podhadzovat do pochybnych servisov a do BA mam daleko. Pokial by niekto vedel ine riesenie ako servis, dajte vediet ... . Riesenie najdene v poradni mi nepomohlo (reinstall celeho systemu inou instalaciou nez originalnou).
Gwaihir
Kolemjdoucí