DELL Inspiron 6000 - neviem sa rozhodnú?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ki2ko 21. 1. 2006 22:40

Rozhodujem sa pre nový notebook, nakoľko starý mi už doslúžil.
Moje nároky na nový ntb sú:
- Pentium M,min 80GB HDD,bluetooth + WiFi,širokouhlý displej,najlepšie min.1680 x 1050 pixels), dlhá výdrž batérie, tichá prevádzka, kvalita vyhotovenia, dobrý pomer cena/výkon, výkon dostatočný na najbližšie 3-4 roky.

Po prečítaní niekoľkých recenzii, fór atď som dospel k jedinému výsledku DELL Inspiron 6000... Vedel by som si ho zaobstarať v USA v nasl. konfigurácii za $1,317 (cca 41.000Sk): Pentium M 735, WUXGA(1920 x 1200), 1GB DDR2, HDD 80GB 5400rpm, batéria 80 WHr, BT, WiFi.

A teraz by som chcel poprosiť o radu majiteľa(ov)
- či mám ísť radšej do ATI X300, alebo mi stačí aj integr. graf. Intel 900(bežná práca, video atď, ale v bud. na ňom chcem mať Vistu)? Potrebujem to vedieť hlavne z hladiska tej výdrže, hry sa na ňom hrať nebudú.
- ísť radšej do 60GB 7200ot. alebo radšej 80GB 5400ot. (výdrž?)
- displej WSXGA+(1680 x 1050) alebo WUXGA(1920 x 1200) - výdrž
- na ntb ako celok (spracovanie...)
- výdrž s 80 WHr batériou
- hluk notebooku, dočítal som sa že ventilátor ide vždy - počuť ho?

Ďakujem za všetky poznatky o ktoré sa so mnou podelíte. Samozrejme, najlepšie by bolo si ho omáknuť priamo na pulte, lenže je to skladačka priamo z netu, a je to DELL!?
ki2ko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Calhoun 21. 1. 2006 22:57

Pokud nebudes hrat hry tak grafika Intel GMA900 staci.

7200ot disk bude o neco malo rychlejsi ale zadne zazraky necekej - v operacich kde se ceka na disk budes s 7200rpm diskem proste cekat o malicko min, osobne bych bral radeji 80GB/5400rpm, +20GB ma pro me vetsi cenu nez o neco malo vetsi rychlost - ber to ale prosim jako tezce subjektivni nazor, hodne zalezi na planovanem pracovnim vyuziti

1920x1200 je IMO prilis vysoke - i na relativne velkem LCD ktere 6000ka ma je zobrazeni prilis titerne a muze to neprijemne omezovat v praci, 1680x1050 u displeje teto velikosti bohate staci

Zpracovani? Dobre, je to Dell :) .

Ventilator se sice toci stale a je slyset ale neni to nic hrozneho, obcas se na 6000ce divam vecer v posteli na filmy a hluk ventilatoru nejak rusive nevnimam - proste splyne s pozadim

S vydrzi baterie Ti neporadim, 99% casu jsem s nim pracoval na siti, rekordni dobu prace na baterii mam cca hodinu. Vzhledem k vykonu notebooku a velkemu displeji to ale urcite neni notebook staveny na vydrz baterie. Pokud Ti opravdu jde o vydrz tak bych to resil nakupem druhe baterie.

A dulezita vec - pokud ho planujes pouzivat mimo USA tak se pri nakupu URCITE ujisti ze budes moct uplatnit zaruku i v CR nebo SR a zjisti si jake podminky pro Tebe pri zaruce plati (servis do tydne? jednoho dne? a jak dlouha je zaruka?).
Calhoun
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ki2ko 22. 1. 2006 11:18

Ďakujem za výborné rady. Asi naozaj radšej investíciu do väčšieho displeja dám do druhej batérie, ide mi aj o výdrž a mobilitu.
ki2ko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mapper (novy) 22. 1. 2006 12:39

X300 mam na D610 a myslim ze je to lepsie ako integrovana grafika... zozerie asi viac energie a vyprodukuje asi aj viac tepla ale myslim si ze oproti GMA900 je citelny rozdiel

druha bateria je vyborna vec

P-M 735? trosku malo na taky stroj... ja mam P-M 750 co je mobilna 1,86GHz a myslim ze do procaku sa oplati zainvestovat tiez

Vista? uz je tu nova generacia notasov (dvojjadrove) takze zmeny budu casom opat dost velke ked sa doladia detaily... ja by som este chvilku pockal kym aj Dell uvedie nove modely
... nic nie je nemozne tym, ktori veria ...
mapper (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod piratee 23. 1. 2006 15:59

http://www.sweb.cz/piratee/inspiron/dell.htm

-bez do ati karty s vlastni pameti (DDR memory); rychlost, barvy a mas vyssi rozliseni
-kup Pentium Centrino Sonoma (oznaceni bez petky na konci, vyssi vykon a mensi spotreba)

Zkus koupit na:
http://www.dell.es (Tvoje sestava + 128mega ati karta + 740(1.73ghz) = 1080€ i s dopravou a zaruka rok; jinac 1366€ s 3-letou zarukou)
piratee
Junior

Odeslat příspěvekod jdeath 23. 1. 2006 16:27

pozn. na okraj osobne se domnivam ze W-vista nebude chodit na integr. grafice, i omezena bude vyzadovat ext.grafiku, nekde o tom byl dokonce clanek, mozna i tady na zive,
jdeath
Junior

Odeslat příspěvekod Calhoun 23. 1. 2006 16:50

jdeath píše:pozn. na okraj osobne se domnivam ze W-vista nebude chodit na integr. grafice, i omezena bude vyzadovat ext.grafiku, nekde o tom byl dokonce clanek, mozna i tady na zive,

Pozadavky Vista nemaji co delat s tim jestli je grafika integrovana nebo ne, pokud vim tak pozadavek je podpora DX9 pro vzhled "Aero glass look", graficka karta se specifikaci DX8/DX7 bude fungovat take ale Vista pojedou na "klasickem" vzhledu Windows 2000/XP.
Calhoun
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mapper (novy) 23. 1. 2006 17:09

podla mna sa poziadavky na Vistu este velakrat zmenia a hlavne pridu asi aj nejake SP co zvysia poziadavky, takisto to co bude vo Viste povinne pre kazdy program da notasu riadne zabrat. dovtedy pride mozno aj dalsia generacia notasov takze ak to chces vyslovene na Vistu tak by som este pockal (nakoniec potom budes mat notas aj s nalepkou pre Vistu).
... nic nie je nemozne tym, ktori veria ...
mapper (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 23. 1. 2006 17:14

bezpredmetne diskutovat o Wista, kdzy onen ntb ma operacni system v sobe a neni potreba menit, kdyz Win XP budou dlouho supportovan. Krabicove Wista si jit kupovat bude nesmysl, ktery stejne nebudete potrebovat.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod burundi 24. 1. 2006 13:00

Hele mam za 19999
burundi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iRAQ 24. 1. 2006 13:15

Mam DELL Inspron 2200 (1.6 Centrino, 768RAM, Intel GMA915, 40GB/5400rpm )je to sice ina nizsia trieda, ale ventilator ide minimalne je to uplne tiche (bez prehrievania) oproti Asusom a Acerom na ktorych som pracoval. Ta grafika mi uplne postacuje. Prevedenie, no za tie peniaze by som ani viac nemohol xciet ale ok. Baterka cca.5hodin.
iRAQ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod quino 25. 1. 2006 19:35

Mám Inspiron 6000 od vánoc a zatím naprostá spokojenost. Notebook má integrovanou grafiku a přehrávání DVD je naprosto v pohodě, editaci videa nepoužívám. Mám širokoúhlý display s větším rozlišením (1600x1050) a občas bych byl raději, kdyby bylo menší. Některé texty nejsou moc k přečtení, zvlášť když se dívám z větší dálky. Disk se mi zdá dostatečně rychlý, ale nemám moc velké nároky. Větrák jede stále, manželka při něm však v pohodě usne a nebudí se.
quino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Oops! 25. 1. 2006 19:44

Tady něco k hardwarovým požadavkům na Vistu .... http://notebooky.idnes.cz/servis/prehle ... vista.html
Oops!
Pokročilý