Wifi ano nebo ne

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jiri0123 16. 2. 2006 11:44

Potřebuju notebooka na připojení ve škole a v místě, kde chytnu Wifi jen s anténou. Mám si koupit notebook přímo s Wifi nebo si mám koupit Wifi PCMCIA kartu? Co je výhodnější? Nevíte někdo jak je to s výkoností neintegrovaných Wifi karet?
jiri0123
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 16. 2. 2006 11:53

Zalezi jaka karta a jakou ma antenu. Urcite vykonejsi bude antena externi.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod kapi 16. 2. 2006 11:55

No ja bych asi sel do kvalitni integrovane wifi v laptopu...alespon ti nikde nic netrci => nemuzse to tak snadno znicit. Tim padem asi nejake centrino jelikoz maji jak podporu v linuxu tak podporuji moderni sifrovani. Co se tyce externich...nekde by urcite mela byt napsana citlivost karty, ale mam zkusenosti s tim ze na zabudovaou antenu byva lepsi prijem... protoze vetsina laptopu ma hned 2 a taky byvaji malinko vykonejsi...ma to ovsem nevyhodu ze nemaji konekor na externi antenu takze na mereni je to nepouzitelne a na pripojeni na neco s externi antenou stejne budes muset sahnout po nejake karte s konektorem...
kapi
Junior

Odeslat příspěvekod jiri0123 16. 2. 2006 12:17

A jak se pozná kvalitní integrovaná Wifi karta?
jiri0123
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 16. 2. 2006 12:46

Jedny z nejsilněších antén/karet mají Acery.

Jinak anténa v NB je povětšinou obmotaná kolem LCD a je tudíž dost velká. Silnější příjem mají pouze směrové antény a to je u notebooku trochu krkolomné řešení.
U NB si je třeba dát pozor, aby krycí materiálem byl jenom plast, kovy jsou v takovém případě kontraproduktivní.

Takže výsledek je jasný: Notebook.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod swarm 16. 2. 2006 12:57

cernakus píše:Jedny z nejsilněších antén/karet mají Acery.c/quote]
Co sem se byl nedávno podívat na fakultě elektrotechniky, tak tam v jedné z těch velkých přednáškových místností (tušim 256) je spousta studentů s notebooky, kteří kradou wifi ze sousední fakulty a co vim, tak s acerama se tam právě moc lidi nechytali (ani s těmi drahými). Takže já bych se tou citací radši až tak moc neřídil.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cernakus 16. 2. 2006 13:41

Zajímavé, u nás v plzni jsme dělali s kámošema neoficiální závod. Na prvních místech se umístily Acery(převážně travelmaty, celkem 10 kusů, 9 prvních pozic) nejhůře pak notebooky Toshiba(3 kusy) a Sony(2 kusy), ty dopadly svorně hůře než PCMCIA s integrovanými anténami(4 kusy). Není to rozhodně vzorek pro statistiku, ale umožňuje mi to doporučit Acer pro integrovanou Wi-Fi. Je pravda, že se měřila síla průchodu signálu v budově(nová FELka je perfektní faradayova klec, zaruší i GSM signál). Proto nezavrhuju ostaní notebooky, ale prostě doporučuji na základě vlastní zkušenosti. Je pravda, že Acery byly nové notebooky a vesměs třída 30 000 Kč a výše. Takže žádné low-endy.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alnag 17. 2. 2006 18:09

swarm píše:
cernakus píše:Jedny z nejsilněších antén/karet mají Acery.c/quote]Co sem se byl nedávno podívat na fakultě elektrotechniky, tak tam v jedné z těch velkých přednáškových místností (tušim 256) je spousta studentů s notebooky, kteří kradou wifi ze sousední fakulty a co vim, tak s acerama se tam právě moc lidi nechytali (ani s těmi drahými). Takže já bych se tou citací radši až tak moc neřídil.a/quote]

Nemůžu posoudit jiné NB, ale integrovaná acerovská wifina dělá naprosté zázraky i v naprosto nehostinných podmínkách. Akorát doufám, že mi to neusmaží mozek... :-B
In nomine Ordinis!
Alnag
Junior

Odeslat příspěvekod kapi 17. 2. 2006 18:38

Ja mám taky Acera (Aspire 1412WLMi) který ma integrovánu wifi(acer IPN2220), a taky mám většinou skělý signal i na nečekaných místech akorát mě mrzí, že má celkem problémovou podporu pod čímkoliv jiným než pod Windows a taky nemá podporu ověřování WPA-PSK.
kapi
Junior

Odeslat příspěvekod Máslo24 17. 2. 2006 23:38

Mám otestovanou wifi kartu na HP nx6110 a chytne přes pole signál na 400m. Má tam 3/5 čárek, zatímco Sony Vaio 1/5. Obě karty jsou integrované. S Acery naštěstí zatím nemám zkušenost.
Máslo24
Junior

Odeslat příspěvekod vasek 18. 2. 2006 14:45

já Acera mám, ale nemám s čím srovnávat. Ale novější a hlavně vyšší řady mají antény v displejích, takže to tak zlý není. A kdo by ti bránil koupit si nb s wi-fi a pokud nechytíš, tak za pár šupů koupit do slotu a anténu k tomu :)
vasek
Junior