servis v zahranici

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kotis 27. 4. 2006 12:59

Ahoj vsichni. Mam takovej dotaz, odjizdim na rok do Francie a budu si muset kvuli tomu koupit notebook. Mam v planu si koupit nekterou z techto znacek: Dell, HP, Lenovo nebo Fujitsu-Siemens. Nevite jak je to se servisem v ramci zaruky v zahranici? A ktera znacka ma lepsi, rychlejsi servis atd, proste nejaky postrehy...
Bez notebooku tam budu jak bez ruky, takze bych vazne nerad cekal na opravu mesic nebo jeste lip to posilal na opravu do CR...
A pokud se nejak ty zaruky lisi v zavislosti na modelovych radach tak pro vasi predstavu premyslim u Dellu o typu "Latitude D620" nebo u Fujitsu o typu "Lifebook S2110", proste neco v tehle tride notebooku (max. 35000 bez DPH).
kotis
Junior

Odeslat příspěvekod m4rian 27. 4. 2006 18:56

Ja viem, ze IBM or Lenovo su medzinarodne zaruky....
m4rian
Junior

Odeslat příspěvekod Setet 27. 4. 2006 19:26

Mam Microstar a tam mam tiez medzinarodnu zaruku standartne. Tu myslim ze len delia na celoeuropsku a medzinarodnu. Ale vacsinou to je ta medzinarodna.

PS: Kupeny v SVK a reklamovany v CZ :)
GSM : gsmhosting.com
PC: pcforum.sk , forum.zive.cz
Setet
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 27. 4. 2006 19:39

Zalezi na konkretnom modeli; pretoze mozu byt rozne podmienky (zaruka v SR/Europe/EMEA/globalna) - napr. HP ma pri nc6120 2 moznosti zaruk + rozne servicepacky. Pri nc8230 uz ma 3 roky v EMEA a pri Pavillionoch/Presariach moze zasa byt zaruka len v krajine nakupu.
Odporucam zavolat si na infolinku vyrobcov a zistit si blizsie info.

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Setet 28. 4. 2006 10:50

Skor by som volal predajcovi. Alebo kukol ake baliky predavaju.
GSM : gsmhosting.com
PC: pcforum.sk , forum.zive.cz
Setet
Junior

Odeslat příspěvekod Adam Bernau 28. 4. 2006 12:27

Vim, ze Asus nemas v merku, ale ja taky kvuli pobytu v zahranici vybiral notebook. Vybral jsem Asus - ma global waranty. Nastesti jsem jeste nic nepotreboval reklamovat, tak s tim by zadnou zkusenost nemam.
Adam Bernau
Junior

Odeslat příspěvekod piratee 28. 4. 2006 16:37

Zdravim, take jsem to resil, jsem pro zmenu ve spanelsku.

Zvolil jsem Dell, ktery jsem tady take koupil; protoze ze zkusenosti ostatnich vim, ze soucastky nemusi byt primo v zemi (v pripade poruchy zakladni desky nutna cekacka, nez se posle s cz apod.). Napr Samsung ma zaruku i u nas, ale v pripade poruchy se musi poslat mimo cr.

Vsechny otazky a nejasnosti resim pres cesky Dell po netu. Zatim zadny problem v komunikaci.

Doporucuji si overit, jestli stejny notobook, ktery zakoupite v cr, bude prodavan i ve fr. Navic vedet tel. cisla a postup v pripade reklamace ve fr, ktere poskytne zastoupeni u nas.

btw: notebook v cr muze byt drazsi nez ve fr; ve fr mate i francouzskou klavesnici (vyhoda), i operacni system v temze jazyce...
piratee
Junior

Odeslat příspěvekod Calhoun 28. 4. 2006 17:50

Nejlepsi bude zavolat do Dellu a vybrat takovy model ktery bude mit globalne NBD zaruku - pak Ti v pripade jakekoliv zavady staci zvednout telefon, zavolat Dellum a oni uz se do 24h o problem postaraji.

Pokud z nejakeho duvodu nechces Dell tak HP a pri nakupu si domluv i nakup tzv. "Care Packu" ktery specifikuje nadstandartni servisni sluzby.

Tak jako tak nakup urcite konzultuj primo s vyrobcem nebo autorizovanym prodejcem - ne na vsechny modely lze totiz mezinarodni zaruku uplatnit.

U vyrobcu typu FS, Asus, Acer nebo Sony pozor. Casto nabizeji "globalni zaruku" ale taky casto maji ve smlouve pod carou malickymi pismenky napsany dodatky ktere by se Ti moc nelibily :?. A nebo muze take oprava trvat tydny :? .
Calhoun
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pafka 29. 4. 2006 11:55

O IBM vím bezpečně, že má celosvětovou záruku. U ostatních by ti to měli říct na zastoupení firmy.
pafka
Junior

Odeslat příspěvekod kotis 29. 4. 2006 12:37

Ok dekuju moc za rady. Budu si to muset teda u jednotlivych typu zjistit, ale uz mam diky vam aspon trochu predstavu.
kotis
Junior