Baterie & nabijeni

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mh 5. 6. 2006 20:49

Omlouvam se za otazku, vim, ze tu podobna temata byla mnohokrat, ale mam pocit, ze ne presne toto.

Jak je to s prvnim nabijenim baterie? Kdyz prijde novy ntb tak nejprve baterii "vytriskat" a az potom ji strcit na napajeni nebo ji na napajeni soupnout rovnou? Rozumne by mi prislo uplne vybit, uplne nabit, ale treba se pletu. Jde o Li-lonku
Diky
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Anonymous 5. 6. 2006 20:56

Já myslím, že u Li-on akumulátoru je to úplně jedno.. Ale tím úplným nabitím a vybitím rozhodně nic nezakzíte.. I když jsem někde četl, že Li-on by se neměla vybíjet úplně.. Ale moderní li-onky mají ochranu proti úplnému vybití, tkž bych se nebál ničeho.. :-)
Anonymous

Odeslat příspěvekod alvarez 5. 6. 2006 21:00

uplne vybit potom nabit a takto 3 x
alvarez
Junior

Odeslat příspěvekod neradil 5. 6. 2006 21:06

U Li-ion a Li-pol se nový accu neformátuje jak u starších NiMH či NiCd. Takže stačí jen nabít. Jinak v provozu doporučuji nevybíjet až do konce, snažit se pokud to půjde dobít i při částečném vybití. Delší životnost. Jinak podrobné info - stránky výrobců.
neradil
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 5. 6. 2006 21:27

Ale je to odpovedane:
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=9475&start=all (stacilo vyhladat slovo "nabijeni").

Kedze sa vsak diskusia uz rozbehla, tak ju necham bezat. Nabuduce vsak pls. pouzite vyhladavanie.

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Peshi 5. 6. 2006 23:27

Podle meho nazoru je u Li-lonek uplne jedno, jestli ji hned soupnes do site nebo pojedes na baterku, nemelo by ji to nijak uskodit ani zkratit zivotnost. Obcas ji chce akorat nakalibrovat, jinak bych nejaky nabijeni vybijeni vubec neresil.
Peshi
Junior

Odeslat příspěvekod WarCZ 6. 6. 2006 15:58

nabit a potom vybít. Dobre je sledovat hned po startu opotřebeni baterie v procentech

jinak ja doporučuju když už nabijim tak do plných. je to z vlastnich zkušenopsti že po odpojeni a zase zapojeni do Baterie teče větší proud = větší teplo = větší opotřebeni

kalibraci doporučuju mě zjemnila konec nabijeni ( předtim se ukončovalo při 10W ted při 7W )
https://zabovreska.webnode.cz/
Hodinky: Pebble Steel
Registrován od 19. 2. 2006
WarCZ
Pokročilý

Odeslat příspěvekod neradil 6. 6. 2006 23:13

tak přece jen raději dam odkaz na stranky výrobce - http://www.kokam.com/english/index.html . Není třeba matoucích rad.
neradil
Junior

Odeslat příspěvekod petrB 7. 6. 2006 05:38

ha
mě lionka baterka na rok starém notebooku vydržela půl hodiny, tak jsem si řekl, že se o ni budu dobře starat - max vybít, dobře nabít a po půl roce je úplně v ... no co má dva roky života za sebou
ale 2 min provozu zmákne, ale šíleně dlouho se dobíjí
petrB
Junior

Odeslat příspěvekod xoj 7. 6. 2006 09:01

nijak se o baterku nestaram, mam Li-Ion v HP nx6125 10 mesicu a kapacita porad stejna, prumerne delam jeden vybijeci cyklus denne, cca 50% pripadu vybiju uplne, 30% na mene jak polovinu(jizda vlakem). Na baterku tedy neberu ohled a zda se ze ji to prospiva.
hp nx6125, ~~~ ~~ ~~ ><(((°> ~~ ~~~ ~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~~
xoj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Harley 28. 6. 2006 20:09

A nevíte co se děje s baterkou, když je nabytá, ale beru štávu furt ze sítě a nevypínám NB?
Já tam mám DC ++ a tak to nevypínám i několik dní a mám toi pořád v síti.
Mám travelMate 4600.
Harley
Kolemjdoucí