Vydrz NTBků Asus s CelM a Sempronem

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Jiří Kuruc 12. 6. 2006 08:25

Zdravím všechny,

uvažuji o notebooku, volba padla na Asus (mám HP, spokojenost, ale změna je život :) )

V mém priority listu je před výkonem procesoru výdrž (a spousta dalších věcí. Vlastně je mi jedno, jaký procesor uvnitř bude, beru ten, se kterým notebook vydrží víc.

Okolo těch dvaceti tisíc jsou notebooky většinou s CelM 1,6 GHz nebo Sempronem 3100. U obou notebooků uvádí prodejci stejnou výdrž - 4 hodiny. Ale přijde mi to jako takové plácnutí do větru, prosím proto majitele některého z těchto notebooků, jaká je skutečná výdrž?

A ještě - můj současný 1,4GHz CelM při práci Word-Internet vůbec a nikdy neroztáčí větrák na CPU. Jak jsou na tom z tohoto pohledu ty Semprony? Tuhle tichost po novém noutesu vyžaduji... :shock:

Děkuji všem za odpovědi! :wink:
Jiří Kuruc
Redaktor Computeru

Odeslat příspěvekod CeCo 12. 6. 2006 10:39

Vydrz:

1, Zalezi silne od baterie, avsak dolezite udaje uvadza len malokto. Samostatne ti nepomoze ani pocet clankov, ani kapacita v mAh - dolezity je vykon baterie vo W, ktory sa da zistit ako kapacita v Ah x voltaz V.

Priklad: Mas 2 skoro podobne baterie - jedna ma 4400 mAh (4,4Ah) a druha 4800 mAh (4,8Ah). Ta prva vsak moze mat voltaz 10V a ta druha 19V. Cize prva bateria ma vykon 40W a druha 91.2W - viac nez dvojnasobok...

2, Hluk - toto zalezi jedine a len na modeli a vyrobcovi. Mozes mat sebelepsi sporivy procesor - pokial vyrobca zle navrhne chladenie, tak budes pocut vetrak aj na nom...

Cize jednoznacne sa pytaj na detailne specifikacie NB (nedavno som napr. naklusal k distributorovi Toshiby, nenechal sa odbit a po piatom telefonate som mal pred sebou fungl novy kus aj so vsetkymi popismi na predvedenie) a zaroven uzivatelske skusenosti.

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod 3xP053r 12. 6. 2006 12:52

CeCo> Ked vynasobis Ah x V, tak dostanes Wh, cize nie vykon ale "energeticku kapacitu" (asi na to bude existovat lepsi nazov).

Inac, nemal by byt az taky problem tie specifikacie najst, problemom moze byt hodnovernost, kedze rozne obchody casto uvadzaju uplne protichodne udaje (cize najlepsie to bude asi skutocne priamo od distributora...
3xP053r
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 12. 6. 2006 17:47

3xP053r:

Technik nie som, takze hatlaninu velmi neovladam... Ale smerodajny je ten udaj (spravne teda vo Wh), nie kapacita ci pocet clankov.

Ale suhlasim s tebou - pytat sa co mozno najviac distributorov/oficialnych zastupeni vyrobcu; predajcovia vedia tak velke gulove...

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod sterivap 12. 6. 2006 18:00

V současné době je určitě mnohem lépe propracované mobilní řešení Intelu. Vůbec bych neváhal, ale tím nechci říct, že AMD je o ničem. Většinou jsou zase stroje s AMD lépe vybavené ( vstupy, výstupy, čtečky a já nevím co ještě). Měl jsem oba typy procesorů možnost vyzkoušet na jednom typu notebooku (HP..) a rozdíl byl při stejné práci a stejné batery asi (velmi přibližně ale velmi výrazně) 1 hodina. A to je dost :-B :-B
...kdyby pes nesral-dál by došel...
sterivap
Junior

Odeslat příspěvekod mh 12. 6. 2006 18:46

Jak se to veme... Koupil jsem si Toshibu, ktera papirove ma vydrzet maximalne 3hodiny 17minut a realne jsem se pres 1hodinu a 50minut nedostal:( V tomto ohledu jsem velmi nespokojeny.
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majklX 12. 6. 2006 18:52

moja ToShiTba L20-121 ma cca 4hodiny ked sa na nej nerobi - tak ako pisu papiere
majklX
Junior

Odeslat příspěvekod mh 12. 6. 2006 20:12

Vazne? No ja premyslim, ze bych jim napsal co si vo nich myslim... Jak mas rizenou spotrebu?
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod CeCo 12. 6. 2006 20:47

No neviem, kde su papierove 3:17; ja som nasiel na strankach distributorov len "Baterie: Lithium-ion, až 2:17 h"...

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod WarCZ 12. 6. 2006 21:20

ja kdybych kupoval NB tak chci po prodejci nebo majiteli odběr ve Watech ( napřiklad mobile meater ) muj asus M6A - 1,77 při 400Mhz 17-20W což mi maximalně stačí :o)
https://zabovreska.webnode.cz/
Hodinky: Pebble Steel
Registrován od 19. 2. 2006
WarCZ
Pokročilý

Odeslat příspěvekod majklX 12. 6. 2006 21:50

mne sa taktuje sam jak chce...
mala potreba 800mhz, velka 1860 ci kolko
pozriet si to mozes v http://www.pbus-167.com/chc.htm

ale moj book je novy
majklX
Junior

Odeslat příspěvekod mh 13. 6. 2006 06:27

specialne jsem se na to ptal. toshiba ma na svych strankach 3.17 a ribbon kde jsem to kupoval take
mh
Mírně pokročilý