HP nx7400 - zkušenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod LC3 8. 9. 2006 19:05

Stiahni si CPUZ a tam myslim ze uvidis ako sa multiplikator zmensuje ked je ntb bez zataze
LC3
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 8. 9. 2006 19:05

VSETKY zostavy nx7400 su dodavane s 6clankovou bateriou (to mam priamo od HP manazera pre NB z HP Czech; slovenske modely maju len inu klavesnicu oproti ceskym).

8clankova bateria stoji cca 4300 Sk, kod PB992A.

Ak teda nejaky predajca uvadza 8clankovu bateriu, tak sa na 99,99% myli (a mozete mu vratit tovar, kedze nema proklamovane parametre).
A rovnake modelove cislo ma pri Hp produktoch VZDY rovnake parametre, takze neexistuje, aby jeden predajca mal cojaviem EY508ES so 6clankovou bateriou a iny s 8clankovou (to plati pre vsetky suciastky a casti daneho tovaru).

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dynamo37 8. 9. 2006 19:43

tak pres CPUZ jsem zjistil, ze se mi procesor prepina mezi cca 1700 a 800Mhz. Jaky by jste mi doporucili SW pro sledovai informaci o systemu-CPU,hadr,pamet,teploty atd.? A ty vykonove profily u HP nejsou? U Asusu jsem mel profily kancelar, cesta atd...
dynamo37
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 8. 9. 2006 19:53

Pri HP nie su profily - podla mna nie su ani velmi potrebne, kedze ma VGA i CPU automaticke ladovanie podla toho, na co bezi a co robi a ten NB to robi dobre.
Takze staci mat v profile napajania nastavene "Prenosny pocitac".

(a jedine, co treba robit manualne je menit jas displeja).

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod godan 8. 9. 2006 21:39

Zdar!
Mohol by prosim napisat nejaky majitel nx7400, najlepsie s core duo 1,73 Ghz a zbernicou 533 Mhz, ze ako mu to slape, ci je to tiche a ci to moc nehreje. A ak ma brightview displej, tak ci sa moc neodraza a ci je spokojny :D Dakujem velmi pekne!
godan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 8. 9. 2006 21:46

Cize majitel nx7400 EY508ES...

Ja este nan cakam (v BGS su mantavi skladnici a nestihli nalozit tovar, co bol objednany uz v stredu...); ale v pondelok uz snad dorazi...

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod godan 8. 9. 2006 21:50

tak ked dorazi, a trosku ho prevetras, tak prosim ta napis nejake dojmi z neho, dakujem :)
godan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 8. 9. 2006 21:51

Mozno bude aj recenzia, ak dorazi v pondelok...

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dynamo37 8. 9. 2006 22:23

No mam ho tedy teprve necely den, ale prozatim jsem mooc spokojen. Display mi prijde kvalitni, velice dobry bocni pozorovaci uhel. Notebook je tichy, asi moc nehreje-jeste se mi neozval zadny vetracek, jestli teda uvnitr nejaky je :) Baterii jsem nabil zatim 1x na 100% a zatim po 2hodinach surfovani na netu a instalovani SW mam stale jeste 40% energie.
A ja bych mel dalsi dotaz, na notebooku jiz byl nainstalovan system Win XP a ja bych chtel si k nemu jeste doinstalova Linux, jak mam vytvorit pro neho partishion bez toho abych musel zformatovat disk? Nemam toiz instalacni CD systemu....
dynamo37
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 8. 9. 2006 22:38

1, Tvorbu instalacneho CD by ti malo ponuknut po nainstalovani systemu. Ak nie, tak chod cez Hp Restore & Backup (ci ako sa to vola) a tam si tie CD (resp. DVD - je toho kludne i 5-7 GB) vytvor.
2, Budes musiet naformatovat disk a nejakym sposobom tam nahrat tak WinXP, ako aj Linux. Technicky vsak moze byt problem (premazanie disku pri kompletnej instalacii), odporucam obratit sa na infolinku HP, tam by o tom mohli nieco vediet.
Pripadne si vytvorit nejakym partition managerom particiu a skusit to nainstalovat na nu.
3, Vetrak tam je, ale co ma chladit? Core Duo na 1,73Ghz, pri behu na baterie obycajne podtaktovane? (nic ine sa v nx7400 nechladi priamo vetrakom)

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dynamo37 9. 9. 2006 07:07

....jeste k tomu LCD, bocni pozorovaci uhel mi prijde vyborn, ale vertikalni je uz celkem mizerny. Jakym SW zjistim kolik pouziva PC ram, pripadne kolik z ni bere integrovana grafika?
dynamo37
Junior

Odeslat příspěvekod Anduril 9. 9. 2006 14:49

Taky mam tento notebook a mam dotazek ohledne kapacity baterky.
Jakou mate kapacitu u 6clankove baterky?
Napr. v RMclocku nebo MobileMeteru?

(designed capacity a fully charged capacity)
Anduril
Junior

Odeslat příspěvekod vans77 9. 9. 2006 16:27

ja nie som majitelom tohoto notebooku ale postupne sa na tom pracuje. teda myslim, pretoze sa vobec nejako neviem rozhodnut. asi by som ho aj chcel ale kus ma odradza u HP nie celkom vydarene :shock:. otec ma celkom dobry notas od HP ale ma 1024x768 a je to ako dost ***** na filmy a fotky. ma tento HP nx7400 lepsi LCD co sa tyka uhlov pohladu?? :roll: alebo na co si mam davat pozor pri vybere LCD? pomoze BRIGHT VIEW? dakujem :lol:
vans77
Junior

Odeslat příspěvekod Milan.M 9. 9. 2006 16:43

Milan.M
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod M. 9. 9. 2006 16:53

to vans77: nx7400 ma nejmene 1280 x 800 a navic Brightview, pozorovaci uhly nejsou kdovijake, ale jde. HP s 1024 x 768 maji displej horsi, proto jsem do nich nesel.

Nevite nekdo, jak se dostat k nastaveni sdileni pameti grafiky? Z BIOSu to nejak nejde.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka