HP nx7400 - zkušenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dodoX 22. 9. 2006 21:28

to: CeCo Omyl, dá. START-NASTAVENÍ-OVLÁDACÍ PANELY-INTEL GMA DRIVER FOR MOBILE-KOREKCE BAREV

Zde se dá nastavit téměř vše co se displeje týká. Spíš by mě zajímalo jako je to s chipsetem samotným. V tomto notebooku by podle konfigurace na stránkách prodejce mělo být chipset Intel 950GM. Já mám však jen Intel 945GM
dodoX
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 22. 9. 2006 23:07

dodoX:

Sorry, odoslal som zlu odpoved.
Farby sa samozrejme daju nastavit, ale kontrast nie (ten je vlastne dany displejom a uhlom pohladu).

Cipset je tam naozaj 945GM s tym, ze je tam integrovane graficke jadro s (marketingovym) nazvom GMA950.

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dodoX 22. 9. 2006 23:18

to CeCo: Ano to s Vámi souhlasím. Ale je zlváštní, že HP i na svých stránkách uvádí, že paměť alokuje až 224MB paměti, ale notebook samotn píše, že je schopen alokovat max. 128MB paměti. To už mi nepříjde ani tak jako reklamní tah jako spíš tak troch podvod :)

Mě osobně to nijak nevaí páč hry nehraju a na tu práci mi to stačí, ale není to zrovna fééér :)
dodoX
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 22. 9. 2006 23:23

Moze sa stat, ze pamat je alokovana podla dostupnej pamate; tympadom moze byt maximum 224MB dosiahnute az pri cojaviem 1 GB RAM (samozrejme dynamicky).

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod j-irik 23. 9. 2006 13:52

Nazdar, dorazil mi domů nový nx 7400, ale mám problém s instalací dalšího modulu RAM - nevím přesně, jak ho tam zastrčit, nejsou tam takové ty klasické "tlapky" jako na deskách PC... Pomůže mi někdo? Díky.
j-irik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dynamo37 24. 9. 2006 07:27

Nejde mi v Neru vypalovat na DVD rychleji nez 2x. Poradite mi nekdo co s tim? Mam n7400 s predinstalovanym Win XP Home a Core Duo...
dynamo37
Junior

Odeslat příspěvekod smudlo 24. 9. 2006 11:44

ahojte, co si myslite o tom, ze po mesiaci sa vam objavi na displeyi tohto notebooku jeden vadny pixel? je to bezne aj u inych notebookoch? diky za akykolvek nazor...
smudlo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 24. 9. 2006 11:47

smudlo:

Je to velmi malo pravdepodobne, ale mozne (to totiz zavisi od displeju a nie notebooku). Skus pohladat poradnu, niekde su triky, ako to (mozno) opravit.

dynamo37:
Mas nastaveny MultiWord DMA v radici primarneho kanala? Start - Nastavenia - System - Hardware - Spravca zariadeni - Radice IDE/ATAPI - Radic primarneho kanala (ci tak nejak) a tam v niektorej karte by malo byt PIO alebo MultiWord DMA 2.

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Anduril 24. 9. 2006 20:08

Zavisi to imo na dostupne pameti RAM, mam giga a pise mi to tech 224MB max.
Anduril
Junior

Odeslat příspěvekod LC3 25. 9. 2006 09:45

tak, po tyzdni pouzivania su tu prve problemy, notebook sa mi vzdy pri vacsej zatazi restartuje (niekedy aj pri ziadnej) pricom vzdy predtym vyhodi modru obrazovku s dakym chybovym hlasenim asi na 0.5s..nestiham to precitat...Staci ked zapnem trackmaniu alebo daky bencmark a do 5m sa to zarucene resetne.. imho nie moc pohodlne..
mam taky pocit ze to je ramka ptz prve dni mi to tiez 1 alebo 2krat hodilo ten blue screen ,nieco s ramkou pisalo v zmysle, pokial to je prvy krat tak np , pokial sa opakuje tak contact servis..ale nevenoval som tomu vasci pozornost kedze sa to stalo len raz,dvakrat.Pls poradte daky program ktorym aspon zistim kde je problem ci fakt ram pamat alebo co..
Kolko trva ked hodim ntb do servisu? HP som si kupil aj hlavne tomu ze maju dobry servis(sa hovori) ta dufam ze to je pravda : - )
LC3
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 25. 9. 2006 10:07

LC3: zkus spustit nouzovy rezim a vypni automaticke restartovani pri chybe. Alespon uvidis, co ti na te modre to pise.

System -> Upresnit -> Spusteni a zotaveni systemu a zrusit volbu Automaticky restartovat.
Nektere predvolene hodnoty od MS me privadi k silenstvi.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LC3 25. 9. 2006 11:05

urobil som a zatial to ako napotvoru nespadlo..ALE
pustil som memtest a zatial asi 1000chyb.. slusny dovod k reklamaciii? este skusim preistotu pustit iso verziu
LC3
Junior

Odeslat příspěvekod LC3 25. 9. 2006 13:01

ked som pustil memtest z UBCD naslo 38 826 chyb.
LC3
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 25. 9. 2006 13:09

Reklamacia.

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod darkwar 25. 9. 2006 15:42

Jaké systemy jste na něho instaloali, hlavně mě zajímá linux, jestli někdo zkoušel a jelo mu všechno.
darkwar
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka