jak hospodarite s baterkou NB

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod urbi 28. 7. 2006 11:20

ahoj!
mam novy NB a chtel bych se prosim zeptat jak je spravne hospodarit s baterkou, tak aby mela c nejvetsi zivotnost pri zachovani vydrze?...ja to zatim praktikuji tak, ze pracuji na NB tak do stavu baterie 3, 4, 5 procent, pak pripojim na sit, kde NB necham nejen do dokonceni nabyti, ale do dokonceni sve prace a jeho vypnuti, no a pri dalsim zapnuti (i kdyz mam k dispozici sit) jedu zas na baterku do jejiho temmer uplneho vybiti....nevim ale jestli je to tak spravne....
dekuji
urbi
Junior

Odeslat příspěvekod WarCZ 28. 7. 2006 11:26

jo to je muj zpusob... newmusel jsi zakladat ale novy dotaz už se to tedy řešilo...
WarCZ
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mobil-man 28. 7. 2006 11:38

ono to mas asi skoro jedno, ale nekdy je vhodny ji nabit i treba pri 50%
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wojta 28. 7. 2006 11:50

Myslím, že u Li-ion je jedno, kdy se nabíjí. Já klidně nabíjím i z 50%. Teď jsem povětšinu trvale připojený na el. síť, baterka je ještě celkem nová a samovybíjení není citelné, ze 100% na 94%, kdy začne nabíjení, vydrží tak týden. Baterku nevyndavám z notebooku.
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Killian 28. 7. 2006 11:51

Ja momentalne bezim len na elektrickej sieti, baterku som nabil na 100% a vybral z notebooku a odlozil. To odporuca aj HP pri dlhsom nepouzivani.
HP NX6125
Killian
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 28. 7. 2006 11:59

Ja nabijim kdyz potrebuji a nepremyslim nad tim, kolik mam vybitych procent.
Zivotnost baterky se zase tak rychle nestraci a rekl by jsem ze za toho pul roku me vydrzi o nejakych deset minut min.
A to jedu na baterku docela casto.
Z@chi
Junior

Odeslat příspěvekod Tajro 28. 7. 2006 12:08

Mám NB ASUS, první rok jsem baterku nevydělával, pak jsem si někde přečetl, že je to dobré a tak jedu jen na síť a baterku mám nabitou a schovanou. Celkově vzato - mám ji 2,5 roku a když ji občas použiju, tak jede stále přibližně na 100 procent, chová se úplně jako nová... Vím ale, že tenhle optimismus mi dlouho nevydrží a že každou chvíli se můžou objevit problémy (slyšel jsem, že baterky odpadnou nečekaně a velmi rychle, během pár dnů, takže mám v šuplíku pár korun stranou ). :)
Tajro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Obyvatel 28. 7. 2006 12:27

Jako se spotrebnim zbozim
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod Demultiplexor 28. 7. 2006 12:41

podle manualu: chcete-li alespon prodlouzit zivotnost vasi baterie:

*alespon jednou mesicne odpojte zdroj napajeni od NB a provozujte na baterii az do uplneho vybiti baterie aby nedochazelo k prebijeni baterie (ja nechavam vybit tak 5-8 do mesice)

*pokud se nechystate pouzit NB dele jak 8 hodin odpojte napajeci adapter

*nemit zaply adapter kdyz je notas vyply, dochazi k prebijeni baterky a tim i zkracovani zivotnosti
Demultiplexor
Junior

Odeslat příspěvekod Obyvatel 28. 7. 2006 13:10

Normalni notebook zacina nabijet baterii az pri vetsim vybiti, takze se neprebiji.
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 28. 7. 2006 13:17

Takze:

POKRACUJTE NA http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=9537, nebude tu 20 threadov na jednu temu (potom sa nikdo nevyzna v 8prispevkovych vlaknach, nech to je pokopy.

LOCK

C.
CeCo
VIP uživatel