ACER vs. ASUS aneb NB <25k vč. DPH

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod clemart 6. 8. 2006 23:13

Vybírám NB v cenové kategorii do 25.000,- vč. DPH a nemůžu se rozhoupat :roll:
Asi největší boj je mezi: ASUS A6M-Q016H/ Semp64 3200+/ 15.4" WXGA CS/ N6100/ 1GB/ 100GB 5.4k/ DVD±RW/ WiFi/ XP Ho
a ACER TM4072WLMi/ P-M 740/ 15.4" WXGA/ 1GB/ 80GB 4.2k/ DVD±RW +DL/ WiFi/ BT/ XP Pr

Dva diametrálně odlišné typy za stejnou cenu.. a teď "babo raď :-/ "
Na co při takové koupi koukat více? Procesor, gr. karta, rychlost a kapacita disku, výdrž, systém, vymoženosti typu čtečky karet nebo BT, GLAN.. fakt se v tom začínám ztrácet :(

Líbí se mi výbava ASUSů, ale slyšel jsem o jejich poruchovosti (zejména klávesnice -> po půl roce reklamace, nový kus -> reklamace, ...)
clemart
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 6. 8. 2006 23:30

V zásadě není u NB ani tak důležité vybavení, jako spíš kvalita provedení (a s tím spojené případné reklamace). A provedení Asus je o třídu výš než u Aceru, mám s tím své zkušenosti.

O té poruchovosti jsem ještě neslyšel, u klávesnic vůbec.
xls
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 6. 8. 2006 23:52

1, Ja sa v prvom rade pozeram na zaruku; ak je ta o nicom, tak nemam ten NB preco kupovat.
2, NB by mal byt co mozno najviac zladeny pre dany ucel; ak to ma byt teda kancelarsky stroj, tak je dolezite ticho, odolnost, svizny chod prip. dlha vydrz na baterky. Ak to ma byt herny stroj, tak je dolezity vysoky vykon v podstate vo vsetkom. Na multimedia (DVD, hudba, jednoduche hry) zasa dobry displej, siroka vybava portov a pod.
3, Takze upresni, na co ten NB ma byt, potom dostanes aj lepsie odpovede.

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sislik 6. 8. 2006 23:54

mam bez par dnu rok Asus M6VA

v utery ho shodou okolnosti nesu do servisu, aby zhodnotili, zda teplota grafiky pres 120 stupnu je normalni nebo ne (MR X700) - me se to nelibi, ale zase vsechno chodi stabilne a OS nepada

jinak absolutne zadnej problem s nicim a maximalni spokojenost, ale je fakt, ze to byla trochu jina cenova kategorie ...
Sislik
Pokročilý

Odeslat příspěvekod djg 7. 8. 2006 00:48

Odporucam Asus, tiez mam book tejto znacky a priblizne aj v tejto konfiguracii a zatial som spokojny, teplota Hdd + procaku stabilna aj pri vyssom zatazeni, chladenie je tiez ok, Os stabilny, zatial funguje bez poruchy . Book vyuzivam na kancelarsku pracu, net, jednoduche upravy foto a domaceho videa. Tiez som sa rozhodoval medzi Asusom a Acerom a vyhral to Asus. Acer- to prevedenie, myslim plasty atd... vyzera dost krehko a lacno ...
djg
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 7. 8. 2006 08:36

Sislik píše:mam bez par dnu rok Asus M6VA

v utery ho shodou okolnosti nesu do servisu, aby zhodnotili, zda teplota grafiky pres 120 stupnu je normalni nebo ne (MR X700) - me se to nelibi, ale zase vsechno chodi stabilne a OS nepada

jinak absolutne zadnej problem s nicim a maximalni spokojenost, ale je fakt, ze to byla trochu jina cenova kategorie ...
no me normalni nepripada...ja mam pri plne zatezi polovicni :mrgreen:
ale je pravda, ze asusy pry vic topi...nekde byl thread o tom, ze je normal, aby mel HDD >50st.
ale hlavne, ze jede...
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sislik 7. 8. 2006 10:43

pres 50stupnu jde pokud je nekolik hodin neustale v zatezi nebo po nekolika hodinach pareni - ono jesteli to ukazuje spravne a ma frafika skutecne 120 stupnu, tak se neni ani cemu divit, ze se to tam ohriva jedno od druhyho :)
uvidime, co mi reknou - zase bezi to rok naprosto bez problemu
Sislik
Pokročilý

Odeslat příspěvekod clemart 7. 8. 2006 12:21

Záruka je stejná 12/24
Nenašel jsem, který z nich je odolnější.. nejlepší by byly osobní zkušenosti :)
Je provedení ASUSů v téhle třídě lepší než provedení ACERů?
Vyplatí se koupit NB s WebCAMerou nebo ji koupit zvlášť?
Jaký je rozdíl v systémech XPP a XPH ?
Noťas kupuju na studentskej život na vejšce..

Je jasný, že mě potěší GLAN a větší rychlej disk, měl by vydržet delší dobu, abych ho mohl vzít na přednášku, lepší by byly XPP než XPH (ukáže mi někdo rozdíl?!?), Wi-Fi je nutností, displej radši 16:9 (Photoshop, DVD filmy, ..) a budu na něm programovat, takže u něj strávím opravdu hooodně času (převážně vevnitř, takže spíše lesklý typ), 1GB RAM se asi projeví, 64bit nevím do jaké míry využiju, ale možnost potěší. Zajímavé je i BT, ale asi to nemůže hrát nijak podstatnou roli mezi ostatními parametry.
clemart
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod swarm 7. 8. 2006 12:35

Sislik píše:pres 50stupnu jde pokud je nekolik hodin neustale v zatezi nebo po nekolika hodinach pareni - ono jesteli to ukazuje spravne a ma frafika skutecne 120 stupnu, tak se neni ani cemu divit, ze se to tam ohriva jedno od druhyho :)
uvidime, co mi reknou - zase bezi to rok naprosto bez problemu
Kamarád má taky tento model a už v tom uvařil disk. Na přehřívání si stěžuje neustále, ale zbytek notebooku to tak nějak asi ustojí.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sislik 9. 8. 2006 11:03

tak jen tak na okraj - provedli zatezovy testy a uznali, ze se skutecne prehriva, takze to posilaji do autorizovanyho servisu Asus, udajne by to melo bejt do tejdne zpatky, tak budu doufat :)
Sislik
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bery II. 9. 8. 2006 11:18

sislik:
a jakou mas teplotu procesoru? Ja mam model M6A (bez X700). A teplota se pri max zatezi dostava az pres 90°C...
Bery II.
Junior

Odeslat příspěvekod vilibald3 9. 8. 2006 11:31

ACER má skutečně "levnější plasty". Někde se ušetřit musí. Pokud ti jde o výbavu a umíš s věcmi slušně zacházet, kup si ACERa.
XP home nepřipojíš do domény. Doma to asi nebudeš potřebovat. Na koleji možná ano. Nevím jak to tam teď chodí. Zjisti si to dopředu a podle toho vyber systém.
Hlavně si nikdy nekupuj notebook MSI.
vilibald3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WarCZ 9. 8. 2006 13:42

mam Asus M6A s magnesiovým šasím. sice cena byla jinde ale klavesnice je bez problemu ( pul roku použivani ) a to jsem si do ni ve vzteku i bouchnul. to člověku pak přijde i lito. ale jede perfektně !!!
WarCZ
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sislik 9. 8. 2006 20:12

procesor tak do 80stupnu, ale me slo o grafiku - ta sla hodne pres 120

do klavesnice notase jsem jeste nidky nebouchnul, u desktopa hodne casto, ale tady se radsi krotim, to by se mohlo sakra prodrazit :))

sasi mam taky magnesiovy u M6VA a odolny je hodne, mam ho rok a zadny skrabance, viko se neprohyba, nejsou obtiskly klavesy na displeji a tak
Sislik
Pokročilý