Koupit Thinkpad Z61m?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Ragnos 8. 8. 2006 22:46

Ahoj, pomalu se rozhoduju ze bych chtel novej notebook a jelikoz mam ted taky IBM (600E) tak bych do nej chtel jit znova. Chtel bych to jako nahrazku desktopu a aby mi nekolik let vydrzel. Vyhlid sem si nejnovejsi model Z61m v nejsilnejsi variante za cca. 47k.
Nemate ho uz nekdo, popr predchazejici model Z60m? Rad bych nejaky zkusenosti. Zda se mi ze displej je proti telu silene tlustej.
A taky jak na to koukate, sli byste do nej? Kdyz uz pracne vydelam 50 papiru jestli se to vyplati.

A posledni kdyz uz bych se pro nej rozhod, mam vzit s titanovym krytem nebo cernej. Nikde se nemuzu docist co je vic odolny proti poskrabani.

Jinak primarni ucel programovani, filmy, sem tam hry apod, proste klasika. Zkratka trosku lepsi notebook na vejsku s rezervou na cely studium.
Diky moc za kazdej nazor a radu
Ragnos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 8. 8. 2006 23:23

Btw., podla mna je ta "titanova" len farba a nie material. Lenovo to totiz propaguje tak vselijako, pricom ak by to bol skutocne titan ako material, tak by to jednak stalo strasne peniaze, jednak by to bolo inac oznacene.
V part numbers je napr. oznacena ako "siva"...

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kyosuke 8. 8. 2006 23:52

„The hinges on the ThinkPad Z60 are actually much thicker than any other model I've seen, just look at the images of this laptop to see they're metallic and beefy, offering great support of the screen -- there's zero wobble. The screen lid on my review unit has a Titanium lid, this offers some nice extra rigidity and protection to the lid, there's no way to push in on the lid and cause ripples on the screen. The only thing better Lenovo could offer is a bullet proof lid, for those times you have to go to war. Right now the titanium lid is only available on the higher-end pricier models, many have asked when the Titanium lid will be configurable on lower end models, but Lenovo has no commitment to a date on that other than "some time".“./quote]

To vypadá, že tam fakt člověk může pořídit titanovou desku... ;-)
Kyosuke
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 9. 8. 2006 00:28

http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... MIGR-64257 - tam su vsak len silver a black. Co ja viem, akesi je to divne... Skusim sa opytat Lenovo-akov, nech mi to vysvetlia.

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Vojťas 9. 8. 2006 05:25

Mám Z60M, stříbrný, s "titanovým" krytem - je to opravdu kov. Po půl roce používání, přenášení atd na krytu nejsou škrábance žádné. Displej je tlustý hlavně proto, že je hluboko zapuštěný do rámečku, takže se vůbec nedostane ke klávesnici. Další zkušenosti jsou víc než dobré, slouží hlavně na práci (programování, návrhy datových modelů, atd.).
Kterou variantu vybrat nevím; já jsem bral to nejvýkonnější co bylo k dispozici (slouží zároveň jako firemní předváděcí), ale klidně by stačila i "slabší" verze s integrovanou GK a černým krytem.
Vojťas
Junior

Odeslat příspěvekod Ragnos 9. 8. 2006 10:41

Jo, v recenzi na Z60m jsem cet ze to je opravdu kovovy, slo mi jen o to co je vic odolny proti poskrabani, zda pogumovanej plast na vrchu nebo ta titanova deska, takze nejspis pujdu do stribrnyho. Jinak rad bych vedel, zda se ten notebook v otevrenym stavu neprevazuje, chapu ze je displej je dobry mit chranenej, ale prece jen kdyz je 1/3 telo notebooku a 2/3 displej a jeste s kovovou deskou, tak to nevypada moc vyvazene. Zkratka zda pri jakymkoliv uhlu otevreni displeje sedi celej komp dobre na stole a neprevazuje se.

to Ceco: kdyz se kouknes na tu konfiguraci tak 47 litru neni zrovna malo. Stejne vybavenej DELL sezenes mozna i o desitku min. Takze ta titanova deska se v pohode v cene notebooku zaplati. A ze by to jinak oznacili, Dyk vsude pisou ze je to titanovej kryt, ale jelikoz vsichni maji zkusenosti s Acerem apod., kde je kazdyho modelu stribrna a pisou u toho ze je to kov, ale vlastne myslej jen barvu kovu a ne material tak je to nenapadne ze by meli do specifikace psat „Titanovy kryt – opravdovej kov, opravdovej Titan, neni to plast opravdu, fakt nekecame.“

Skoda jen ze grafika tam neni kapku silnejsi a na Z61p bohuzel uz nemam :?

A posledni vec mam ho koupit ted (penize budu mit az koncem zari) nebo mam pockat do Vanoc, popr, na novej rok, myslite si ze je sance ze ho jeste zlevnej?
Ragnos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vojťas 9. 8. 2006 10:57

Při otevřeném displeji se opravdu nepřevažuje, na to je ten spodek těžký dost. Jen při otevírání jsou potřeba obě ruce - panty jsou i po půl roce hodně tuhé a zvedá se i tělo.

Poměr tloušťky bych viděl obráceně: u pantů je tělo NTB tlusté cca 2.5 cm a displej 1.5 cm, jenom zepředu to vypadá půl na půl, ale tam hodně přesahuje ten rámeček - asi o 0.7 cm.
Vojťas
Junior

Odeslat příspěvekod hrazny.palyza 9. 8. 2006 11:31

podle me ten thinkpad neni prilis dobre vybaveny notebook, za takovou cenu. moje doporuceni je acer travelmate 8204, je mi jasny, ze ted tady spoludiskutujici vyskoci jak certi z krabicky, ze acer je plastovy *****, ale o vyssich modelech tohle urcite neplati - kryt je z lehkych slitin a vybava maximalni. sam mam acera 8104, tedy starsi typ, denne ho prenasim z domova do officu, zadne mechanicke, ani sw problemy. servis jsem nastesi nepotreboval, ale pry maji servisni centrum primo v cz :-B
hrazny.palyza
Junior

Odeslat příspěvekod Vojťas 9. 8. 2006 11:46

To je docela otázka: ta 8204 (LX.TAX06.004) není vůbec špatná. Ale při porovnání s Z61m (UA03HCF) - uvádím jen hlavní rozdíly:

Acer x Lenovo
---------------------
grafika X1600/512MB HM x ATI X1400 128 MB
HDD 120 GB x HDD 100GB
paměť 2 GB x 1 GB
VoIP x ---
--- x snímač otisků prstů

by mi vlastně u té Z61m nic nechybělo a to co má Acer navíc neospravedlňuje rozdíl v ceně baj vočko přes 14k bez DPH v neprospěch Aceru (ano, ten Acer je dražší).
Vojťas
Junior

Odeslat příspěvekod kukin 9. 8. 2006 11:49

Kdo chce kvalitní zpracování a servis, Aceru se vyhne velkým obloukem.

Ad ceny:
no klasicky v tomto oboru klesnou, ale před Vánocema je můžou zase obchodníci trochu vyšroubovat nahoru. Spíš se objeví nové modely osazené Meromem (i když bez zbytku Santa Rosy nebude plně využitý), pokud teda Z řada bude pokračovat, viz tady.
Po nás potopa.

na doma: foobar2000 + Carat RUBY2 / NAD C545BEE + C352BEE + KEF iQ30 + Audio-Technica ATH-A900X
do práce: HRT microStreamer + Audio-Technica ATH-A500X
kukin
Junior

Odeslat příspěvekod hrazny.palyza 9. 8. 2006 11:58

taky existuje levnejsi acer 8202....
co treba digitalni video (dvi) a audio (spdif) to nepostradas na tom lenovu? :wink:
hrazny.palyza
Junior

Odeslat příspěvekod ..H.A.Z.I.. 9. 8. 2006 12:15

hmm ten Acer jsem koukal docela dobrý, ale na co je že je tak rychlej když má HDD s jenom 5400rmp?!
Osobně už bych si nikdy jindy nekoupil nic jinýho než Sony, Dell, nebo IBM. Vím že se u toho latí za značku, ale tu značku si nějak museli udělat ne??? šak Acer mohl být dnes jak sony a sony jak Acer, ale nejsou a asi to nebude jentak!!
HelloMoto
..H.A.Z.I..
Junior

Odeslat příspěvekod Vojťas 9. 8. 2006 12:16

Budeš se divit, ale nepostrádám. Koneckonců je to firemní pracovní stroj, mám ho na programování a návrhy datových modelů, takže šlo hlavně o velké rozlišení displeje a slušnou paměť a disk. Film z DVD jsem na něm pouštěl snad jen jednou, občas si pustím nějakou tu muziku. O hrách nemluvím vůbec, jediná "nainstalovaná" je solitér :).
Ale vůbec se nechci pouštět do debaty o té které značce, kdo chce co, ať si to koupí.
Vojťas
Junior

Odeslat příspěvekod hrazny.palyza 9. 8. 2006 12:28

nerozumim te poznamce, acer je nejprodavanejsim vyrobcem v emea, klidne si kup co chces, ja jsem jen podal jasne argumenty, ze 8204, resp. 8202 nabizi lepsi funkcnost/vybavu, nez ten lenovo z61 a pripojil vlastni zkusenost.
ale jak tady nekdo dobre poznamenal, taky nebudu lobovat za nejakou znacku, necht se kazdy rozhodne podle sveho, sdelil jsem pouze svoje tipy a preference

> šak Acer mohl být dnes jak sony a sony jak Acer
hrazny.palyza
Junior

Odeslat příspěvekod Vojťas 9. 8. 2006 12:37

Však já taky napsal svoje postřehy ohledně Z60m, ta debata o Aceru byla jaksi navíc :) Kromě toho jsem před Z60m měl přes rok Acer TM4502 a kdybychom nepotřebovali nový NTB, asi bych ho spokojeně používal doteď, protože ve firmě dál funguje bez jediné závady. Toť k Aceru z mé strany vše.
Vojťas
Junior

Další stránka