vyčištění utopené klávesnice

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod NorMack 28. 10. 2006 13:37

Zdravim. Dostal jsem na opravu notase HP Compaq nx9005. Asi pred cca 2 mesici zname vylily deti to klavesnice dzus. :roll: Nastesti zachovala duchapritomnost a hned vo vypla, vysusila co slo atd... Jenze ji ted nefunguji ciselne klavesy a Fka. Nevite jak klavesnici nejak rozchodit?! :?: Bylo mi poradeno dat ji aspon na den do vody a pak prirozenou cestou vysusit. Myslite ze to pomuze?!Nemuze se stav jeste zhorsit (oxidace aspol?!) :x Klavesnici mam z notase vyndanou, uz jsem koupil i destilku (lepsi nez obyc voda) jen cekam na vase svoleni, nebo nejakou jinou radu! Diky moc za odpovedi :wink:
NorMack
Junior

Odeslat příspěvekod Sislik 28. 10. 2006 14:00

kamosovi vystrikla do klavesnice veprova omacka, cely to dozebral a myslim, ze rikal, ze to opatrne vycistil lihem, ale stejne mu nektery klavesy a cely notebook blbnul (obcas treba nenasel disk a musel ho vypnout a zapnout), az mu v servisu vymenili desku i klavesnici

me osobne se zda ponorit klavesnici na 24h do destilovany vody jako docela dost, vsechny kontakty jsou konstruovany na beznou vlhost co je ve vzduchu a myslim si, ze v prostredi, kde je vlastne 100% vlhost by se jim asi nelibilo :)
pis ych mozna vzal stetecek (nebo na spejli namotat vatu) a opatrne to vsechno vycistit (pozor na SMB soucastky, abys se nechtene neurazil)

jsem zvedavej, co reknou ostatni ... :)
Sislik
Pokročilý

Odeslat příspěvekod NorMack 28. 10. 2006 14:06

NO to ja jsem zvedav take! To s tou vodou mi poradil kamos, ktery dela v servisu notebooku...i kdyz na starost ma spis pajeni smdcek apod!:-D uvidime jak se na to bude tvarit ta klavesnice. zadnym steteckem se pod ty tlacitka nedostanu, neni tam misto..jedine je vssechny vyndat, a to jak uz jsem rikal je na me moc velke zverstvo! ::-( please Heeeeeeeeeeeelp!:-D
If you do not tell the truth about yourself, you cannot tell it about other people....
NorMack
Junior

Odeslat příspěvekod Yarda 28. 10. 2006 14:34

na galerii pavilonu Z vystavovala nějaká firma (už jsem zapomněl která) notebooky, jejichž klávesnice údajně přežije jak polití vodou tak i zaprášení jemným pískem. Samozřejmě to není zadarmo.
Yarda
Junior

Odeslat příspěvekod NorMack 28. 10. 2006 14:37

jj to byly HPcka, ale ne compaq!:-( Takovej pavilion muzes prolivat kafem denne a mel by to vydrzet v pohode!:-) Ale to sem nepatri! ;-) Potrebuju radu!
If you do not tell the truth about yourself, you cannot tell it about other people....
NorMack
Junior

Odeslat příspěvekod dachstein (novy) 28. 10. 2006 14:55

ja jsem mel asi ve tretine klavesnice taky nejakou sladkou stavu a proste jsem vypl booka a vyndal asi 15 tlacitek namocil jsem je na chvili do vody, vycistil jsem klavesnici vice mene mechanicky vlhkym hadrem a vse se zdalo v poklidu. Druhej den zacli nejak se zase zadrhavat tak jsem je jeste jednou vyndal a na mocil ... uz je to mar mesicu a klavesnice je ulne v cajku ...
dachstein (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod NorMack 28. 10. 2006 15:19

OK nechce se mi ale vyndavat ty klavesy, je na to nejakej hroznej patent!:-) necham to odmocit a bude!;-)
NorMack
Junior

Odeslat příspěvekod Yarda 28. 10. 2006 17:12

Něco takového se stalo u firmy kde jsem dříve pracoval - na klávesnici NB někde v kotelně nakapala voda. Tak se dal do opravy a tam vyměnili klávesnici a "pro jistotu" i MB.
Já bych asi jako poslední možnost zkusil tu klávesnici namočit do destilované vody a pak ji ještě destilovanou vodou promýt. Ale jestli od toho polití uplynul už nějaký čas tak bych si od toho moc nesliboval.
Yarda
Junior

Odeslat příspěvekod s0ny 28. 10. 2006 17:37

Ta destilovaná voda se požívá docela dost. Je to asi nejlepší způsob na vyčíštění ale moc bych to vtom netopil. Jedná se spíš o opláchnutí.
Dell Inspiron 6400 CD-T2300, 1024MB RAM, 120GB HDD, Carbon Fiber, 3yNBD+3yDamage Care
s0ny
Junior