Chyby zápisu na MMC kartu (ASUS A6Km; Ricoh SD Bus Cntrl.)

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod swarm 30. 10. 2006 20:18

Mám problém s integrovanou čtečkou na notebooku ASUS A6Km. SD karty čte a zapisuje úplně v pohodě, ale s MMC kartama má problém. Čtení funguje v pořádku, ale když zapisuju, tak to je schopno poškodit data, co už na kartě jsou a zároveň to zapsat nová data jako totální haluze. Sem tam ale některá ze zapsaných dat jsou v pořádku a funkční, ale okolo je stále víc souborů a adresářů, které jsou složené z paznaků a nejdou ani třeba smazat natož otevřít.
Jednu 128MB MMC kartu jsem si nechal na testy a zkoušel s ní laborovat. Občas, když jsem kartu naformátoval, tak pak s ní nešlo vůbec pracovat a pomohlo mi ji přendat do PDA, kde se systém zeptal na naformátování a to šlo v pohodě. Když používám USB čtečku karet na notebooku, tak to jede v pohodě, takže je problém v té integrované. Prostě když zapíšu data, tak se to tváří v pohodě, ale když kartu vyndám a vrátim, tak je to už špatně.

Ovladač karty mám poslední (jedinný?) co u ASUSu byl a nevypadá zrovna nejnovější. Kartu jsem zkoušel formátovat na FAT i FAT32 (ortodoxní linuxáci nechť si své formáty strčí za klobouk, protože karta naformátovaná na etx2/3 by mi byla úplně napiču).

Přemýšlím nad reklamací. Už si tady vedu seznam, co je potřeba na tom notebooku vyreklamovat, takže ještě pár věcí a už jim to asi odnesu nebo už fakt nevim.

Řešil z vás někdo už něco podobného?

Děkuju za (doufám inteligentní) rady.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kuki 2. 11. 2006 10:56

Mam rovnaky problem s A6J , SD karty idu v pohode, 128MB MMC karta ani tuk - zamrznu cele XP az pokial ju nedam von.
kuki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Peshi 2. 11. 2006 13:42

ja mam ovladac z 18.4.2005 a vse naprosto v poradku, na kartu, at uz se jedna MMC, SD nebo MS nahravam casto a nikdy jsem zadny problem se ctenim souboru nemel ...
asi bych to reklamoval
Peshi
Junior