ASUS F3T (AP007 a AP008)

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod tommmi 4. 5. 2007 19:21

inac som si vsimol ze ten bios znizi teplotu GPU nielen so skorsim spustenim ventilatoru, lebo ked som zatazil obe jadra na 100% tak ventak fukal o stosest ale GPU vyskocilo na 61 C,
robi vam to tiez ???
tommmi
Junior

Odeslat příspěvekod nealko 4. 5. 2007 19:54

tak tak .. vo windowse o 10 stupnov nizsie hodnoty (momentalne mam 64 stupnov).. normalne citit nizsie teploty aj dotykom ruky na pravej strane od touchpadu
nealko
Junior

Odeslat příspěvekod BananaYoe 4. 5. 2007 20:05

Tak přeci jenom měl technik pravdu kua že to vyřeší bios. U mě teď změna. Při tom nejnáročnějším testu u kterýho to kleklo vždy mám teď po půlhodině asi 90°C. zvuk větráků je na ty max otáčky skutečně celkem hlasitý ale koho to se.e hlavně že se to už nehryže. konenčě můžu začít notebook používat a už se ho nechci zbavit. áááá já mám radost to není možný.
nekupujte baworáky větší ***** auto sem neviděl
BananaYoe
Junior

Odeslat příspěvekod ShaWn 4. 5. 2007 20:18

jj, potvrzuju... dříve při hraní C&C3 na vyšší detaily po pár minutách overheat, teď jakmile dosáhne 90*C, ventilátor vklidu zařadí vyšší rychlost a teplota už dál nestoupá...

Skvělá práce, je tu ještě něco, co chybí F3Tčku k dokonalosti? Myslim, že majitelé konečně přestanou litovat, že tenhle kousek koupili... Alespoň já jsem teď víc než spokojenej !
ShaWn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gafis 4. 5. 2007 20:32

ako sa flashuje BIOS v linuxe?
gafis
Junior

Odeslat příspěvekod Prerovak 4. 5. 2007 20:54

JUPI flashnuto a opravdu to vyresilo problemy s GPU :)
uz jen aby se prestali kazit repra a je to :)

btw: mam jeste jeden problem v oblasti okolo dvd-rw mi neprijemne (nekdy) cvaka klavesnice jak kdyby nedolihala na tu mechaniku.... je to k reklamaci?
Prerovak
Junior

Odeslat příspěvekod Xemiq 4. 5. 2007 21:04

Prerovak píše:mam jeste jeden problem v oblasti okolo dvd-rw mi neprijemne (nekdy) cvaka klavesnice jak kdyby nedolihala na tu mechaniku.... je to k reklamaci?

to teda na reklamacku je, staci ked im povies ze ti to nechce citavat dvd.cka a vymenia ti celu mechaniku..

gafis píše:ako sa flashuje BIOS v linuxe?

cez bios
I`m not like them,but I can pretend..
Xemiq
Junior

Odeslat příspěvekod struhy 4. 5. 2007 21:28

potvrdzujem new bios funguje....teploty šli dole (hoci je trochu hlučnejší teraz)..
asi predám zalmana :lol:
struhy
Junior

Odeslat příspěvekod nulda.jn 4. 5. 2007 21:33

na F3Tc nic? tam zmizely snad vsechny verze BIOSu :(
nulda.jn
Junior

Odeslat příspěvekod gafis 4. 5. 2007 21:56

Xemiq píše:
gafis píše:ako sa flashuje BIOS v linuxe?

cez bios
bios nepodporuje ext3 disk. vyriešil som to tak, že som zo swap disku ukrojil 50mb a dal to na fat32. tám som to nahral a už šlo i z biosu
gafis
Junior

Odeslat příspěvekod MKabar 4. 5. 2007 22:10

Uz sem taky flashnul. Ve Widlich ve 2D to toci misto 1600otacek tedka 2600ot. GPU ma tak 63 cili o deset mene a CPU je ztoho fajne podchlazene na 39-40 8). Smazil sem ted natom klasicky SuperPI jedno jadro a Rthdribl druhe jadro a 87° max na grafice a 4005 otacek, max bylo co sem zahlidnul 4012otacek (zapnul sem si na chvile ty ACPI co jenom meri otacky).
Jinac max teplota CPU je ted 64 a ne 74 coz je tez uz rozumejsi.

To byl teda ale primo hroznej "fofr" stim novym BIOSem s vyssima otackama vetracku. Fakt spechali :D .
Nic, este zmaknout tu vlastni upravu noveho krytu a bude to uplne amerika 8) .
MKabar
Junior

Odeslat příspěvekod vikomt 4. 5. 2007 23:38

Me uz asi slehne infarkt... Nejenze porad dostavam freezy 5 sec, prestoze jsem vypl kameru modem apodobne, ale po poslednim biosu 223 mi jeste chrasti repraky kdyz pouzivam sluchatka.
Muzete nekdo poradit? Mam 100 chuti do vyhodit z okna. Da se necim zmerit, ktery proces mi zpusobi to 100% vyuziti cpu a freeze?

A jeste NHC mi pise ze ACPI Control System is not yet configurated for this system. <- co s tim :evil:
vikomt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MKabar 5. 5. 2007 00:11

Jo tak jestli chrasti sluchadla nevim ale muzu zkusit.
Ja mam Creative 24bit USB externi zvukovku bo na starem notasu se integrovana nedala poslouchat, hyper ***** zvukovka. Na F3T je ta zvukovka relativne slusna, hraje dobre ale fest sumi Sennheisery PX200 jak se nic neprehrava, hold neni to tak dobre odstinene zejo, tak USB zvukarna to jisti ;).
MKabar
Junior

Odeslat příspěvekod MKabar 5. 5. 2007 00:14

vikomt píše:Me uz asi slehne infarkt... Nejenze porad dostavam freezy 5 sec, prestoze jsem vypl kameru modem apodobne, ale po poslednim biosu 223 mi jeste chrasti repraky kdyz pouzivam sluchatka.
Muzete nekdo poradit? Mam 100 chuti do vyhodit z okna. Da se necim zmerit, ktery proces mi zpusobi to 100% vyuziti cpu a freeze?

A jeste NHC mi pise ze ACPI Control System is not yet configurated for this system. <- co s tim :evil:

Nejsi z Ostravska? Schvalne byme zajimalo ciby tito sekalo potom coby se na ten tvuj exemplar obnovil klon mojeho systemu.

ACPI v NHC nejede pokud ho tam nedodas a poradne ACPI na F3T neni. Ty pofiderni jenom meri otacky a jeto nanic bo co chvilu to snizi jas na displeji, nejenom po probuzeni z hibernace ale aji behem provozu.
Dobre ACPI ovladace jsou na vetsinu modelu z Intel CPU viz:
http://nhc.justred.info/
MKabar
Junior

Odeslat příspěvekod nealko 5. 5. 2007 00:47

s novym biosom prisiel novy problem .. dost casto sa mi system zasekne tak na 1 2 sekundy .. robi to niekomu?
nealko
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka