ASUS F3T (AP007 a AP008)

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod verwalter 6. 5. 2007 01:54

vyzera to, akoby system pozastavil danu aplikaciu pri prekroceni urcitej teploty cpu, az kym neklesne na pozadovanu hodnotu... takto sa mi zatial nepodarilo ani len rozbehat ziadnu hru kvoli zamrzaniu nb, trvalo dlhu chvilu, kym sa vobec spustila... :evil: ...bude to tym biosom, alebo drivermi?
verwalter
Junior

Odeslat příspěvekod janyH 6. 5. 2007 10:57

takze, moja otazka znie: je uz tento notebook ok,mam ho kupit?
v tejto konfiguracii a za takuto cenu NB nieje, neviem co mam robit, NB kupujem uz 4 mesiace a som z toho nervozny, co sa tyka hier cel by som na nom zahrat nejaky simulator(microsoft X fly simulator) na nejakom slusnom rozliseni, ak nebrat ten viete mi poradit nejaku konkretnu nahradu. vdaka
janyH
Junior

Odeslat příspěvekod gafis 6. 5. 2007 13:33

ja si myslím, že to je drivermi, keďže mne to ide bezchybne. takže od vydania biosu pominuli akékoľvek pochybnosti, či som spravil dobru kúpu
gafis
Junior

Odeslat příspěvekod janyH 6. 5. 2007 14:04

gafis: takze ty nemas ani problem z prehrievanim, odkial a kedy si book kupoval?
janyH
Junior

Odeslat příspěvekod Prerovak 6. 5. 2007 14:58

problem s prehrivanim uz ted nema nikdo :)
novej bios 223 ho vyresil .....
cau
Prerovak
Junior

Odeslat příspěvekod ShaWn 6. 5. 2007 15:31

Hlaste se, kdo má problém se zasekáváním na zlomek sekundy při přehrávání mp3 nebo videa? I ve hrách to občas sekne...

Já ten problém od upgradu biosu mam...

Audio - 1.66
ForceWare - 93.71
ShaWn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gafis 6. 5. 2007 17:38

janyH píše:gafis: takze ty nemas ani problem z prehrievanim, odkial a kedy si book kupoval?

Prerovak píše:problem s prehrivanim uz ted nema nikdo Smile
novej bios 223 ho vyresil .....
cau

..
gafis
Junior

Odeslat příspěvekod MKabar 6. 5. 2007 17:38

Napodobne, meto tez drhne pri prehravani videa ci mp3 ten zvuk.
Dela to ten novej BIOS 2.23, predtim to nerobilo. Nove ovladace 1.66 na zvukovku nepomohly a coje sproste tak to seka aji na moji externi USB zvukovce :-(. ForceWare mam tez 93.71 ale ty stim nemaj nic spolecneho. Hold nezbyva nez doufat ze pristi BIOS vyresi to zadrhavani zvuku.
MKabar
Junior

Odeslat příspěvekod nulda.jn 6. 5. 2007 18:21

BIOS 212 a dela mi to taky,nevim si s tim rady :(
nulda.jn
Junior

Odeslat příspěvekod hranol 6. 5. 2007 21:57

Od nahodenia najnovsieho biosu som uz pozrel zo 4 filmy a MP3 pocuvam prakticky vkuse a nemam ziadny problemos muchacos. Ziadne sekanie ci trhanie zvuku ani obrazu. ForceWare mam z orig. CD.
MB:GIGABYTE P35-DS4 CPU:IC2D E6750 2,66 @3,2Ghz FAN:SCYTHE INF RAM:Kingston 2GB DDR2-800MHz VGA:8800GT HDD:Samsung 400GB DVD:LG PSU:Fortron BSII 500W CHASE:Thermaltake VC3000BWS LCD:LG 22" L226WTQ AUD:Logitech X530 MSE:Razer DeathAdder+eXactMat OS:Vista
hranol
Junior

Odeslat příspěvekod Xemiq 6. 5. 2007 22:34

no ludkovia,ono to neni istotne biosom.. Mne ked som book kupil to robilo vcelku casto a nebolo to vobec prijemne,ale pak som to par krat popreinstalovaval a vyhral sa s tym a uz je to fit.. Ozvem sa este ked hodim ten novy bios,ale nebude to isto nim.. Preco by mi to inak robilo aj so starym?
I`m not like them,but I can pretend..
Xemiq
Junior

Odeslat příspěvekod gafis 6. 5. 2007 23:06

tak sa mi stalá taká vec dnes už dva krát. mi zmrzol komp. ostali blikať len dve diody. neviem ktoré presne. nedlo sa vôbec nič robiť. ani pohnúť myškou. musel som ho len surovo vypnúť pridržaním gombíka. ale potom ho nešlo cca 5 min ani zapnúť. rozvietila sa len dolná dioda, že je zapnutý a toď sio. neviete čo to mohlo byť?
gafis
Junior

Odeslat příspěvekod MKabar 6. 5. 2007 23:13

A proc mito nahle zaclo delat presne po flashnuti teho noveho 223 BIOSu? Meto nikdy nedelalo - mel sem od zacatku prosince 06 model 007 a od konce brezna ho mam vymeneny za 031 - na ten mam system preklonovany zte 007. A nikdy se nestalo zeby mi natom prasknul nebo hryznul zvuk. A po flashnuti noveho BIOSu nejenom ze praska integrovana ale aji dokonce externi USB zvukovka!!! Zkusil sem nahodit nejnovejsi ovladace na integrovanou ale nepomohlo.
Musel to udelat ten BIOS. Nic jineho sem natom neudelal. A pouzival sem to fakt hodne vcetne poslechu hudby na Sennech takze vim zeto nikdy neprasklo.

Je mozne ze ten flash to mohl nak vyvolat ale vtom pripade me nenapada jak se teho zbavit. Jedine ze bych to naklonoval znova. Formatnul a nahodil cisty system a ovladace cito bude delat ale semi jaksik nechce :-(.
A sakra prace kdyz byto nebylo tim BIOSem tak proc to vyvolalo preflashovani BIOSu?
MKabar
Junior

Odeslat příspěvekod gafis 7. 5. 2007 02:10

ok, tak sa mi to stalo zas. už ani nezamrzol komp. rovno sa vypol displej a zhasli všetky kontrolky vpravo hore. ak sa to stane aj zajtra, tak ide späť starý bios. dúfam, že to je nedeoladeným biosom a nie že sa kazí komp
gafis
Junior

Odeslat příspěvekod MKabar 7. 5. 2007 03:08

Tak sem nato prisel. Uz vim proc praskal ten zvuk. Uz nepraska ;-).
Sem si pustil filma a co chvile to prasklo tak meto notne nastvalo.
Posestreloval sem vetsinu procesu a nic - byl klid.
Tak sem documel, resetnul to a zacal testovat.
Vetsinou to hryzlo tak dvakrat za dve minuty.
Cili sem si poustel furt dokola Within Temptation - What Have You Done a sestreloval postupne procesy a zkusal - samozrejme to byl ten predposledni v mem poradniku na sestreleni :-D.
HControl.exe - svina jedna.
Toje programek na klavesove zkratky. Spolu z ATKOSD.exe je ve slozce ATK0100 v adresari Windows - v Asusu zas premysleli a adresar Program Files se jim asi zdal moc fadni tak to museli prasknout do Windows adresare (zmenit to pri instalaci nejde, nanic se nepta).
No kazdopadne ho staci zrusit v nabidce po spusteni (pouzivam Magic Utilities, jinac staci stary dobry msconfig) a uz zvuk uz nehryze.
Klavesoce zkratky ale nefungujou. Coz me nijak moc nevadi. Jas funguje hardwarove aji bez softu a krome teho sem pouzival jenom hlasitost ale tu kaslu, mam tlacitka na hlasitost na MX610 kryse.

Jinac este je mozne, vzhledem ktemu zeto predtim nedelalo a ted po flashnuti noveho BIOSu zaclo, ze temu proste jenom preskocilo a reinstalace snad pomuze. Pochybuju zeje nova verze ale tak mrknu se.
Bo byto mohlo byt neco podobneho jak se tady nekomu zblaznil ovladac CPU po flashnuti BIOSu a netaktovalo semu to podle zateze. Musel reinstalovat ovladac. Tome taktovani CPU funguje aji po flashnuti new BIOSu uplne vklidu ale pro zmenu tadle sprostarna.
Normalne bych jenom konstatoval zese to proste nema rado ten HControl.exe s novym BIOSem ale vzhledem ktomu zeto nekomu delalo uz aji ze starym BIOSem tak zas nevim...
Ale tak ten jeden pripad je nahodna vyjimka, vetsine to vyvolal ten flash teho noveho BIOSu takze asi to tak bude zese ten HControl stim nema rad tedka a nebo mozna pomuze reinstal, to este nevim ale zjistim.

Ale tak hlavne ze sem se teho zbavil a muzu jit konecne vklidu spat.
Jutro este zkusim reinstalnout teho ATK smejda na OSD a ten Hcontrol na zkratky ktery to dela estli to nahodou neprestane a kdyz ne tak ma smulu, proste nebude a je. Jas funguje a hlasitost ozelim stejne na F11-F12 jde dosahnout jednoruc levackou palcem jedine pri notnem natoceni ruky doleva pri stisku FN malikem tak co.
MKabar
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka