ASUS F3T (AP007 a AP008)

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Xemiq 7. 5. 2007 13:24

vidis,vravel som ze zato bios nemoze :D
I`m not like them,but I can pretend..
Xemiq
Junior

Odeslat příspěvekod michalh.rebe 7. 5. 2007 13:47

podařilo se Ti to reinstalovat a jede Ti to ??? mám o tento typ nb zájem a po přečtení posl. 30 stran diskuse nevím, nevím... jenže jedinej konkurent přicházející do úvahy Toshiba A100-847 má horší display a nemá DVI výstup....
michalh.rebe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MKabar 7. 5. 2007 14:09

Xemiq píše:vidis,vravel som ze zato bios nemoze :D

Ale tak ume to preflashovani BIOSu vyvolalo, predtim to za pet mesicu ani jednou nehryzlo.
Nic, duto reinstalnout, nahodim tu verzi s novejsim datem coje na FTP - ATK0100_061123.zip.
A uvidim cito stim pojede a kdyz bude hryzat tak seto proste nema rado stim new BIOSem a nebudu to resit. Bez funkcni hlasitosti na F11-F12 se obejdu a regulace jasu na F5-F6 funguje na HW bazi takze vklidu.
MKabar
Junior

Odeslat příspěvekod MKabar 7. 5. 2007 14:41

Tak nic, nahodil sem ten novej ATK0100 061123 a s bezicim HControl.exe to nadale praska. Cili sem HControl.exe vypnul po spusteni a je klid. Nesnese seto stim novym BIOSem 223 bo predtim to nedelalo zejo. Je mozne zeto este nema rado aji BIOS 212 bo ten tusim ma ten komu to delalo aji ze starym BIOSem. Ja nikdy tak stary BIOS nemel, 213 v 007 a 219 v 031 a ted tam je 223 ala vetracek se toci ;-).
No nic, HControl uz neresim, klavesove zkratky kaslu a hlavne zeto nepraska zejo a chladi to jako tako. Este zmaknout tu moji upravu krytu a bude to idealni.
Jo este sem zapomel podotknout ze sem testoval pouze USB zvukovku ale tak toje temer jiste zeby to delalo aji na integrovane.
Na integrovanou neprejdu, ma plochy zvuk, slabe stredy oproti USB Creative Live24bit! External (nepotrebuje napajeni, staci ji USB, Audigy2 Extigy ma vlastni trafko tak sem ju nechtel bo bych se ztech trafek zblaznil asi :-) ).
MKabar
Junior

Odeslat příspěvekod gafis 7. 5. 2007 16:42

tak dnes mi zas komp zamrzol 2x a potom desať min nešiel zapnúť. vždy pri zamrznutí blikali vpravo hore dve kontrolky. neviete čo to znamená? teraz som das späť starý bios. teplota je samozrejme späť, ale už vôbec nemrzne
gafis
Junior

Odeslat příspěvekod MKabar 7. 5. 2007 17:07

gafis píše:tak dnes mi zas komp zamrzol 2x a potom desať min nešiel zapnúť. vždy pri zamrznutí blikali vpravo hore dve kontrolky. neviete čo to znamená? teraz som das späť starý bios. teplota je samozrejme späť, ale už vôbec nemrzne /quote]

Vzhledem ktomu zeto nikomu jinemu zatim nedelalo bych se docela bal zeto nak odchazi ta masina, az tak po tydnu pokud uz to neudela budes moct z definitivni jistotou rict zeto udelal ten novej BIOS. Zkus ho tam pak prasknout este jednou znova. Tady uz je mozne fakt secko a mohlo seto nak popsut pri flashnuti i kdyz seto zda jako notna hovadina.
MKabar
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 7. 5. 2007 18:11

gafis: Popravdě vzhledem k těm trvale výsokým teplotám je pravděpodobné, že na těch motherboardech budou odcházet ty okolní součástky rychleji než jinde. Je potřeba na to brát ohled. Takový procesor uvažit nejde a ten má na sobě pořád ještě pasiv, ale nějaký součástky okolo, co se tam pražej bez pasivu od grafiky, tak ty asi moc radost mít nebudou. Ta jejich teplota může být opravdu brutální ve chvíli, kdy i grafika má 90°C, i když je pod pasivem a při zapnutém ventilátoru.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod BananaYoe 7. 5. 2007 18:17

Kopl sem si tam visty s novým biosem. všechno tam zdá že šlape jak má akorát teploty se vyšplhali v zátěži až na 95°C což je docela sranda protože bejt jeden stupeň od hryznutí to už je něco. na XPčkách mi teplota nešla přes 90°C. zajímavej poznatek. visty sem tam hodil jenom proto abych zjistil jak vůbec vypadají a asi tam za chvílu půjdou zpátky bezproblémové XP jelikož v těch vistách něco najít to je porod
nekupujte baworáky větší ***** auto sem neviděl
BananaYoe
Junior

Odeslat příspěvekod gafis 7. 5. 2007 19:37

mne stále nedajú tie blikajucé diody. vyzerá to, ako keby poukazovali na konkretnu chybu. tak ako pri štarte normalného pc. pri štarte raz pipne, že je všetko ok. ale ka je niečo zle, tak vydáva podľa chybi rôzne množstvo pipnutí
gafis
Junior

Odeslat příspěvekod gafis 7. 5. 2007 19:43

mi napadlo, že napíšem mail do asusu. neviete porsím aký majú? viem že to tu niekto raz písal, ale .. 117strán .. a na internete sú len telefónne čísla
gafis
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 7. 5. 2007 19:45

Zavolaj im a vypytaj si ich e-mail.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod One.Of.Them 7. 5. 2007 22:14

Takže problém s přehříváním vyřešen? Neseká se, nepadá to?
A jak to vypadá s těma repráčkama, o kterých se tu taky diskutovalo, pořád jsou problémy, nebo to byla jen vadná série někdy na přelomu roku a teď už je to v pořádku? Chtěl bych jít do AP028, ale po tom, co jsem si přečetl kus téhle diskuze nevím, nevím....
One.Of.Them
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod frankie_xo 8. 5. 2007 11:07

Stala se mi nepříjemná věc. Notebook se odporoučel. Nereaguje vůbec na tlačítko power. Samozřejmě ho dám na reklamaci. Trochu mě vystrašila věta: "Zákazník je zodpovědný zálohovat svá data bezpečným způsobem a pořídit si kopii důležitých souborů. ASUS nebude zodpovědný za jakékoliv ztráty během opravy nebo doručení." Nevíte někdo, jak data vytáhnout? Potřebuji tip na levnou redukci 2,5'' SATA na USB (ve stolním počítači mám jen PATA a rekci mám také jen 2,5''PATA->3,5''PATA a 2,5''+3,5''PATA->USB).

Edit: Jestli jsem to spravne pochopil, tak to možná půjde připojit na normální SATA konektor, takže stačí zanést disk za nějakým známým.
frankie_xo
Junior

Odeslat příspěvekod Largo 8. 5. 2007 11:16

Niečo na tom novom biose asi bude,
teplota GPU predtým stabilne 74 st.C.po upgrade biosu nvidia core 65 st.C,
ambient 47 st.C.Žiadne sekanie-ani predtým som nemal.
V hrách neviem,nehrám.
Largo
Junior

Odeslat příspěvekod janyH 8. 5. 2007 12:41

takze keby som si tento notas kupil s tym, ze zatial hry vypustim aj tak si asi zahram len nejaky simulator. bude ok? pri beznej praci? sak ja neverim ze tieto vsetky problemy nechate tak. Casom sa to aj tak musi vyriesit, ci nie? nenasiel som nic vhodnejsie za tieto peniaze takze preto to cem takto riesit a mozno budem mat stastie a budem mat len niektore problemy s tychto vsetky ktore sa tu uvadzaju, je to trocha chore riesenie, ale inu moznost nevidim.
janyH
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka