Notebook: Acer a HP = ***** ?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Ninatus 7. 12. 2006 19:06

Cau. Potrebuju notebook kvuli psani textu a vyuzivani programu Serato Scratch Live (neco jako Final Scratch) coz je program co nema moc velke naroky (1Ghz, 256 MB Ram), ale i tak bych neco lepsiho. Predstavoval bych si notebook s min 512 RAM a procesorem okolo 1,7 GHz. Hodlam do toho dat max 17 tisic. Narazil jsem na nekolik kousku znacky Acer a HP, jenze jsem slysel, ze to je vetes. Ze ty znacky jsou proste spatne v oboru notebooku. Pripadne bych musel sahnout po drazsim Asusu kterej je kvalitni (?). Mohl by mi nekdo sdelit jake ma zkusenosti s Acerama a HP ? Nebo pripadne dalsi informace bych take uvital. Dik predem za pripadne odpovedi.
...T630->MPx200->T68i+iPAQ1930->T68i+TlE->K700i->T68i+TlT3->n3230->n6230->X480->K700i->E398->N6230->T610->N6610->N6681
Ninatus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cache 7. 12. 2006 19:21

Vsetky najnizsie modely su smejdy, je takmer jedno co kupis. Ale znackove notasy maju lepsi servis.
Co ma moje okolie skusenosti:
FS (Core Duo) - zatial dobre, funguje bez problemov
HP (rozne modely Centrino/CelM) - vacsinou dobre, ale lacnejsie kazive, servis slusny
Acer (rozne modely) - kazive, zle spracovanie, mechanicke zavady (praskanie/vrzganie klbov, samovypadavajuce srobky, ...), servis katastrofa
Asus (Celeron M) - zatial bez problemu, spokojnost
Dell (vela modelov) - absolutna spokojnost, vraj perfektny servis (zatial ani jeden nemusel do servisu)
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Šhošhon 7. 12. 2006 19:23

ASUS A3HF-5A004H - myslim že docela vyhovuje....
Šhošhon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kroxigor 7. 12. 2006 19:31

Mám zkušenosti s:
FS - velice dobrá kvalita i servis
HP - plasty nic moc servis taktéž
Acer - plasty konstrukce servis katastrofa
ASUS - dobrá kvalita servis zatím nevím
Kroxigor
Junior

Odeslat příspěvekod hrazny.palyza 7. 12. 2006 19:41

acer travelmate - zatim spokojenost, velmi dobry pomer vykon/cena, asus taktez (u obou doporucuji dokoupit rozsireny servis)
hp ani della bych nechtel - vybava slaba, cena vysoka.
predchozi muj nb byl fujistu/siemens funguje bez zavady jeste dnes stari pres 5let (dosluhuje jako server s linuxem a soft pbx asterisk
:wink:
hrazny.palyza
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 7. 12. 2006 19:45

Nevím, kde si na přišel na to, že HP je šmejd :shock: Já mám HP nx6110 a sem s ním maximálně spokojený - jak se spracováním tak co se týče výbavy. Servis hodnotit nemohu, protože za 1,5 roku co ho mám s ním nebyl jediný problém :-B Podle mě je to kvalitní notebook. V době, kdy sem ho kupoval tak stál 30 000,- (Centrino 1,7 GHz, 512 MB RAM, 60 GB disk...) Takže co se týče mě můžu doporučit HP !!

P.S. K tomu servisu u HP - kámoš má ten samý model, odešel mu displey - nějaká vada, do 5 dnů měl nový a vyměněný..Takže si myslím, že se to přežít dá, narozdíl od jiných značek
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Composite 7. 12. 2006 19:50

Acer su dobré NB čo chceš za pár šupov, acer sa oplaí kúpiť nad 40tis.

HP radšej ako acer, je to špička medzi NB home edition, ale tiež poznám až od ceny 30tis,

S NB za 17 tis neviem ako to s nimi je
Composite
Junior

Odeslat příspěvekod PC 7. 12. 2006 19:52

Já taky - měl jsem problém s baterkou a bylo to opravené přes víkend. Od té doby žádný problém, ťuk, ťuk. Mám nx6125 s wi-fi, bluetoothem, dvd-rw za cca 21 000....(jaro 2006)
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 7. 12. 2006 19:56

Ja HP radim nad ASUS a ASUS nad Acer.

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hrazny.palyza 7. 12. 2006 20:21

netvrdim ze soucasny hp jsou smejdy, pouze ze pomer funkcionalita/cena, tj. uzitna hodnota je horsi nez u acer ci asus a proto bych si ho nekoupil podobne dell a podobny "znacky". pokud se clovek chova k vecem slusne, tak vydrzi (napr. muj acer denne cestuje mezi domovem a officem a je stale jako novy a neni pravda, ze panty nevydrzi, viko jde lehce otevirat, nic nepraska, zato koleguv nx61xx (nevim presne) to jsou rany, ze skutecne trnu, kdy se mu ty panty vylomi :!:
hrazny.palyza
Junior

Odeslat příspěvekod Katikakus 7. 12. 2006 20:27

Acer - velmi otazna kvalita, otrasny servis
Asus - len omalo lepsie ako Acer, servis velmi zly
Dell - dobry servis, odpudivy design, ale to je subjektivne hladisko - kvalita - model od modelu
FS - bezproblemove notebooky, dobry servis
HP - vyssie modely celkom dobre, low-end je nanic, ale to asi u kazdeho vyrobcu
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod Cameltosis 7. 12. 2006 20:36

Kroxigor píše:Mám zkušenosti s:
FS - velice dobrá kvalita i servis
HP - plasty nic moc servis taktéž
Acer - plasty konstrukce servis katastrofa
ASUS - dobrá kvalita servis zatím nevímm/quote]

s tim HPckem si delas srandu ne ?
tywe lidi co tu placate. v pomeru/kvalita vykon jedine HP.

nx8220 RULLEZ !
__Maďarský překlad slova WINDOWS__

Ámerikái Gateszkárus havária sistémusz neseremét (AGHSN - traduje se že takhle nadávají maďaři když se jim to kousne)
Cameltosis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod imroman 7. 12. 2006 20:42

Podla mna ma HP aj v low ende jedno z najlepsie spravenich sasi...Je to sice plast ale kvalitny, odolny proti skrabancom. Sam mam nx6110 uz 1,5 roka a ziadny skrabanec (a nosim ho kazdy den do skoly). Do servisu som nemusel zatial ani raz (tuk, tuk). Podla mna je hp medzi lowendmi velmi dobra volba.
imroman
Junior

Odeslat příspěvekod Koren 7. 12. 2006 21:27

Me spadl HP nx6110 asi z 1,5m na zem na roh, je to uz 4mesice a porad vali vpohode, mam ho asi rok. Jedina zmena co nastala, tak ja nepatrne zkriveny roh(ne praskly nebo napraskly, pokriveny). Je to sice Low end a v dobe kdy jsem ho kupoval byl, ale plasty tezkej respekt. Nebyl s nim jediny problem. Servis nemuzu posoudit, nebyl zatim (opet tuk,tuk) treba.
To dřív pojede čert na bruslích do práce...
RD rulez
Koren
Junior

Odeslat příspěvekod wouk 7. 12. 2006 21:40

no já nevím, připadá mi, že u nás je nějaká proti acerovská nálada (móda?), osobně znám několik lidí, kteří měli nbs od Aceru ve firmě, denně s nima chodili ven, házeli je na zadní sedadlo auta bez nějakýho upejpání (občas spadl i na zem) a dodnes fungují (teď mají novější a ty starý šly do jiných oddělení než je IT). šlo o řadu travelmate, aspire žádnej neznám.
byl jsem semestr v zahraničí a studenti, co s náma bydleli, mi travelmate záviděli (?) a to měli fujitsu-siemens (překrásnej maličkej, mimochodem po 4 měsících byl v servisu na výměně displeje) a hpčka, konkrétně jeden student informatiky z belgie mi řekl, že u nich v zemi má špatnou pověst HP (taky nevím proč, znám jich spoustu a v klidu) a naopak Acer patří mezi ty lepší (samozřejmě to není kovový IBM). takže můj názor - low-endy jsou šunty všechny, co se týče mechanické odolnosti, co se týče HW jsou řekl bych všichni stejní. osobní dojem je takovej, že nová řada travelmate (s prohnutou klávesnicí) je mnohem hezčí, než většina ostatních nbs. (včetně z mého pohledu hnusnýho IBM, kterej je sice odolnej, ale vypadá jak design před 10 lety...)
no a co se týče servisu, nemám zkušenosti, nevím. o aceru jsem pochopitelně četl tisíckrát, že servis otřesnej (od stejných lidí, co tvrdí že acer je celkově *****). řekl bych acer je průměrně kvalitní ve třídě low-end, pokud chceš něco, čím můžeš házet z okna, kup si IBM :o)
prosím žádný flame, jen popisuju zkušenosti
wouk
Junior

Další stránka