no já nevím, připadá mi, že u nás je nějaká proti acerovská nálada (móda?), osobně znám několik lidí, kteří měli nbs od Aceru ve firmě, denně s nima chodili ven, házeli je na zadní sedadlo auta bez nějakýho upejpání (občas spadl i na zem) a dodnes fungují (teď mají novější a ty starý šly do jiných oddělení než je IT). šlo o řadu travelmate, aspire žádnej neznám.
byl jsem semestr v zahraničí a studenti, co s náma bydleli, mi travelmate záviděli (?) a to měli fujitsu-siemens (překrásnej maličkej, mimochodem po 4 měsících byl v servisu na výměně displeje) a hpčka, konkrétně jeden student informatiky z belgie mi řekl, že u nich v zemi má špatnou pověst HP (taky nevím proč, znám jich spoustu a v klidu) a naopak Acer patří mezi ty lepší (samozřejmě to není kovový IBM). takže můj názor - low-endy jsou šunty všechny, co se týče mechanické odolnosti, co se týče HW jsou řekl bych všichni stejní. osobní dojem je takovej, že nová řada travelmate (s prohnutou klávesnicí) je mnohem hezčí, než většina ostatních nbs. (včetně z mého pohledu hnusnýho IBM, kterej je sice odolnej, ale vypadá jak design před 10 lety...)
no a co se týče servisu, nemám zkušenosti, nevím. o aceru jsem pochopitelně četl tisíckrát, že servis otřesnej (od stejných lidí, co tvrdí že acer je celkově *****). řekl bych acer je průměrně kvalitní ve třídě low-end, pokud chceš něco, čím můžeš házet z okna, kup si IBM

)
prosím žádný flame, jen popisuju zkušenosti