Moje podmínky (nahoře nejdůležitější):
1.) Širokoúhlý displej, nejspíš 1280 × 800 pix., rozhodl jsem se pro lesklý, je konstratnější a nikde venku s NB běhat nebudu :-B
2.) Určitě nějaký rychlejší procesor, je mi víceméně jedno, jestli AMD, nebo Intel; RAM bych rád aspoň 512 MB
3.) Neintegrovaná grafika, samozřejmě čím výkonnější, tím lepší, ale moc se v tom nevyznám, tak sám nevím
4.) HDD minimálně 60 GB a aspoň 5400 otáček/min.
5.) Výdrž aspoň ty dvě hoďky dvě hoďky a půl...
6.) Co nejvíc USB portů by bylo příjemné, ale 4 by mi měly stačit
7.) Drobnosti jako BT, Wi-Fi, čtečka na karty má snad dneska už každý NB
8.) Windows u něj být může, ale nemusí, aspoň se víc seznámím s Linuxem

9.) Byl bych rád, kdyby moc nevrzal, takže asi šasi z megnesia
10.) Možná i nějaké lepší repráčky, ale to je vedlejší
Je mi jasné, že moje požadavky jsou celkem náročné vzhledem k tomu, že do NB bych chtěl investovat maximálně 20 tisíc korun, nejlepší by však bylo těch 15-17k, ale ty, co teď stojí kolem těch 20k by mohly na takovou částku ještě zlevnit (nehodlám ho ale kupovat hned teď, je to pro mě záležitost tak do konce roku, nejdřív po prázdninách, kdy snad budu mít několik tisíc v kapse díky brigády) a bude tam asi dost kompromisů, ale něco se snad najde... Hledal jsem v podobných threadech a došel jsem k několika závěrům:
1.) Nebrat Acer (ačkoliv paradoxně zrovna z taťkového firemního Aceru zrovna teďka píšu tento příspěvek

2.) Dobrá volba by mohl být NB od Dellu, který poskytuje NBD záruku (pochopil jsem dobře, že to znamená, když se mi pokazí NB a dám vědět servisu, druhý den mi domů nakluše servisák a na počkání opraví?) nebo Lenova, popř. IBM
3.) Pokud bych chtěl dobrou grafiku a jel jenom na Linuxu, tato by asi nebyla tak úplně využitá...
Jinak občanku mám, ale ne moc dlouho, tak proto ta zmínka o brigádě a o mně, jakožto studentovi.

Napadlo mě Amilo 2055/2065 od FSC nebo nějaký Dell Latitude...?
Díky za všechny rady, podněty a příspěvky.
P.S.: Prosím, vím, že už tu thread o levnějším NB pro studenta byl, ale nezamykejte mi tohle, jsem zvědav na odpovědi vůči mým požadavkům.