Levnější NB s širokoúhlým displejem pro studenta

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod M. 14. 2. 2007 13:17

Ten FSC se mi libi. Malej, Core Duo, ma S-Video (narozdil od nx7400 :( ), ctecku, mikrofon...
Hmmmm. Hodne muziky za malo penez. Az je to podezrele :)
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 14. 2. 2007 13:24

No, já mám taky V3205 (další info) a určitě ho můžu jedině doporučit, ale jeho cena nespadne zas tolik....řekl bych, že pod nějakých 22 už v té konfiguraci nepůjde a že spíš pak bude nahrazen jiným modelem. Ono totiž takhle se to dělá vždycky, že se přůběžně nahrazuje novýma modelama a ty staré prostě zmizí dřív než nějak rapidně zlevní. Je to vidět všude. Nejvíc mi to přišlo jasný třeba u HP nx6110->nx6310 nx6125->nx6325.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gruppe 14. 2. 2007 13:30

Conpower. No pochopitelne je tam i jina deska s jinycm chipsete...nemuzes Itelacky procak hodit na AMD a naopak :)

swarm: uz jsem do fora o Dell Inspironu 1501 napsal at nekdo zmeri vydrz, zatim mi vsak nikdo neodepsal :( HA UZ JO :

,,Můžeme ti udělat porovnání, kámoš má ten samý s devíti článkovou a já s šesti. Při nastaveni maximální úspory jemu napíše kolem 8-9 hodin výdrže a mě kolem 4-5 hodin.
Mě se šesti článkovou vydrží kolem 3,5-4,5 hodin běžné práce podle jasu displaye.,,

Coz je velmi hezky nadstandart :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 14. 2. 2007 14:41

Gruppe píše:Conpower. No pochopitelne je tam i jina deska s jinycm chipsete...nemuzes Itelacky procak hodit na AMD a naopak :)

Tak jasně, všecko se musí hezky sladit, že? :) Psal jsem o hlavním rozdílu.

Jinak díky za názory na ten FSC. HP už pomalu zavrhuju, ale Dell se mi líbí pořád. Do boje nastupuje FSC. :)
ConPower
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 14. 2. 2007 17:29

koukam, ze lobbiste zapracovali :D , za chvili ti pribyde jeste VBI
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod swarm 14. 2. 2007 19:24

Mobil-man: Takhle je to vždycky....já si jenom říkám, že už tady bylo lobbování za starý IBMka, tak teď už tenhle thread musí snést všechno :-D. Gruppe to bere ale nejvíc vážně, takže myslim, že DELL to vyhraje, pokud jde o FS V3205, tak tam si stojim za tim, že pokud se o několik tisíc nezvedn ten rozpočet, tak na něj stejně s tma penězma nedosáhne :-).
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mobil-man 14. 2. 2007 19:56

jj gruppe jede... drzime ti palce ;)
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 14. 2. 2007 22:45

Jej :mrgreen: , ale máte vlastně pravdu, Gruppe mě svými argumenty táhne k Dellu. :)
ConPower
Junior

Odeslat příspěvekod TuT 14. 2. 2007 22:59

no ja se v te cenove kategorii taky priklanim k DELLu..... rikam, si, ze je zde vetsi pravdepodobnost, ze se neco pokazi nez u NTB za 40k .... i kdyz to neni tak uplne pravda.... ale presvedcilo me to vzit DELL Inspiron 6400 misto FJS 3505 nebo HP NX7400
TuT
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 14. 2. 2007 23:04

No jo, Gruppe je totiž pěkně zlej kluk ;-) ....všichni dobře víme, že lepší volba by byl určitě V3405 od Fujitsu :D
http://www.alza.cz/notebook-fujitsu-sie ... d69150.htm
Dostaneš velmi pěkný notebook, který vedle toho DELLa vypadá jako úplný drobeček, je založený na osvědčeném Intel čipsetu s Intel ABG wifinou a hlavně je v tom Core Duo....žádnej blbej Celeron nebo něco od trapnýho AMD. Prostě pravý Core Duo. Ten notebook nějak výrazně nehřeje, takže se chladí i bez větráku při normální práci a ty 4 hoďky minimálně s tim máš jisté na baterii. Jo a nabíječka je k tomu pěkná maličká, ne žádná obrovská obluda jako u DELLu. Servis má Fujitsu tady v pohodě (myslim, že jako studentovi ti zas tolik nezáleží jestli ti případnou závadu opraví do jednoho dne nebo do týdne).

Prostě pokud to chceš nosit, tak mi ten Inspiron přijde jako pěkně blbá volba ;-).
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Anduril 15. 2. 2007 07:06

2swarm: Presne...jakkoliv je dell 1501/6400 vyhodny, jde ale preci jen o beznou 15.4" ..tzn je velky a relativne tezky. Na prenaseni urcite nevhodny - V3405 je oproti tomu opravdu maly a lehci. I kdyz ja bych sel do HP :lol:
HP nx7400 EY505ES w/ 3GB DDR2, Hitachi 7K200-100
Anduril
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 15. 2. 2007 12:25

Gruppe: vy ste na mne zlííííí :D ja jsem zaujatej kdyz mam dva doma, to je jasny, ale na druhou stranu uz jsem mel proste i jiny a pod rukama mi jich taky par projde...cili vice tezim ze zkusnosti uzivatelu a svych.

No velikost-musis se rozhodnout, jasne, kazdy gram dolu je + a priznejme si kazdy kdomame 15,4ku nouta nebo neco podobnyho, tak kdyz narvete vsechny kramy do brasny, nejaky ten casak, knizku...tak tech 5kg nesete :D

Nezapmenu na znameho keterej mi rikal - bud se prastis pres kapsu za ultramobile, nebo zacni posilovat :D

Nout se tak jako tak vzdycky pronese, apk uz je jen na vas, jestli ho nosite jen z auta domu/prace, nebo jako studenti musite cely den litat s taskou pres rameno :) To vam ale holt zadny vyobce neulehci, male levne nouty se proste za 10K nedelaj....bohuzel :(

Cili jak uz jsem rikal, hodit na papir co clovek potrebuje, pak si treba v excelu srovnat vedle sebe jednotlive kousky 3-5ks vybranych a nakonec si sepsat plusy a minusy co vam z toho komu vyjde :) Tak si kazdej najde idealni nout a nemusi se bat takoveho pressingu ze strany ostatnich :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 18. 2. 2007 20:39

swarm píše:http://www.alza.cz/notebook-fujitsu-siemens-amilo-pro-v3405-d69150.htm
Dostaneš velmi pěkný notebook, který vedle toho DELLa vypadá jako úplný drobeček, je založený na osvědčeném Intel čipsetu s Intel ABG wifinou a hlavně je v tom Core Duo....žádnej blbej Celeron nebo něco od trapnýho AMD. Prostě pravý Core Duo. Ten notebook nějak výrazně nehřeje, takže se chladí i bez větráku při normální práci a ty 4 hoďky minimálně s tim máš jisté na baterii. Jo a nabíječka je k tomu pěkná maličká, ne žádná obrovská obluda jako u DELLu.
ConPower
Junior

Předchozí stránka