Notebook na práci do 23000Kč

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod MaxvRS 12. 2. 2007 11:07

Chtěl bych poradit s výběrem nového notebooku, doposud mám IMB T21 z roku 99 a krom hlučného HD a pomalé paměti mi pořád vyhovuje. Takže bych chtěl asi zase IBM a vzhledem k tomu že ho využívám jen pro Office a internet (občas Phohoshop), tak by mi stačil nějaký obyč, s cenou do 20-22tis. Problém je že v téhle relaci nabízejí jen 512MB RAM což se mi zdá málo.
Jinak notebook by měl mít Bluetooth, PCMCIA slot, DVD vypalovačku, display 14", HDD stačí 60GB. Poradíte nějaký typ od IBM, případně jestli stojej za úvahu i jiné modely? Narazil jsem třeba na Fujitsu- Siemens s pamětí 1024, což by se mi líbilo, ale nevím jak na tom tyhle notebooky jsou.
Naposledy upravil MaxvRS dne 12. 2. 2007 19:52, celkově upraveno 1
MaxvRS
Junior

Odeslat příspěvekod novela 12. 2. 2007 11:59

poohlizim se tez po necem podobnem v teto cenove relaci... zaujal me jeden typ od Dell - Inspiron 1501
http://www1.euro.dell.com/content/products/compare.aspx/inspn?c=cz&l=cs&s=pad
novela
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SpoonEcz 12. 2. 2007 14:20

když si ho konfiguruju v některých věcech nevidím moc rozdíl, můžete mi teda poradit jaký je rozdíl mezi

Wireless karta Dell 1390 802.11 b/g 54 Mbps Mini-PCI
Wireless karta Dell 1490 802.11 b/g 54 Mbps Mini-PCI (+400 Kč)

Širokoúhlý displej 15.4" XGA (1280x800)
Širokoúhlý displej 15.4" XGA (1280x800) TrueLife (+400 Kč)

poslední dobou mi přijde, že Dell spíše zdražuje než slevňuje. Já osobně čekám na Vistu, když už nový tak s novým, co vy jaký na to máte názor (samo dal bych si tam 1024MB RAM a větší disk nevim jestli 80 nebo 120)

ještě jaký máte názor na Grafickou kartu ATI Radeon Xpress 1150 256MB - jak na tom pojede Vista
SpoonEcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TuT 12. 2. 2007 14:33

TrueLife je leskly display...
a ATI 1150 urcite vykonejsi nez Intel GMA 950 na kterem Visty jedou v pohode..... takze bych se nebal
TuT
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 12. 2. 2007 14:46

Takze, dellik ti plne schvaluji, mam doma dva nove :)

WiFi b/g je b/g zadny rozdil v tom nevidim (max jina citivost, jiny soft....ja priplacel pouze za Ackovou WiFi, k dispozici je i Nkova verze, ale ta neni pro EU jeste jako standart schvalena a produkty jsou k ni drahe takze ji zatim vidim jako zbytecnost..az pozdeji,) )

TrueLife znaci leskly display, lepsi pozor.uhly, lepsi barvy, nevyhoda odlesky....ja si na TrueLife rychle vyknul a nemenil bych, mam na obou leskyl display :)

SpoonEcz: ZDRAZUJE? Kde? Nepodlozene, poue stare typy CoreDuo nahradil novymi, je vydaa akce Jaro 2007 ktera je taktez vyhodna jako loni akce Podzim 2006.

X1150 neni zadna vyhra, stara GF6100/6150 je dokonce silnejsi Aero rozjedes ale pohodlne i na GMA950.
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod haw_keye 12. 2. 2007 14:48

výše uvedené delly jsou 15,4"..

Pokud byl požadavek 14", tak bych se v dané cenové hladině kouknul skutečně po FS - viz http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41424
nebo ten samý s o něco slabším procesorem (+ dokoupení 1GB RAM) - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41690
HP nc8430-T2500-1GB 667-80 GB 7200-WSXGA
haw_keye
Junior

Odeslat příspěvekod haw_keye 12. 2. 2007 14:54

OMLOUVÁM SE, Dell Inspiron 1501 může být 14"... radši bych se měl nejdřív podívat na jejich stránky..
HP nc8430-T2500-1GB 667-80 GB 7200-WSXGA
haw_keye
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 12. 2. 2007 14:56

nadto si muze vybrat i Latitude :) ono rsp muzes rict DELL a poskladt si cokoliv, klidne ti daji o co si reknes i kdyz to nemaji v ceniku :) Velmi ochotne a rychle jednani, takhle si to predstavuji ,)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SpoonEcz 12. 2. 2007 14:58

for Gruppe: akci Jaro 2007 jsem nezachytil, jinak to zdražování je jen můj pocit, lehce to sleduju už od podzimu a čekal jsem nějaké slevy a pořád mi to přijde stejně drahý a občas i dražší. Jinak moc díky, jak je to u tohoto typu s hlukem?

Je lepší bez ohledu na cenu s ohledem na výkon
Operační paměť 1024MB 533MHz DDR2 (2x512)
Operační paměť 1024MB 533MHz DDR2 (1x1024)
SpoonEcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gruppe 12. 2. 2007 15:05

SpoonEcz: muzes hodit nejaky priklad? Ja mel na podzim CoreDuo 1,6 za zakladni cenu 21 500 a myslim ze za podobne ceny se prodava stale. ehm oprava, koukal jsem do ceniku, prodava se nyni o 1000,- levneji ,) a to jeste NE V AKCI.

S hlukem vyborne, bez zateze se mi vetrak snad ani nespusti (pokud ho nemas na koberci) odvetravacich otvoru ma dost, HDD mam 7200ot a taky neslysim nic takoveho jak me strasili ze to bude jako turbina :D kdepak, krasne tichounkej a studenej :) mam dva jeden s GMA950 a druhy s x1400 a u obou jsou teploty vyborne...hlavne CPU me vazne prkvapilo....nejenze vetsiu ukolu (prevod videa) zvlada i na 800MHz (plne vytizeni nedosahne ani podtaktovany, holt pomale pevne disky v noutech) a tim padem odpada i nutnost porad roztoceneho ventilatoru, ale napr i pri renderovani D (bezne 12hod v kuse Rhino apod) a ani pritom me nerusi ve spanku :) Naplno jsem slysel ventilator jednou, pri reinstalu biosu a byl to hukot, cili diky bohuza dobrou konstrukci a chladny stroj :)

Dualchannel je lepsi (rozhodne v praxi neni propustnost o 100%, to ani nahodou ale je), ALE best je 2*1GB :) cili, planujes-li upgrade na 2GB ber 1GB
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod swarm 12. 2. 2007 16:43

haw_keye píše:OMLOUVÁM SE, Dell Inspiron 1501 může být 14"... radši bych se měl nejdřív podívat na jejich stránky..s/quote]
Jako na to pozor! 14.1" displej se tam montuje, aby se to zlevnilo. Ten displej je ale stále umístěn v 15.4" rámu a prostě tam jsou tlustší okraje kolem displeje. Takže to přináší nevýhody obodou řešení. Malá obrazovka, velké rozměry notebooku.

Já bych to viděl na tu V3405, ale pozor - ten obrázek na CZC obchodě vůbec neodpovídá realitě (tam je nějaký úplně jiný levnější a větší model). Ten notebook je totiž širokoúhlý a má na sobě takové decentní stříbrné pruhy. V té ceně se dá sehnat ve velmi dobré výbavě a má dobrou výdrž. Na uvedenou kancelářskou práci mi přijde ideální.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gruppe 12. 2. 2007 18:51

swarm: tak tak, ale ono v dane cene se asi nebudeme bavit o subnoteboocich, cili veskere 14,1 nouty pak zde maji srovnatelne velke rozmery s 15tkama :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MaxvRS 12. 2. 2007 19:03

Děkuji všem za tipy. Značka Dell mi nic moc neříká, a hlavně nemám důvěru k AMD procesorům. Když se srovnají značky IBM, Dell a Fujitsi-Siemens jak to vychází co se týče kvality a spolehlivosti? Zjišťuji že IBM si už asi nebudu moct dovolit a tak mě zajímá o kolik si pohorším koupí FS?
A ještě jak se dá využít Wifi připojení? Já používám PCMCIA kartu Huawei od 02 a ta je v Praze dost rychlá, jinde je to ale bída. Za Wifi připojení se taky musí něco platit, ne?
MaxvRS
Junior

Odeslat příspěvekod Anduril 12. 2. 2007 19:10

Pokud mas nejakou PCMCIA kartu a chces ji vyuzivat i nadale, tak si dej bacha, aby dany ntb mel tento slot. Nektere ntb uz maji casto jen novejsi slot ExpressCard, kam PCMCIA karty nepasuji!

WiFi sitovka slouzi k pripojeni do nejake lokalni site. Pokud je v teto siti dostupny internet, je to druha vec. Wifi sitovka je neco jako bezny ethernet, ale bez kabelu.
HP nx7400 EY505ES w/ 3GB DDR2, Hitachi 7K200-100
Anduril
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 12. 2. 2007 19:29

WiFi uz ma dnes kazdy nout cili zadny problem :) WiFi je bezdrátová síťovka, nječastěji na net ale musíš mít do takové sítě přístup :)

Jinak IBM a DELL bych dal na prvni pricky, za nimi ostatni :) Lenovo i Dell si dovolit muzes, je to jen fama ze jsou drahe, staci jen hledat :) Dell sezenes uz za 15 000 Lenova se pod 20K taky prodávájí :)
Inspirony ale stare PCMCIA nepouzivaji a dostupnost ExpressCard je zatim miziva. Jinak mobilni net od telfonnich operatoru nikdy neni nic extra, je to spise nouzovka na postu a do patne dostupnych vesnic :) nic vice jak MAX 1Mbit od toho cekat nemuzes :) vysoke pingy, velky jitter...to je proste klasika :)

AMD Sempron je lepsi volba nez Celeron, rozhodne taktez pokud jde o novy Sempron 3500+ cozje bdoba desktopoveho Athlonu s 512kB L2cache, umi oprti celeronu spravu napajeni, jednojadro beznym uzivatelum bohate staci :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Další stránka