NB DELL inspiron 6400 skusenosti 2

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Frenny 10. 10. 2006 16:52

No tak jelikož jsem stálý zákazník Dellu, tak ten notebook zaplatím až mi přijde, nic jsem předem neplatil. Když jsem kupoval první věc od Dellu, tak jsem to musel zaplatit celý předem, ale teď už mám výhodu. Možná i proto ta objednávka netrvá tak dlouho jako u ostatních.
Frenny
Junior

Odeslat příspěvekod Svobi 10. 10. 2006 17:14

boonno píše:ahoj, chtěl bych se zeptat jak je na tom tenhle notebook ve hrách. Hlavně varianta s x1300, x1400 bohužel nejde k verzi medium přikoupit. Hlavně jestli tam pojede Heroes 5. Dík moc
Svobi
Junior

Odeslat příspěvekod Lumpi 10. 10. 2006 18:01

Nevim, jestli se to tady uz resilo, ale docela by me zajimalo, jak je to se psanim ceskych znaku na tomto NB?
Lumpi
Junior

Odeslat příspěvekod boonno 10. 10. 2006 18:04

Svobi píše:Grafická karta X1400 určitě není na hraní, to je až její silnější verze x1600, i když to musíš brát taky s rezervou.

Takhle, hrál jsem na ní COD 2 a nic moc, i nové hry tam spustíš, ale jen s velmi omezeným nastavením, na plnohodnotné hraní nejnovějších her to není, ale třeba starší hry jdou díky podpoře hardware 9.0c dobře...v 3D Marku 05 udělá něco přes 2000 bodů, na notebook vcelku slušný, ale to zvládne i počítač za 8000,-

Notebook prostě není na hry.t/quote]

to je mi jasný, chtěl bych ho hlavně na práci. Programování v .NET. Ale občas ty heroasy by se šikly. Jinak na hry mám desktop, ale v nouzi že?;) Takže de jen o to, aby to šlo pustit a nějak uspokojivě to chodilo, což nevim jestli mi x1300 dopřeje. Jinak bych asi msuel jít do asusu a to se mi zatim moc nechce
boonno
Junior

Odeslat příspěvekod Svobi 10. 10. 2006 19:39

jestli budeš chtít, udělám menší recenzi, nějaký testík a praktické zkušenosti....ale tento notebook má spíše aplikační výkon
Svobi
Junior

Odeslat příspěvekod Frenny 10. 10. 2006 21:13

To Svobi: Byl bych rád, kdybys mohl udělat nějaký ten test. Pokud jde o hry, tak jak na tom pojedou: GTA San Andreas, NFS Most Wanted, Oblivion, Medal of Honor: Pacific Assault, Call of Duty. (pokud zrovna nejsi přítel těchto her, tak se omlouvám)
Dále: Pálení DVD (mám namysli filmy - pokud možno i dvouvrstvé)
Střih videa - jde mně o to, jak to bude systém stíhat
Jak zvládá širokoúhlá obrazovka zobrazování ve hrách, internetu a dalších aplikacích (zatím používám 4:3, takže s 16:10 nemám zkušenost)
Výsledky v 3D Marku 06 ?
Výdrž baterie při hraní her (jestli máš 9-ti článkovou teda)?
Hmotnost toho notebooku (dej ho na váhu prosím)

Tak jestli budeš mít čas a chuť, tak to otestuj, díky
Frenny
Junior

Odeslat příspěvekod Cj 11. 10. 2006 06:47

To Frenny: Filmy 4:3 se tak i zobrazuji, tzn. na stranách jsou černé pruhy. Váha 3.2 kg i s carbonovým krytem. V 3dMarku03 jsm dal 3800 bodl a v 3dMarku06 něco kolem 900, přesně si to už nepamatuji. Jinak Richard Burns Rally jde bez problémů. Pálení rlzných druhů CD taky bez problémů, DVD jsem zatím nezkoušel.
Cj
Junior

Odeslat příspěvekod budger 11. 10. 2006 07:39

Zdravim,
tak jsem si po přečtení tohohle fora včera objednal tohle:

- Inspiron 6400 Duo T2400 (1,83 GHz, 2 MB L2 cache, 667MHz FSB)
- Širokoúhlý displej UltraSharp™ s úhlopříčkou 15,4 palce s rozlišením: WSXGA (1680x1050) - TrueLife
- ATI Mobility Radeon X1400 256MB RAM
- 2048MB 667MHz DDR2 SDRAM (2x1024 MB)
- 120GB (5.400rpm) SATA Hard Drive
- Fixed Internal 8x DVD+/- Drive with Software
- 9-ti článková 80 Whr baterie
- ..
- 2r. servis NBD
- 1r. CAR (Collect and Return) - tohle nevim co je :)

Udelali mi cenu 29 900 Kc bez DPH

dotaz:
mam nabidku, ktera ma 36 polozek, je tam napsany vsechno od "European-Power Cord" az po "Microsoft Vista Capable Logo Label"... nikde ale nevidim napsany Bluetooth - Je tam v zakladu? nekde na desce, nebo tak nejak? nebo jsem vul, ze jsem si ho nepriobednal???

Doufam ze prijde co nejdriv, uz slintam...
budger
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Xjezdec 11. 10. 2006 08:19

řekl bych že Bluetooth je ve všech Inspironech 6400
možná to v těch položkách je pod jiným názvem
Xjezdec
Junior

Odeslat příspěvekod tomec 11. 10. 2006 09:44

Svobi píše:
tomec píše:Mate nekdo ten batoh za 1200 co se k tomu da objednat? Muzete sem hodit foto?

Pokud se o notebook zajímáš, tak sis jiste přečetl celou diskuzi a tam už nafocená je. Dokonce jsem o víkendu psal své zkušenosti s ní.o/quote]

Diky ze reagujes takhle zbrkle. Ja se zajimam o BATOH a ne o brasnu. A foto original DELL batohu ktery si nekdo objednal jsem tady na tech 45 strankach jeste nevidel...
tomec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod el-codeas 11. 10. 2006 10:31

na zive.cz je recenze notebooku dokonce tam patří náš Inspiron 6400, zrovna na něm píšu ze školy ;)

link na test
http://zive.cz/h/Testcentrum/Ar.asp?ARI ... XPS=&EXPA=
el-codeas
Junior

Odeslat příspěvekod Tomtomas 11. 10. 2006 11:48

Kupoval jste někdo (dodatečně v ČR) přídavný modul operační paměti do tohoto Inspironu (553 MHz)? Byl by nějaký tip, popř. na co si dát pozor?
Tomtomas
Junior

Odeslat příspěvekod budger 11. 10. 2006 12:08

el-codeas píše:na zive.cz je recenze notebooku dokonce tam patří náš Inspiron 6400, zrovna na něm píšu ze školy ;) /quote]

jj, test jsem si hned ráno četl a utvrdil mě v tom, že jsem vybral dobře :).... navíc ho budu mít ještě trošku vylepšený oproti tomu testu... už abych ho měl...
budger
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lumpi 11. 10. 2006 12:32

Zajimalo by me, jak je to se psanim českých znaků, tudíž ěščřžýáíéúůĚŠČŘŽÝÁÍÉ... Na klavesnici neni nikde tlacitko hacku/carky, jak se to teda resi? :?:
Lumpi
Junior

Odeslat příspěvekod Verex 11. 10. 2006 12:35

Frenny píše: Střih videa - jde mně o to, jak to bude systém stíhat
/quote]

Ja na tom strihal jedno pulnocni prekvapeni a vse slapalo krasne. Dokonce i dvoujadro prislo vhod pri komprimaci.
I spatna jistota se snasi lepe nez nejistota.
Verex
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka