NB DELL inspiron 6400 skusenosti 3

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Gruppe 14. 12. 2006 08:58

sidbin: Doporucuju Logitech x230 (lacinny vzhled ale prekvapive dobry zvuk), nebo priplatit za Logitech Z3e (az uvidis to zpracovani tak padnes na zadek, hlinikove stojanky i predni stena, kvalitni subworfer).
Vykonem obe sestavy urcite budou stacit na ozvuceni mistnosti 4:3m i vice :) (panelakovy byt) Lacinejsi mi kupodivu prijde vice sladena, u drazsi je nekdy malicko problem ze bassy jsou potlaceny a oivaji se s malym spozdenim...ale zjistil jsem ze jak u ktere hudby. Na hry jsou super obe NFSU2 nebo Quake a Doom s nima ziskava novy rozmer :)

Oboji mam doma takze vim o cem mluvim. No a jinak z 5.1- ja koupil Genius 5.1 Home Teathre...cele ve dreve, dalkove ovladani a poustim je max na 1/3 jinak by me sousedi vystehovali :D a cena kolem 3000...jak zadarmo...ale jsou az moc dobre a moc vykonne, pro me nenasly max vyuziti.

brablos: No tak to neporeferuju, ja Win preinstaloval na obou a HLE.....:
1.na prvnim jsem smaznul komplet cely disk, rozdelil na dva a hodil nove okna.

2. Na druhem jsem nechal vsechny zkryte partition a smaznul jen Cecko a rozdelil a nainstaloval okna.

Vysledek: Prvni je mnohem sviznejsi, ty delacky utilitky a podaplikace ci co vsechno tamnahazely, zatezuji RAM na 375MB. Cili prvni se mi zda subjektivne rychlejsi a to i pres sdilenou ram s iGMA (druhy ma x1400).

zalezi na vas jestli touzite po obnoveni systemu nebo Media Directu (misto nej s uspechem pouzivam JetAudio na prehravani v zavrenym stavu). Ja osobne volil jak cestu A (smazat vse), tak cestu B (smazat jen C) a cas ukaze co byla lepsi volba :)

tomcop: no tam HK,JBL apod znacky o tech neni potreba ani mluvit a vychvalovat ,) Ale to se cpe do takovyho Quosmia za 80K :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Misty 14. 12. 2006 14:01

Misty
Junior

Odeslat příspěvekod sidbin 14. 12. 2006 14:13

Misty:
No pokud chces neco podobne MCE nepo tomu mediadirectu tak zkus Mediaportal.
http://www.team-mediaportal.com/

Jo to je on (JetAudio)
-winamp taky jede v zavrenem stavu v poho

brablos:
Ja jsem taky smazal cely disk, muzu to jen doporucit.

----------------------------------------------
neco o DELLu a jedo diskovych jednotakach:
http://www.hwupgrade.it/forum/showpost.php?p=12517663&postcount=1981

3. DRP [Dell Restore Partition] Partizione nascosta di supporto al componente DSR [Dell System Restore] di Symantec, per riportare il computer nella configurazione originale. Vi si accede all'avvio con Ctrl+F11, può essere eliminata con l'utility C:\dell\DSR\DSRIRRemv2.exe
System ID*: 0xDB (FAT32)

Italsky neumim, ale podle toho co vyznamu bych rekl toto:
potrebujete program
C:\dell\DSR\DSRIRRemv2.exe
Pro obnovu disku s windows (ze skrytho disku )....klavesova zkratka na obnovy OS je CTRL+ F11 (asi je zadate pri startu widows)

---------------------
a dalsi navody:
http://www.goodells.net/dellrestore/index.htm

a ze by obnova vsech casti disku?
http://www.goodells.net/dellutility/recreate.htm
DELL Inspiron 6400: Core Duo T2050, 2GB RAM, GMA 950, HDD 120GB@ WD 320GB BJKT scorpio black, WiFi + BT, 85Wh AKU, Win XP Pro.
TV karta: Aver TV Hybrid + FM Volar USB
sidbin
Junior

Odeslat příspěvekod nikl 14. 12. 2006 15:17

sidbin píše:Pak napis, jak jsi dopadl :-)

U notebooku jsem mel vadny display, ve stredu jsem zavolal na technickou podporu, dneska dopoledne tu byl technik( btw velmi vstricny a inteligentne vypadajici s kravatou), mrknul na to, vymenil display a za pul hodky bylo vse dokonano. Jeste po male ochutnavce pochvalil nase vanocni cukrovi a rozloucili jsme se :) . Jake bylo me mile prekvapeni, z puvodniho rozliseni 1280*800 mam ted 1440*900, asi nejaky maly predvanocni bonus :) . No parada se servisem jsem fakt spokojenej.
nikl
Junior

Odeslat příspěvekod MikySailor 14. 12. 2006 15:54

Gruppe píše: zalezi na vas jestli touzite po obnoveni systemu nebo Media Directu (misto nej s uspechem pouzivam JetAudio na prehravani v zavrenym stavu). Ja osobne volil jak cestu A (smazat vse), tak cestu B (smazat jen C) a cas ukaze co byla lepsi volba :)

tomcop: no tam HK,JBL apod znacky o tech neni potreba ani mluvit a vychvalovat ,) Ale to se cpe do takovyho Quosmia za 80K :)

Já akorát nechápu jak můžeš srovnávat Media Direct s JetAudiem. Protože každý je úplně o něčem jiným. Media Direct je pro přístup k multimediálnímu obsahu bez nutnosti spouštět windows a JetAudio je jen přehravač, kterej můžeš srovnávat tak akorát s winampem ap.

Je ale fakt, že media direct používám úplně minimálně, hlavně kvůli tomu, že mám všechnu hudbu na rozděleným disku, kterej Directy nevidí, což teda dost dobře nechápu, podle mě by to neměl být problém podporu pro rozdělený disky začlenit.
MikySailor
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 14. 12. 2006 15:59

MikySailor: no prave, Media direct mi prijde natolik omezeny a nedodelany jako WinMCE. Takze holt na hudbu mam radeji JetAudio..za celky minus ale pobazuju ze pres nej nelze na nout nahravat :(

nikl: UAU, rikam ze uz se tesim na prvni nejakou zavadu :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sidbin 14. 12. 2006 16:04

Reseni pouziti tlacitka medeidirect na jiny program?
http://www.notebookforums.com/thread87097.html

Just wanted to share this:

I liked the idea of holding the play button to launch my media player but I didn't want to install MediaDirect.

With a little help from regmon: I see that it tries to run DMX.
Kód: Vybrat vše
Code:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\DMX.exe] @="D:\\WinAMP\\cc\\DMX.exe" "Path"="D:\\WinAMP"

Edit the paths, copy and paste into a .reg file and run it.

Just create a new key in HKLM/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/App Paths called DMX.exe.

Default should be a string pointing to your program of choice.
Path is the path to the program.

In this example, I have WinAMP installed to D:\WinAMP and WinAMP Control Center in \cc\. Copy and rename the executable to DMX.exe.

Muze me to nekdo trosku vysvetlit....v registrech jsem se jeste nehrabal :mrgreen:
Naposledy upravil sidbin dne 14. 12. 2006 16:58, celkově upraveno 1
DELL Inspiron 6400: Core Duo T2050, 2GB RAM, GMA 950, HDD 120GB@ WD 320GB BJKT scorpio black, WiFi + BT, 85Wh AKU, Win XP Pro.
sidbin
Junior

Odeslat příspěvekod boonno 14. 12. 2006 16:28

když se bavíte o tom media directu. Jak se k němu dostanu mimo windows? když startuju noťas tak pod f12 mám jen diagnostiku a bios. Jiný bootovací menu tam není. Ve windech mi jede v poho. Mrknul bych do manuálu, ale nemám ho u sebe
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Junior

Odeslat příspěvekod sidbin 14. 12. 2006 16:34

boonno:
Normalne, misto power stiskti to tlactiko mediadirect.
sidbin
Junior

Odeslat příspěvekod boonno 14. 12. 2006 16:43

dík to sem teda fakt nezkoušel, a že sem s tím teď drbal aspoň 30 minut;) holt informatik to se pozná :-D
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Junior

Odeslat příspěvekod Bob_dylan 14. 12. 2006 16:48

Zdrawim Dellaky.
Mam mensi problem..po reinstalaci winu mi vsechno slape jak ma.jen mam mensi problem s Wifinou. V nastaveni uz mi nejde nastavit to zda chci pouzivat 802.11 b nebo g. Je tam jen 802.11 b/g Auto. Chtel bych vyhradne vyuzivat g....ale to nejde nastavit.
Na dellu sem jiny ovladac nenasel..
Dikes
Don't think twice it's alright...
Bob_dylan
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 14. 12. 2006 17:43

Bob_dylan: a on je problem kdyz bude zapnute oboje? :D ja mam dokonce troje :D a/b/g

Zkousel jsi BIOS? I kdy tam je myslim pouze moznost BT+WiFi nebo samostatne
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ltuzinsky 14. 12. 2006 19:54

Má někdo zkušenosti s nějakým distrem linuxu na Dell 6400?
ltuzinsky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TuT 14. 12. 2006 20:16

no ja jsem nahral zatim SuSe 10.1 ... no a na rozjeti wifi se teprve chystam, ale zepry to jde...
TuT
Junior

Odeslat příspěvekod sidbin 14. 12. 2006 20:44

Rusi vam taky NB TV?
Dela to podsviceni (kdyz jsem dal maximum, ruseni na TV ze zvetsilo)
sidbin
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka