NB DELL inspiron 6400 skusenosti 3

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod bruska 13. 8. 2007 18:45

U Dellu se nedají použít standardní ovladače grafiky od ATI je třeba je celkem jednoduchým způsobem modifikovat. Slouží k tomu prográmek například MobilityDotNET stačí zagooglovat a dá se najít i slušný návod co kdy kde jak. Upravené ovladače se pak dají bez problému nainstalovat. Vzkoušeno ověřeno.
bruska
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod koba 14. 8. 2007 08:17

no ja som isty cas pouzival aj ATIOmega drivery a v pohode vsetko slapalo, potom sa mi raz podarilo nainstalovat aj original ATI drivery, ale uz si nepamatam, ktoru verziu a teraz mam tiez Dellovske a tiez ide vsetko v pohode zatial... :D
Dell Inspiron 6400: Core 2 Duo T7200 2GHz 4MB L2, 2GB RAM, 250GB HDD (WD2500BEVS), x1400 256MB, 9cell battery, 1280x800 TrueLife, Win XP prof.
koba
Junior

Odeslat příspěvekod Bubones 14. 8. 2007 12:29

máte někdo vadné pixely? mně se poslední dobou objevily 3 :(
tuší někdo od jakého počtu je možné reklamovat lcd? myslím, že tu někdo psal, že asus bere reklamace od 4 nebo 5 vadných pixelů. Neví někdo jak je to u DELLu?
V nouzi poznáš přítele, ale málokdy přítekyni.
Bubones
Junior

Odeslat příspěvekod koba 14. 8. 2007 13:26

no ja mam jeden vadny pixel asi odkedy mam NB... na technickej podpore mi povedali, ze je normalne mat tak 3-4... tak este jeden-dva pohladaj... :mrgreen:
Dell Inspiron 6400: Core 2 Duo T7200 2GHz 4MB L2, 2GB RAM, 250GB HDD (WD2500BEVS), x1400 256MB, 9cell battery, 1280x800 TrueLife, Win XP prof.
koba
Junior

Odeslat příspěvekod tomcop 14. 8. 2007 13:30

Bubones píše:máte někdo vadné pixely? mně se poslední dobou objevily 3 :(
tuší někdo od jakého počtu je možné reklamovat lcd? myslím, že tu někdo psal, že asus bere reklamace od 4 nebo 5 vadných pixelů. Neví někdo jak je to u DELLu?o/quote]

No vsak skus. Ja som dostal nove LCD, reklamoval som to kvoli niecomu, to nove LCD malo vadne pixely + bolo trosku poskrabane, napisal som, poslal foto a vymenili mi. Tak skus, nic za to nedas.
PC : MacBook Air (late 2010), 11.6" LCD, 2GB RAM, 128GB SSD HDD, MacOSX Snow Leopard
Mobile : Nokia N9, 64GB, White
tomcop
Junior

Odeslat příspěvekod tuzian 14. 8. 2007 15:00

vite někdo jak nastavit ty zatracena tlacitka na předním panelu?? Jde mě jen hlasitost a vypnutí zvuku, kdyz chci v BS playeru nastavit ty ostatni tak se me to nejak nedari. Prosim o strucny popis jejich nastaveni, teda pokud jdou. Diky
tuzian
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TuT 15. 8. 2007 10:16

čau, kde najdu jakou zaruku mam na baterii??

4 Pokud není v Nabídce servisu uvedeno jinak, ustanovení 8.3 a 8.5 se použijí i na provádění servisu podle těchto Podmínek. Baterie do notebooků jsou dodávány se zárukou 1 rok, kterou nelze Nabídkou servisu rozšířit. Servis se nevztahuje na součásti, které nemají podstatný vliv na funkčnost Výrobku (např. panty, dvířka, vnější plastové části, rámy apod.).
TuT
Junior

Odeslat příspěvekod Bubones 15. 8. 2007 10:35

Tut: baterii jsem s delem řešil taky, stejněj problém jako ty, začal mi hrozně stoupat wear level a to baterii používám minimálně. Wear měřen pomocí NHC a z dellu mi odepsali toto:

Dobry den
Program NHC neni vyrobkem firmy Dell, takze nemuzu brat vazne udaje, ktere vam zobrazuje. Dell BTR ma vlastni LED diagnostiku a elektronika v BTR spolupracuje s programem quickset. Takze pri nejakem problemu s BTR, program quickset vypise error chybu.
Na baterii mate zaruku 1 rok (zaruka se nevztahuje na opotrebeni). Jestli vam quickset vypise nejaky HW problem, tak kontaktujte Dell hotline.

Quickset hlásí, že je baterka ok, takže mám smolíka.
V nouzi poznáš přítele, ale málokdy přítekyni.
Bubones
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 15. 8. 2007 10:41

TuT: ja uz baterii menil 8miclankovou. mela Wear 0-1%, pak po 6ti mesicich mne zacala zbesile blikat kontrolka baterie a nakonec pri dalsim zapnuti baterka hodila wear level snad 35%. Napsal jsem do Dellu, druhej den manik dosel vrazil mi novou a odesel :) jeste jsem mu dal starou (sni ji nechtel) ale tak co ja bych s ni delal :)

Vadne pixely: Obecne se udava ze reklamace je za 3-5vadnych pixelu/subpixelu. Ja sice na notascich zadne nemam, ale na stolnim LCD jsem mel jeden vadny subpixel (nezobrazoval tusim modrou) a casem zmiznul :)
Asus ma nejakou garanci u vyssich modelu ktera se tusim udava na 1-3 vadne pixely/subpixely.

Bubones: nemuzem chtit po NHC zazraky - mne taky neprijde 2x presny :) prci jen je to obecny soft :) Obecne vydrzi baterie pouzitelna tak 2-3roky (pochopitelne zalezi na mnoha faktorech). Pak se kupuje nova...resp mnozi uziv radeji kupuji novy notasek, preci jen 3500 za baterku je pro nekoho dost penez.
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dede 15. 8. 2007 22:24

technista píše:to fakt nikdo nevi kde koupit tu klavesnici? :-(

Vy ho nemáte v záruce? Pokud ne, tak jedině zkusit obchodní oddělení. Klávesnici vám prodají. Jiné díly ne.
dede
Junior

Odeslat příspěvekod TomZ 16. 8. 2007 07:50

On tam neco vylil.. jestli sem cetl nekde vedle dobre..
TomZ
Junior

Odeslat příspěvekod Indiana 16. 8. 2007 07:50

jen doplnim, mozna jsem nenapsal v puvodnim. HDD byl zformátován a instalace je tam úplně nová. Podle mě to dělají dell ovladače...
Indiana
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bruska 16. 8. 2007 12:17

Tak zkus ty modifiklovaný ovladače programem MobilityDotNET jak jsme psal výše
bruska
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gruppe 16. 8. 2007 19:39

Indiana: ja i pres tvoje ujistovani stejne nevidim problem v ovladacich. Zkus OPRAVDU jeste jednou nahrat PRESNE ovladace k tvemu notasku a novy BIOS. Mam snad uplne stejnout config a slape bez problemu. Jeste bych zkontroloval disk na vadne sektory.

NBD SERVIS: Tak jsem si udelal dalsi zkousku NBD - jak jsem psal davam svemu notasku zabrat jako pracovnimu (byl mi doporucen Latitude ze slitin :D ), povolili panty a byla v nich mirna vule.
Dnes technik prijel a behem pul hodky byl uz i pryc - odmontoval a povyloupaval viko (vcetne anten) a nasadil nakonec cele nove - pry vymenovat jen panty by bylo pracnejsi ci co tak to delaji takhle :D a ja si to stare viko tak setril, jen jeden pidiskrabanecek - nu coz, mam nove, vse funguje jak ma - TLESKAM :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alchariot 16. 8. 2007 21:51

Moze mi niekdo kompetentny povedat rozdiel medzi Vostro a Inspiron?

Je to len v mene alebo je Vostro horsie, lepsie atd?

Dakujem
Alchariot
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka