NB DELL inspiron 6400 skusenosti 3

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Gruppe 3. 9. 2008 20:00

asi nejakym softem trebas - to sem moc nepatri ,)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JanHavlicek 5. 9. 2008 12:18

datal píše:Vezme mi Dell Inspiron 6400 s OS Vista více než 2GB paměti RAM, přestože mám v papírech výrobcem doporučeno maximálně 2GB? :?:

Jistě že vezme. Zvládne až cca 3,3GB, pak je to omezené chipsetem, takže ani 64-bit OS nepomůže. Plnou podporu 4GB RAM řeší až P965 chipset. Sám ale 4GB v 6400 mám.
JanHavlicek
Junior

Odeslat příspěvekod lvq 5. 9. 2008 17:52

JanHavlicek píše:
datal píše:Vezme mi Dell Inspiron 6400 s OS Vista více než 2GB paměti RAM, přestože mám v papírech výrobcem doporučeno maximálně 2GB? :?:

Jistě že vezme. Zvládne až cca 3,3GB, pak je to omezené chipsetem, takže ani 64-bit OS nepomůže. Plnou podporu 4GB RAM řeší až P965 chipset. Sám ale 4GB v 6400 mám.

Skrz toto jsem volal na dell a tam me rekli, ze do 6400 dam max 2 GB RAM. A kdyz ted slysim, ze to vezme i vic, tak me celkem stve, ze me nerekli pravdu, pze jsem si koupil jenom dalsi gigovku. Asi nevi, co prodavaji.
lvq
Junior

Odeslat příspěvekod 4s 9. 9. 2008 14:42

Oficialne chipset Intel 945PM co je v I6400 podporuje max. 2G Ram. Na Dellu ti rekli pravdu.
http://support.euro.dell.com/support/ed ... #wp1054574
Zkuste trochu hledat.
To ze to funguje s 2x2G RAm je vec jina.
4s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gruppe 9. 9. 2008 21:14

tak tak, kdyz ti vyrobce proda auto, taky na nej doporuci presny rozmer pneumatik (nekdy i konkretni znacku a typ). To na cem jezsis ty uz je tvoje vec :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod deska 29. 9. 2008 22:10

Tak jsem také využil NBD (když už u spolubydlícího byl technik 5x a u mě pořád nic...) Zavolal jsem na dell suport, že se mi uvolnily panty a jestli by s tím nešlo něco udělat... sdělil jsem operátorovi bližší podrobnosti a ke konci hovoru jsem se jen tak zeptal jak je to s baterkou, že se mi zdá její kapacita nějaká nízká (wear level 58% a výdrž kolem hodiny) a jestli by to nešlo nějak pořešit... Nejprve mi operátor řekl, že jim zrovna nějak zlobí počítače, že nic o této baterce zrovna nevidí tak jestli mám ntb na firmu, nebo pro fyzickou osobu... (mám ho na fyzickou, koupený 3.2007) ...no a že na baterii je záruka na opotřebení 6 měsíců, ale klasická záruka je ze zákona 24. "tak jsme se dohodli" že mi po technikovi pošle novou.
Prostě si nemůžu stěžovat: po roce a půl mám nové pevné panty - s tím se mi vyměnil i poškrábaný zadní kryt LCD a mám úplně novou baterii. Jsem rád, že jsem si něco za DELL a jeho NBD připlatil. :-)
Naposledy upravil deska dne 30. 9. 2008 12:09, celkově upraveno 1
deska
Junior

Odeslat příspěvekod 4s 30. 9. 2008 12:04

JA ti nevím, nelakuješ nás trochu?
Dell poskytuje na BTR záruku 1 rok.
Pokud jsi fyzická osoba tak 2 roky.
Píšeš, že NTB je zakoupen 3/2006 to je ale pres 2 roky a pochybuji ze na Dellu ti to uznali. Navic jeste ze mas snizenou kapacitu a na to se zaruka nevztahuje vubec.
:pozor
4s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod deska 30. 9. 2008 12:08

sorry, mělo tam být 2007... jinak je vše pravda, nemám potřebu někoho vodit za nos...
deska
Junior

Odeslat příspěvekod tomcop 30. 9. 2008 12:20

No s tymi datumami trosku omyl, ale co sa tyka ustretovosti, je Dell zaujimava znacka.
Momentalne riesim problem s reklamaciou, problemy so zapinanim NB, predtym som si pri zlej manipulacii s ramikom okolo LCD sposobil jeho zlomenie. Chcel som si dotiahnut panty, ako som uz robil predtym x-krat. No ale nejako som to zlomil.
NB isiel do servisu kvoli "zapinacej" chybe a ja som si medzicasom cez ebay zohnal ten ramik. (po telefone mi povedali, ze z Dellu by ma to vyslo +-2000SKK), na ebay 700 SKK. Ramik mam v sufliku, ale co cert nechcel, v Delli boli taki zlati, ze mi vymenili aj ten ramik a dokonca aj panty. A to som ich neziadal vobec. Pochybujem, ze v nejakom inom servise (znacke) by to urobili.
No len teraz mam problem, ze mam v sufliku ramik okolo LCD na moj Dell. :lol:
PC : MacBook Air (late 2010), 11.6" LCD, 2GB RAM, 128GB SSD HDD, MacOSX Snow Leopard
Mobile : Nokia N9, 64GB, White
tomcop
Junior

Odeslat příspěvekod Ka.cz 30. 9. 2008 12:21

No tak to je drsný, pěkně to ten Dell válí, já dnes taky zkoušela kontaktovat technickou podporu (podotýkám že poprvé) ohledně těch vyviklaných pantů - tak uvidíme jak to dopadne, dám určitě vědět. Jinak se ještě zeptám, neměl jste u tohoto noťase někdo problém s uvolněnou baterkou? Kapacita je v pohodě, ale když ten noťas vezmu do ruky, dost ta baterka poletuje, prostě uvolněná v tom no´Tasu, nevypadává, ale je hodně volná - dá se to nějak vypodložit nebo tak?
Ka.cz
Junior

Odeslat příspěvekod tomcop 30. 9. 2008 12:25

No ja som s volnou baterkou nemal ziadny problem.
PC : MacBook Air (late 2010), 11.6" LCD, 2GB RAM, 128GB SSD HDD, MacOSX Snow Leopard
Mobile : Nokia N9, 64GB, White
tomcop
Junior

Odeslat příspěvekod Martyy 4. 10. 2008 15:35

Ahoj, mám problém s internetem. Síla signálu je podle nástroje pro bezdrátovou kartu WLAN Dell vynikající, ale každá stránka se mi načítá pomalu a musím stále refreshovat, než stránka naběhne (občas místo stránky naběhne html kód). Na PC jde net normalně (nejedu přes wifi, ale klasicky kabelem). Nevíte čím to je? Díky moc
Martyy
Junior

Odeslat příspěvekod Martyy 4. 10. 2008 15:40

Ještě bych dodal router: Zyxel P66O HW.
Martyy
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 4. 10. 2008 19:42

to bude nejaky sw problem - na ten zaloz topic ,). Pro zacatek vyzkousej jinej prohlizec a prekonfigurovat nastaveni bezdratu.
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Delphin 7. 10. 2008 22:52

Tak já přidám svou zkušenost. Notebook jsem kupoval v lednu nebo únoru 2007 jako soukromá osoba. Do teďka fungoval jen k mé velké spokojenosti, snad jen akumulátor se na můj vkus opotřebovával až příliš. Výkon, hmotnost, displej, vše, jak jsem si představoval. Před 3 týdny mi ale akumulátor odešel - kompletně. Předtím měl wear tuším na 68 %, vydržel kolem hodiny, což na 9 článkový zdroj není moc. Po jednom připojení na síť mi QuickSet oznámil battery critical failure a tvrdošíjně se dožadoval výměny. Kontrolka napájení blikala oranžově, aku se dobíjel 0,01 W a při odpojení od sítě se NB vypnul, byť se aku tvářil jako ze 2/3 nabitý. Využil jsem NBD, dostal jsem novou baterku, takže zase můžu být bez elektriky kolem 4 hodin :tleskani
AR: Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Ford Focus II, Fabia Sedan, Superb III, Kodiaq a teď Octavia III se Superbem IIIfl. Ale Pionýr mi pořád zůstal. MM: Samsung S23. Živě: Dell XPS15, Dell G16 a HP.
Delphin
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka