NB DELL inspiron 6400 skusenosti 3

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Martyy 22. 10. 2009 20:48

Tak treba na strankach Ati u Windows 7 zadny ovladac pro x1400 neni...
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
Myslite, ze by sly ovladace z Vist?
Martyy
Junior

Odeslat příspěvekod Bob_dylan 23. 10. 2009 17:47

ze stranek Ati zadny ovladace stahnout nejdou (ani pro Visty) a na strankach Dellu jsou ovladače z roku 2007. W7 hlasej, ze ovladace pro grafarnu jsou aktualizovane.
zkusil jsem snizit efekty W7 a od te doby se problemy neobjevily-snad to vydrzi.
Don't think twice it's alright...
Bob_dylan
Junior

Odeslat příspěvekod admsima 29. 10. 2009 21:48

zdravim,chtel bych se zeptat,jak je to s kvalitou vga vystupu?zvladne monitor 1920*1080?nebo uz je obraz nekvalitni?
admsima
Junior

Odeslat příspěvekod Narcissus 4. 11. 2009 11:13

Tak mi umírá už druhá baterka. Nevydržela ani rok a to jsem ji šetřil a používal jednou týdně. 1x vybil, 1x nabil, jinak jsem používal původní starou. V současné době mi notebook bez upozornění červenou ledkou hibernuje už při 38% a po celou dobu používání je u baterky žlutý vykřičník.
Zajímavé je, že se tak baterka začala rázem chovat po kompletní přeinstalaci systému, předtím notebook vydržel s vypnutým wifi okolo 5ti hodin. Myslíte že to mohl být důvod?
Občas se to děje u pda, pokud flashuju novou romku, mám zkušenost, že předtím musím úplně vybít a úplně nabít baterku, pak fungují indikace správně, bez tohoto procesu jsou občas problémy. Funguje to tak i u notebooku? Nebo je to jen náhoda že mi baterka začala umírat po přeinstalaci?

Jinak s Inspironem 6400 jsem velmi spokojen. Děsím se doby, až přestane dostačovat, protože fakt nevím, co by ho mohlo nahradit. Bohužel jsem propásl prodloužení záruky, takže žádné "obnovování" už nehrozí.
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Junior

Odeslat příspěvekod hrusa11 24. 11. 2009 16:07

Ahoj, muzu do nej osadit ramky jak 533 MHz tak i 667 MHz? Mam jen 512MB a chci si koupit 4GB
hrusa11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gruppe 1. 1. 2010 15:12

Ano muzes, nicmene je dobre si zkistit presny typ RAM a to, ze pracuji i na nizsi frekvenci (nicmene v 99% pripadech pracuji ,) )
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Paulxp 6. 1. 2010 09:33

Ahojte, nahodil som si Windows 7 na tento stroj a riesim teraz taky mensi problem. Ak si zvolim v nastaveniach systemu ze pri sklopeni display-u nevykonat ziadnu akciu a display sklopim, tak on sa v podstate nevypne okamzite ako v pripade XP ci Visty ale az po urcitom case a aj to z dovodu necinnosti. To by nebolo az take hrozne ale zacina mi prekazat fakt ze ak zobudim notebook zo sleep modu , hodnota podsvietenia je tak na 40 % a nie je mozne ju zvysit. Indikator Dell Quickset sice zobrazuje ze sa meni uroven podsvietenia no v skutocnosti sa nic nedeje. Mavate niekto na win7 tento problem ? Lebo celkom ma to stve, nepomoze nic ine len restart systemu a potom uz je mozne uroven podsvietenia zvysit.
Amatéri postavili LOĎKU , profesionáli postavili TITANIC
Amatéri urobili LINUX (tm) a profesionáli WINDOWS (tm)
Paulxp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomcop 6. 1. 2010 12:45

Sice nemam Inspirona (ale mal som ho :) ), ale tento isty problem mam aj na mojom XPS M1330. Stane sa to mozno 1z5 razov, ked ho zapnem. Nejde menit jas, neviem, co to je, zatial som to az tak neriesil, ale nie je to teda len tvoj problem s W7.
PC : MacBook Air (late 2010), 11.6" LCD, 2GB RAM, 128GB SSD HDD, MacOSX Snow Leopard
Mobile : Nokia N9, 64GB, White
tomcop
Junior

Odeslat příspěvekod Narcissus 3. 3. 2010 19:36

Narcissus píše:Tak mi umírá už druhá baterka. Nevydržela ani rok a to jsem ji šetřil a používal jednou týdně. 1x vybil, 1x nabil, jinak jsem používal původní starou. V současné době mi notebook bez upozornění červenou ledkou hibernuje už při 38% a po celou dobu používání je u baterky žlutý vykřičník.

Problém jsem částečně vyřešil tak, že jsem baterii 3 měsíce nechal ležet. Od té doby sice zase hibernuje v 38%, ale pak jde znova spustit a okamžitě natvrdo vypne při cca 3%, pokud si nedám pozor, všechna neuložená práce zmizí.
Teď jsem ovšem zrušil beta verzi Windows Seven, vrátil se k origoš Vistám a hle, problém zmizel, baterie fičí až k cca 7% a notebook se spořádaně uspí.
Až získávám pocit, že to W7 bety dělaly schválně :-l...
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Junior

Odeslat příspěvekod quaero 4. 3. 2010 16:44

Nemate nekdo mail na Dell zakaznickou podporu? Na tom jejich cisle +225 772 888 mi to ctvrt hodiny nikdo nebere. :grr: Fakt parada....
quaero
Junior

Odeslat příspěvekod deska 7. 3. 2010 11:01

Mám dvě čísla 225 772 727 a 221 862 707
deska
Junior

Odeslat příspěvekod quaero 8. 3. 2010 21:35

Dík. Stejně mi nepomohli (chtěl jsem si koupit upgrade na Win 7).

Když už jsme u toho, už jste někdo Win 7 úspěšně instaloval? Pokud jsem to správně pochopil tak je třeba instalovat na nepartitionovaný HDD, tzn smazat vše včetně MediaDirect?
quaero
Junior

Odeslat příspěvekod t.kali 22. 3. 2010 00:21

Ne to není nutné. Už jsem instaloval Win 7 nesčetněkrát a nikdy se mi nestalo, že by mi nevzal HDD s více partition. Akorát jsem nikdy nezkoušel zároveň instalovat ten MediaDirect, ale myslím, že by to s instalačním CD pro Visty neměl být problém.
Otázka je, jestli to má smysl, protože Win7 mají vlastní MediaCenter. A jestli se budou startovat zvlášť osekaný XP jen s MediaDirectem, nebo rovnou nastartuješ Win7 a máš tam všechno vyjde téměř nastejno.

Jinak už používám na mém Inspiron6400 (a na dalších dvou Inspiron6400, dvou Vostro1500 a jednom Vostro1000) Win 7 téměř rok (beta -> RC -> full) a stále jsem z nich nadšen, jak to všechno skvěle a jednoduše funguje. Už i RC verzi jsem si klidně dovolil instalovat na uživatelské PC a vždycky jsem se setkal jen s kladnými reakcemi, hlavně těch, kteří měli do té doby Visty, protože Win7 pracujou znatelně rychleji než Visty.

Myslím že tady někdo psal, že má problémy s ovladačema, ale já jsem žádný nikdy neměl. Většinu ovladačů si najdou Win7 sami. Ale občas dokáže zazlobit třeba bluetooth, ale na stránkách dellu, když zadám Service tag a najdu ovladače na Visty, tak je tam na to upgrade. Takže v poho.

A s tím jasem displeje to je tak, že když zavřu víko a počkám až zhasne, tak už pak nejde měnit jas. Je to tak na všech ntb co mám v baráku, bylo to i ve Win 7 beta, RC i ve full verzi. Zřejmě je to nějaký bug.

Jinak mám teda konfiguraci CoreDuoT2400 (upgrade z T2050), 2x1GB Ram, RadeonX1400, 500GB HDD, Dell WiFi 1390, Broadcom 440x 10/100 ethernet, BT Dell 355 + EDR, lesklý displej 1280*800, 9cell baterku.
Mám ho více jak 3 roky, za tu dobu mi akorát měnili jeden zdroj, panty (nechal jsem si je preventivně vyměnit před koncem záruky i když byli jen povolený šroubky - teď už si je musím utahovat sám:-D ). Stále jedu na původní baterku, sice už mi nevydrží 6 hodin v kuse, ale ty 2 hoďky při vypnutý wifině a stlumeném displeji ještě vydrží.
Sám jsem si pak měnil paměti, disk, nedávno procesor a uvažuji o výměně grafické karty (ale nejsem si jistý, jestli seženu něco výkonějšího za rozumný peníze.
Naposledy upravil wizaard dne 22. 3. 2010 07:59, celkově upraveno 1
Důvod: Není nutné citovat poslední příspěvek.
t.kali
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 28. 3. 2010 09:41

Podruhé během víkendu mi dnes Inspiron totálně zamrznul během práce. Zasekl se zvuk a začaly blikat ledky Scroll lock a Num lock. Po tvrdém resetu naběhl bez problémů. Podařilo se mi dohledat, že tohle blikání ukazuje na problém s pamětí, případně rovnou MB. Nemá někdo podobnou zkušenost? Softwarové by to snad být nemělo, jedu na linuxu.

Jinak jsem ale spokojen. Technik byl u mě jen jednou, když mi odešlo podsvícení displeje. Ale baterka mi zcela chcípla už před rokem. Prakticky asi týden po uplynutí záruky. Váhám, jestli koupit novou, ale pokud bude chyba v HW, tak to nemá cenu.
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Junior

Odeslat příspěvekod mh 28. 3. 2010 15:44

Zdravím,

chtěl bych totuo cestou nabídnout komponenty z Dell 6400, který byl polit džusem, takže základka pryč, jinak vše OK. Pokud byste měl někdo zájem, ozvěte se třeba přes sz:)
mh
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka