od t.kali 22. 3. 2010 00:21
Ne to není nutné. Už jsem instaloval Win 7 nesčetněkrát a nikdy se mi nestalo, že by mi nevzal HDD s více partition. Akorát jsem nikdy nezkoušel zároveň instalovat ten MediaDirect, ale myslím, že by to s instalačním CD pro Visty neměl být problém.
Otázka je, jestli to má smysl, protože Win7 mají vlastní MediaCenter. A jestli se budou startovat zvlášť osekaný XP jen s MediaDirectem, nebo rovnou nastartuješ Win7 a máš tam všechno vyjde téměř nastejno.
Jinak už používám na mém Inspiron6400 (a na dalších dvou Inspiron6400, dvou Vostro1500 a jednom Vostro1000) Win 7 téměř rok (beta -> RC -> full) a stále jsem z nich nadšen, jak to všechno skvěle a jednoduše funguje. Už i RC verzi jsem si klidně dovolil instalovat na uživatelské PC a vždycky jsem se setkal jen s kladnými reakcemi, hlavně těch, kteří měli do té doby Visty, protože Win7 pracujou znatelně rychleji než Visty.
Myslím že tady někdo psal, že má problémy s ovladačema, ale já jsem žádný nikdy neměl. Většinu ovladačů si najdou Win7 sami. Ale občas dokáže zazlobit třeba bluetooth, ale na stránkách dellu, když zadám Service tag a najdu ovladače na Visty, tak je tam na to upgrade. Takže v poho.
A s tím jasem displeje to je tak, že když zavřu víko a počkám až zhasne, tak už pak nejde měnit jas. Je to tak na všech ntb co mám v baráku, bylo to i ve Win 7 beta, RC i ve full verzi. Zřejmě je to nějaký bug.
Jinak mám teda konfiguraci CoreDuoT2400 (upgrade z T2050), 2x1GB Ram, RadeonX1400, 500GB HDD, Dell WiFi 1390, Broadcom 440x 10/100 ethernet, BT Dell 355 + EDR, lesklý displej 1280*800, 9cell baterku.
Mám ho více jak 3 roky, za tu dobu mi akorát měnili jeden zdroj, panty (nechal jsem si je preventivně vyměnit před koncem záruky i když byli jen povolený šroubky - teď už si je musím utahovat sám:-D ). Stále jedu na původní baterku, sice už mi nevydrží 6 hodin v kuse, ale ty 2 hoďky při vypnutý wifině a stlumeném displeji ještě vydrží.
Sám jsem si pak měnil paměti, disk, nedávno procesor a uvažuji o výměně grafické karty (ale nejsem si jistý, jestli seženu něco výkonějšího za rozumný peníze.
Naposledy upravil
wizaard dne 22. 3. 2010 07:59, celkově upraveno 1
Důvod: Není nutné citovat poslední příspěvek.