NB DELL inspiron 6400 skusenosti 3

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod phaeton_esc 30. 11. 2006 00:39

tak dneska me v Dellu fakt potesili. budu mit noveho inspirona za cca 200kc (ano, dve ste korun ceskych). proc to?
muj Insp 6000 po cca 5 ti opravach mi vezmou zpatky a za cenu vyrovnani ceny mi daj novej.
no reknete, neni tohle supr jednani? :)
Apple Macbook White (late 2007)
HTC HD2
Sony Alpha A200 (Minolta 28-85, Minolta 50)
phaeton_esc
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 30. 11. 2006 00:42

Jurcax: leskly monitor ti nebude prekazkou ,) vlaky nesnasim, denni dojizdeni na VS autem me stoji 250kc/denne a tak se nekdy premuzu i do busu na tu hodku, ale tak vlak+nout je OK...jen ty zasuvky by mohli prihodit :) Doporucuji si nastavit nejakym programkem profily na spotebu ,)

Tmave pozadi a slunicko muze byt problem, ale ja mam sedy pozadi a barevny linky...zalezi na tom v cem delas, ale tak to uz si nastavis :)

phaeton_esc: nevzali by si muj stary desktop Celeron 933 taky? Zabira mi na skrini moc mista :D
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marus 30. 11. 2006 08:55

Uaa, to je silene. Porad tady pribyvaji novi uzivatele a porad se ptaji na ty stejne veci. Navrhuji tedy pro toto tema zavest FAQ a tady resit opravdu jen induvidualni veci. Poslednich 10 stranek se tady resi prakticky to same. A skoro vsechno se uz tady resilo.
Můj mobil je čínská dvousimková rýže...Kvalitní rýže
Marus
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 30. 11. 2006 10:25

No to j fakt, ale taky tohle forum zacina nabivat obrich rozmeru a ne kazdy ho chce prositat. To bychom mseli alozit podfora k DellInspironu aneb-disk,formatovani,grafika...atd :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MikySailor 30. 11. 2006 10:49

Gruppe píše:cardel: no ony ty kryty ani nejsou nijak zvlast pohledne, jsou tu nekde jejich komplet obrazky a je to celkem neformny vylisek plastu ktery tam pry ani moc nepasuje. Jinak jine lakovani ti nedaji, leda bys malicko zakutil, pretajhl ho cely jemnym smirkem a striknul si ho kvalitni barvou sam ,) :) ja to tak udelal s Case, ale s noutem...kdepak, az tak vyjimecny si pripadat nemusim, staci ze tech DELLu neni v CR tolik a sami o sobe vypadaji luxusacky :)

jeste DOTAZ REINSTALu...TAKZE panove porad jste mi neodpovedeli, CO VSECHNO mam smazat, reinstalovat nebo jak jste na to sli vy? Smaznout uplne cely disk, nechat skrytou particion a disk si klasicky rozdelit na system C a na blbosti D ???, Resp jsou k tem noutum na CD utility nebo musim vse stahovat z webu? A co vsechno z webu stahnout? (jde mi treba o to aby fungovala ta predni tlacitka s prehravaci)

No nevím kdo řekl, že "to tam ani moc nepasuje" zřejmě někdo, kdo ho viděl jen na obrázku, protože tam padne jako ulitý na míru :o) a vypadá úplně jinak než na obrázku, já mám modrej a je vážně krásnej, s radostí na něj koukám i v zavřeným stavu :o), což teda není moc často, protože na něm jedu od rána do večera. Je fakt, že 900 je přemrštěná částka, ale za osobitost se platí.
MikySailor
Junior

Odeslat příspěvekod MikySailor 30. 11. 2006 11:34

Gruppe píše:Jurax: Dual channel tisnad vysvetlovat nemusime, ANO, je lepsi mit vzdy RAM osazeny do paru. Zvysi se tim propustnost pametoveho systemu, v praxi to zas az tak zasadni rozdil neni, ale holt je to +

Jinak dve jadra ti pojedou malokdy :)ú precti si par clanku o dvoujadrech, jeden VELMI zajimavy vysel i tady na zive cca pred mesicm :) Dvoujadro je jen tahak na lidi, zatim VELMI malo vyuzitelne :)

SATA/PATA spotreba uz se taky resila, SATA miva NIZSI odber taktez 7200ot disk nema vyssi spotrebu. Vychazi to na stejno. Rozdil rychlosti nulovy, disky v noutech maji tak nizke prenosove rychlosti ze nevytizi ani PATA :)

vydrz na 9cell s GMA950 ma byt az k 8mi hodinam (v praxi uvadeji uziv 5hodin). S grafikou x1400 jde vydrz rapidne dolu.

Zalezi jak budes mit spravu napajeni a na tom co budes delat :)

IBM bude kvalitativne rozhodneo szupinek vyse, v tehle cenove relaci bych uz vybiral mezi Latitude a ne Inspironem :)

LOL: ovladace na WiFi 3945 pres 90MB !!! Nedela ty ovladace nahodou HP...nebo rovnou Microchroust? :D ? :D na scanner HP jsem mel posledne pres 700MB :D Chudak moje WiFi linka :D>/quote]

Gruppe, nesmíš věřit všemu co čteš, když si dvě jádra vyzkoušíš v praxi, tak uvidíš že to má svoje kouzlo. Můžeš mít spuštěnejch hafol aplikací a procesor má pořád dost šťávy, i když je tohle hlavně výkvět paměti, ale když třeba grabuješ, vypaluješ nebo stahuješ a u toho třeba hraješ Half Life 2 naprosto plynule aniž bys cítil na výkonu, že něco děláš na pozadí, tak si možná řekneš, že dvoujádra nejsou tak špatná a že pán co psal článek je velkej teoretik, i když samozřejmě má pravdu, že dnes nejsou možnosti využít jejich plný potenciál, tak už to co využít jde je sakra dobrý. Je to jen můj názor...
MikySailor
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 30. 11. 2006 16:10

male info, dorazil mi dell :) www objednavka 14.11, 15. zalohova faktura, placeno prevodem z KB 16.11 a 30.11 je doma...je tohle vubec mozne???!!! Kamos cekal na ASUS pres mesic a nakonec to vzdal :)

EDIT: a jeste mi ted dosel novy mobil...jeste kapra a stromek by to chtelo :D
Naposledy upravil Gruppe dne 30. 11. 2006 16:44, celkově upraveno 1
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marus 30. 11. 2006 16:18

Asi pred vanocemi nabrali bragadniky:) Ja jsem platil 9.11. z Ceske sporky a dosel mi 22.11 :-B Taky dobry
Můj mobil je čínská dvousimková rýže...Kvalitní rýže
Marus
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 30. 11. 2006 18:27

tak mi ne a ne rozdelit disk C na dva :( Zformatoval jsem C a ani pak to nechce rozdelit, pise jen ze nelze pridat dalsi oddil jelikoz vic uz jich nelze pridat :(

asi zkusim ten vas partition Magic.

nebo ma nekdo njakej napad? Jak jste to delali??? popsano bylo mnoho ale tohle asi ne
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TuT 30. 11. 2006 18:37

musis pridat logicky oddil asi se snazis rozdelit na dalsi primarni...

Primarni muzes mit jen max 3(mozna vic, co ja vim), a to je DELL utility, zaloha, partition C
TuT
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 30. 11. 2006 18:54

TuT: hmmm asi jo

no uz jsem formatnul C ted hodim klasicky XPcka, nainstaluju ovladace (komplet jsem si stahl uz vcera z www snad to bude stacit) a pak zkusim ten Partition Magic

Ty jejich poskryvane oddily tam asi ponecham i kdyz maji cca 8GB :)

Kód: Vybrat vše
EDIT: jinak jsem to zkousel pres Paragon Partition Manager 2005
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TuT 30. 11. 2006 19:00

sak ono je aj partition magic co bootuje.... no stejne ty windows musis nahrat :))
TuT
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 30. 11. 2006 19:01

TuT: no ted uz jo kdyz jsem je zformatnul :D
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ZeroFusion 30. 11. 2006 19:01

Předem se omlouvám, pokud se neustále ptám na něco, na co tu už jsou odpovědi. Bohužl nemám čas číst celé fórum a i kdybych měl, těžko si budu pamatovat všechno ve chvíli, kdy nevím, jestli to má pro mě smysl (přečetl jsem vše cca od 50. příspěvku až sem).

Vzhledem k tomu, že mi má můj Dellík přijít začátkem příštího týdne a nebudu ho přebírat já, tak bych měl jednu organizačně-administrativní otázku: při přebírání od dopravce stačí zkontrolovat, jestli není porušená krabice, nebo ne? Případné další nedostatky (špatný NB v balení apod.) se neřeší s dopravcem, ale přímo na zákaznické podpoře Dellu?

Dál bych měl jednu otázku co se týká Media Direct (nebo jak se jmenuje to přehrávání bez spuštění Windows). Protože mám MP3 přehrávač, nejspíš nebudu Media Direct vůbec používat, takže bych rád odstranil tu 2,7GB partition s ním. Jenže pro případ, že bych to chtěl někdy v budoucnu použít, bych si to rád zazálohoval. Otázka zní jak (a jestli vůbec) je možné si MD zazálohovat a později opět zprovoznit?

Další otázka se týká také zálohování: Jestli jsem to dobře pochopil, tak kromě MD je tam partition s nějakými utilitami od Dellu. Tu by snad neměl být problém vypálit a později spouštět z DVD. Ale co ta partition, kde je záloha systému? Co obsahuje (je tam nějaká image disku, nebo prostě jen instalačka Windows)?
ZeroFusion
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 30. 11. 2006 19:09

ZeroFusin: Doprava: 1. mi nikdo nevolal jen mi ve stredu poslali mail ze to do konce tydne dojde...dnes dosel: Skvele baleni, ani naznak po poskozeni, jakoby sjel i s krabicema z linky. Jelikoz tydne prebiram zasilky od PPL, Ceske posty atd...tak KLOBOUK DOLU jejich dopravci:) PPL I CP s tim snad hravaji fotbal a kazdy 3. balik je potrhany nebo jinak poniceny. Takze jen jsem zkouknul baleni, bylo OK, podepsal jsem a dostal jsem jakousi fakturu :)

Tech partition je tam jak nase... jedna s Direct Medii, jedna volna, jedna s nejakou dalsi utilitou a dalsi C se samotnyma Win....zrovna na tom makam abych to dal nejak doporadku, ale asi jen rozdelim C na jinou partition....kdyz se to povede :D
Gruppe
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka